Thursday, February 18, 2010

Möin ja ostin

Legacyn möin ja Strategicia ostin.

Ennen LEGin ostoa kirjoitin syksyllä:
"Ostopäätös perustuu 40 prosenttisesti tiedossa oleviin lukuihn, 50% johdon track recordiin ja 10% Kaakkois-Saskatchewanin ja Manitoban geologiasta lukemaani(Manitobassa saattaisi olla jäljellä jonkin verran pieniä kevyt öljy pooleja, jotka ovat merkityksettömiä isoille +100 000 boe/päivä-yhtiöille, mutta arvokkaita pienille). Tuotto-odotus ei ole tällä hetkellä korkea, mutta tämän hetken tiedolla riskikään ei ole minusta merkittävä. Colbornen historian tai osan siitä tuntien tässä kasataan Crescent Pointille tai Petrobakkenille parin vuoden sisällä myytävää yhtiötä"


Vajaassa viidessä kk. noin 15% tuotto kulujen jälkeen.

Jos osake putoaa alle 10 CADin olen valmis hyppäämään kyytiin välittömästi. Johto tiimi on varmaankin junnuista paras, mutta ongelma on se kasvu, jota on osakkeeseen hinnoiteltu enemmän kuin keskivertoon verrokkiin. LEG pystyy mitä ilmeisemmin repimään Saskatchewanin pooleista enemmän tuottoa kuin suurin osa muista tuottajista, vaan sitä maata ja niitä pooleja on markkinoilla jäljellä varsin vähän ja sekin vähä on kallista. Vanhaan Glamisiin kuuluneiden Taberin ja Conradin myynnit ja Cardiumin huomiotta jättäminen viittaa siihen että yhtiö ei aio astua jalallakaan Albertaan(Crescent Point ei muuten myöskään ole ostanut mitään Albertasta vuosiin). Ilman Kanadan ykkös öljy-provinssia saattaa kasvu olla kivuliasta. Yhtiöllä on kohtuu inventaario porattavaa maata, mutta vain viideksi vuodeksi.
Osin tässä oli kyse energian painon kevennyksestä, joka taisi olla ennen myyntiä noin 80%(sis. porailijat).

SOGista sepustin jo aiemmin.

Petrooli Mineraaleja hankin tiistaina ja yhtiö on yllättäen jatkanut nousua. Saattaa olla että rahastot paukuttavat osta-nappia sormet verillä ja kohta aletaan raapustaa osta-suosituksia julkaistavaksi. Tai sitten bullerot maksavat yhtiöstä ylihintaan muutaman ylipaineisen pikku poolin vuoksi.

No comments: