Wednesday, February 17, 2010

PRO-PRO Q4

Liikevaihto $90.4 milj. (+26%)
Liiketoiminnan kassavirta $75.9 milj. (+225%)
Liikevoitto $-26.5 milj.
EPS $-0.16

P/E -

Tase
Varat
Likividit $204.8 milj.
Kaikki $2,096.6 milj.(Sis. goodwill 128 milj.)

Velat
Lyhytaikaiset $243.5 milj.
Kaikki $1,281.9 milj.

Omapääoma $813.7

P/B 0.64

Raportti

Koko vuoden tulos tappiolle FPSO Ningaloon ja kovertiota odottavan tankkeri M/T Takaman arvon alentumisen vuoksi, ilman noita liikevoitto olisi ollut n.20 miljoonaa.
Yhtiön mukaan tämän vuoden näkymät parantuneet selvästi ja offshore-tiedonkerääjä Fearnley odottaa tänä vuonna 14 FPSO-sopimusta, kun viime vuonna niitä oli vain 7.

3 comments:

Anonymous said...

Jos nyt markkinat lähtis kehittymään positiivesti, (niinkuin kyllä uskon) mitä eps voisi olla?
(Tätäkin hieman salkussa).

Spicer said...

Kertaeristä puhdistettu eps vuodelta 2009 oman arvion mukaan ehkä 0.81-0.84 kruunua.

Jos markkinat paranevat niin se ei näy tuloksessa suuressa määrin välittömästi tuon liiketoimintamallin ja laivaston tilanteen vuoksi. Uusi sopimus tarkoittaa Pro-Pro:lle(ettei sekoittuisi majoituslautta Prosafeen) M/T Takamana konvertiota, koska yhtiöllä ei ole vapaita aluksia ja konvertiovaihe tarkoittaa kuluja. Operointisopimukset ovat pitkiä, jopa 20 vuoden pituisia.

Oma arvio on että jokainen uusi FPSO projekti lisää osakekohtaista tulosta projektin ajalle keskimäärin 10-16 ööreä, riippuen sopimuksen ehdoista(luku on laskettu parista vanhasta PRO:n sopimuksesta, vaikka nämä yhtiöt operoivat dr:llä kuten poraajat noita lukuja ei suuremmin julkisteta, osin varmaan siksi että dr:t pienevät mitä lähemmäs mennään projektin loppuvaihetta joten esim. 10 vuoden sopimuksen keskimääräisen dr:n käyttö yhden vuoden tai kvartaalin tulosta arviodessa voi johtaa pahasti harhaan). Vanhojen aluksien uudet sopimukset ovat tuon skaalan yläpäässä. FSO:iden dr:t ovat selvästi heikommat kuin FPSO:den.

Upstreamissa oli artikkeli uudesta hinnoittelumallista:
http://www.upstreamonline.com/live/article206849.ece

Spicer said...

Vastauksesta tuli aika sekava. Pahoittelut siitä.