Sunday, February 7, 2010

Viärässä taasen

Ei ilmeisesti olekaan PBN SOGgy bottom boysin partneri vaan Legacy:

Torstaina lisensoitu kaivo:
LEGACY ET AL HZ MAXHAMISH A- 049-J/094-O-11

Hyvin kiintoisaa. Strategic osti aiemmin Albertan Taberin ja Conradin tuotannon Legacylta.
Kaivo näyttää olevan juuri poolin arvioidulla etelä-rajalla eli kartoitusta tehdään(tästä SOG:n presentaatiosta löytyy kartta arvioidusta poolista). Maxhamishista on tuotettu tähän asti lähinnä kaasua Chinkeh ja Mattson-muodostelmista. Tuorein farm-in koskee maata vain kentän länsi-puolella, joten tuolla on ilmeisesti jonkinlainen "öljy-ikkuna" kuten Barnettissa ja Eagle Fordissa, tietysti huomattavasti pienemmässä koossa.

Alla kuva koillis B.C:n kaasun ja öljyn tuotannosta, Maxhamish vasemmassa yläkulmassa. Punainen merkitsee kaasupooleja ja vihreä öljypooleja. Öljyä alueelta ei ole löydetty paljoa, suurimmat öljykentät ovat Hayriver, Tooga ja Desan. Desan em. selvästi suurin ja osa Greater Sierra-nimistä kenttäkompleksia. Vuonna 1991 Encanan löytämä Maxhamish on alueen toiseksi suurin kaasukenttä(kaasuresursin koko n. 400 bcf) Kuva löytyi omalta koneelta, mutta en muista mistä olen tuon ladannut tai kuinka vanha se on.



LISÄYS 13.02.2010

Mä olen päättänyt ottaa position SOGiin. Vaikuttaa hyvin riskikkäältä ja yhtiön johtoon en luota pätkääkään, mutta geologia vaikuttaa mielenkiintoiselta ja useamman sadan miljoonan OOIP:n kenttä alueella vaikuttaa mahdolliselta. EnCana on iso yhtiö joten Maxhamish ei ole sille merkittävä ja vielä kun ottaa huomioon ECA-SOG farm-in-sopimuksen ajoituksen öljyn ja kaasun hintojen olessa pohjilla voi olla että SOG oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Vetovastuu Maxhamishissa on Legacylla(siis jos se on tuo kumppani) mikä on suuri plussa ja jos kumppani olisi vähemmän korkean profiilin yhtiö en vielä tässä vaiheessa edes harkitsisi ostoa.

Tässä kartassa näkyy parin EnCanan vanhan öljykaivon sijainti Maxhamishissa, kartassa näkyy myös kaikki Liard Basinin kaivot vuoteen 2005 asti. Alla kuva kartasta Maxhamshin kohdalta. Asteriskimaiset rinkulat kaasukaivoja, tavalliset rinkulat potentiaalisia kaivon paikkoja ja mustat pisteet(2 kpl) öljykaivoja.


Vähän lukuja, konservatiivisia luulisin:

Jos OOIP olisi 50% arvioidusta eli 400x0.50= 200 milj.

Primääri RF(talteenottoaste) 10%(konservatiinen), 200x9.10 = 20 milj

SOGin WI 25% 20x0.25= 5 milj.

Öljyreservitynnyrin arvostustaso on n.C$20, jolloin 20x5 milj.=100 milj.

SOG sanoo waterfloodeista:
"Chinkeh allows for secondary recovery up to 40% RF"


40% RF:llä 20 miljoonaa reservejä SOGille, 20 Kanadan dollarin netbackilla 400 miljoonaa SOG:lle ehkä noin kymmenen vuoden aikana. Strategicin EV taitaa olla noin 50 miljoonaa tällä hetkellä. On hyvinkin mahdollista että Maxhamishin öljy-osion koko onkin melko paljon arvioitua pienempi, mutta tämän hetken tiedoilla sanoisin että riski ja tuottopotentiaalia on omasta mielestäni tasapainossa ja houkutteleva.

4 comments:

tabasco said...

Loistavaa työtä, mystinen partneri taisi löytyä. Mielestäni tuo kaivo menee hieman huti SOG:n farm-in alueesta, lännen puolelta? Oliko tuo nyt ensimmäinen Legacyn lisensoima kaivo tuolla alueella?

Jos siis kaivo menee huti, LEG on ilmeisesti hankkinut lisää maata SOG-farm-in alueen länsipuolelta.

Olettaen että Maxhamish on niin hyvä kuin SOG väittää, ja olettaen että rojaltisysteemi ei ole kauhean paha, SOG vaikuttaa halvalta. LEG on jo valmiiksi niin arvokas että Maxhamish ei taida paljoa hetkauttaa... Ellei esiintymä ole paljon oletettua suurempi.

Spicer said...

Yhdistelin päässäni noita karttoja väärin ja tosiaan näyttää että poraisivat alueen länsi-puolella.

Vaan kuin tietäisi minkä kokoinen tuo tosiaan on. Voi olla että tuolla ei olekkaan juuri mitään. En ole löytänyt mitään tietoja EnCanan öljyn tuotannosta alueelta. Jos koko on 400 miljoonaan PIIP niin kyllä tuo LEgin 40% WI oikeuttaa 100% arvonlisäykseen vielä 800 miljoonan markkina-arvolla.

Legacy ei tässä vaiheessa ole tiedottanut asiasta mitään, mikä kertoo varmaankin tasokkaasta johdosta joka ei vielä riskin ollessa suuri halua kurssiin lisää spekulatiivista lisää.

35 netback on kyllä surkea 70 dollarin öljyn hinnalla. Kaakkois-Saskatchewanin tavanomaisissa pooleissa field netbackit ovat 50 dollarissa. Tietysti jos kyseessä corporate netback niin se on varsin hyvä.

Uskaltaisiko ostaa SOGia? Legacyn johto-tiimi on kyllä junnujen paras tai jaetulla ykkössijalla ja tuo projektiin(riskikkääseen sellaiseen) uskottavuutta.

Mielenkiintoinen tapaus ja vielä kiitos tämän vinkkamisesta.

tabasco said...

LEG näkyy spudanneen 2.2. itäreunaan kaivon. Tuo näyttää varmuudella osuvan farm-in alueelle.

Encana poraa (spudding myös 2.2.) järven etelärannalla, mutta syvyydeksi ilmoitetaan vain 522m.

tabasco said...

Tavallista kovempaa uhkapeliähän tuo on. Saatan kyllä itse osallistua pienellä panoksella.