Friday, February 12, 2010

Canextissa ei arvoa

One Exploration Inc. Announces Strategic Acquisition of Canext Energy Ltd.

"One Exploration Inc. ("OneEx" - TSXV: OE.A) and Canext Energy Ltd. ("Canext" - TSXV: CXZ) are pleased to jointly announce that the two companies have entered in to an arrangement agreement (the "Arrangement Agreement") pursuant to which OneEx will, subject to certain conditions, acquire all of the issued and outstanding common shares of Canext ("Canext Shares") by way of a plan of arrangement under the Business Corporations Act (Alberta) (the "Arrangement")"


"Acquisition metrics, based on the net acquisition cost of $58.7
million
- $58,700 per boe/d
- $9.78/ boe P+P
- 4.9 times estimated 2010 cash flow (based on WTI US $75.00/barrel
and AECO CDN $5.00/GJ)"


Ei minkäänlaista preemiota. Perin outo tapaus. Omistajat tuskin odottivat tälläista järjestelyä.

4 comments:

tabasco said...

Halvalla menee. Herättäisikö tämä jonkun rahakkaamman ostajan? Tosin johtajat ovat jo laittaneet puumerkkinsä paperiin. Minkälainen firma tuo One Explorationia mahtaa olla. Näyttää omistavan paljon Bakkenia mutta tuotantoa ei ole juuri ole. Ei tosin velkaakaan, vielä. 2010 porausbudjetti on kohtuullisen iso noin pienelle firmalle. Yhdistyneen firman maat ovat kyllä hajallaan kuin jokisen eväät.

Canextiä löytyy ripaus salkusta. Mitähän tuolle tekisi?

Spicer said...

Tablelandin Bakken on hieman haastellinen alue. Kuten Rylandin Flatlakessa Bakken on tuolla syvemmällä, mikä kasvattaa porauksen hintaa, mutta toisaalta paineet ovat paremmat ja ip:t korkeammat, muistaakseni n.300 boeta. Bakkenia kuten muitakin resurssi-pelejä on verrattu suuren reikäiseen vilttiin ja muistaakseni Tablelandin kohdalla tuossa viltissä on reikiä. Bakkenin lisäksi tuolla muitakin potentiaalisia vyöhykkeitä kuten Sanish joka Kanadassa kulkee Torquayn(kirjoitusmuoto saattaa olla väärä) nimellä. Nuloch on muistaakseni poraillut Sanishia noilla seuduilla molemmin puolin Kanada-USA rajaa. Ensimmäisen kaivon tulos ei ollut kovin erikoinen, mutta jos tuolla saa porattua saman reijän kautta kahteen muodostelmaan esim. Bakken ja Sanish tai Midale ja Sanish niin homma on hyvin kannattavaa. EOG:n mukaan tuo simultaani homma on kyllä melko haastavaa.
Continental Resourcesin(tai sitten Northern Oilin) tuoreessa presentaatiossa oli kartta viime ajan porausaktiivisuudesta Pohjois-Dakotassa ja joitakin pisteitä oli ilmestynyt lähelle Kanadan rajaa.

Jos itse omistaisin Canextia niin pitäisin osakkeet. Sweeney näyttäisi toimivan aluksi yhtiön kassavirtamoottorina. Mä kyllä olin ilmeisen väärässä tuon arvon suhteen.

Spicer said...

Bellamontin budjetti tällä vuodelle on muistaakseni 30 miljoonaa ja koko samaa luokkaa.

Itse elättelin toiveita että Zargon olisi ostanut tuon, sillä kun on vieläkin suunnitteilla ostoja ja Sweeney olisi sopinut yhtiölle hyvin.

tabasco said...

Ehkäpä pidän osakkeet kun ei ole erityistä kiirettä myydäkään. Ehkäpä Onen johto on riittävän pätevää vastaamaan haasteisiin.

On tietysti aivan mahdollista että suuren velkakriisin 2. näytös on juuri alkamassa ja kaikki kannattaisi vaihtaa rahaksi (mieluiten dollareiksi).