Monday, February 1, 2010

Penaa näkynyt?

Kanadan suurimpien pankkien +yhden suuren vakuutusyhtiön energia/resurssi-rahastojen suurimmat omistukset. Onko listoissa jotain oudohkoa?

Toronto-Dominion
Energy Fund
1.Suncor
2.Talisman
3.Encana
4.Crescent Point
5.Husky
6.Cenovus
7.Chevron
8. Progress Energy Resources
9. Marathon Oil
10.Pacific Rubiales

Bank of Montreal
BMO Resource Fund
Canadian Natural Resources Limited
Suncor Energy Inc.
Barrick Gold Corporation
Allied Nevada Gold Corp.
Niko Resources Ltd.
Talisman Energy Inc.
EnCana Corporation
Kinross Gold Corporation
Crescent Point Energy Corp.
Goldcorp Inc.

CIBC
CIBC Energy Fund
Suncor Energy Inc.
Canadian Natural Resources Ltd.
Petrobank Energy & Resources Ltd.
EnCana Corp.
Talisman Energy Inc.
Niko Resources Ltd.
Petrominerales Ltd.
Petro Rubiales Energy Corp.
Oil Service HOLDRs Trust
Energy Select Sector SPDR Fund

Royal Bank of Canada
RBC Global Energy Fund
Canadian Natural Resources
Talisman Energy
Suncor Energy, Inc.
Schlumberger, Ltd.
Petrobank Energy and Resources
Occidental Petroleum Corporation
Southwestern Energy Company
Tullow Oil PLC
Apache Corporation
FMC Technologies

Scotiabank
Scotia Resource Fund
EnCana Corporation
Barrick Gold Corporation
Suncor Energy, Inc.
Potash Corporation of Saskatchewan
Canadian Natural Resources
Talisman Energy
Enbridge
Goldcorp
Petrobank Energy and Resources
Bankers Petroleum


Manulife
Manulife Global Natural Resources Fund
Denbury Resources
Southwestern Energy
OGX PETROLEO NM
Rex Energy
EnCana Corp.
Warren Resources
Cenovus Energy
Impala Platinum Holdings
Range Resources
Williams Cos

Missä ihmeessä on Kanadan viidenneksi suurin öljyn ja kaasuntuottaja ja tuotannolla mitattuna suurin trusti Penn West? Yhtiötä ei löydy yhdenkään rahaston listauksista edes 25 suurimman omistuksen joukosta, ei edes income fundeista. Voiko tästä vetää sen johtopäätöksen että kanadalainen Penn on kanadalaisien rahastonhoitajien mielestä kuraa?

6 comments:

tabasco said...

Aika yllättävä havainto. Velkaahan toki on päässyt kertymään jonkin verran, mutta Penalla on kuitenkin 7 miljoonaa eekkeriä maita. Niistä näyttäisi iso osa olevan cardiumia ja deep basinia, joka tuntuu muuttuneen aarreaitaksi uusien poraustekniikoiden myötä.

Penan sijoittajakalvot ovat kyllä aika mitäänsanomattomat. Onkohan nykyosinko kestävällä pohjalla?

Spicer said...

P:llä on yhtiö-konversio edessä tänä vuonna, joten osinkoa(distribuutiota) leikataan, veikkaisin 70-80%.

PW:n tulevaisuuden projektit (CO2 ja öljysora) sitovat niin paljon pääomaa että jaettavaksi ei paljoa jää kassavirtaa ainakaan joksikin aikaa. Voin olla väärässäkin.

Pena suurena mineraalioikeus omistajana harrastaa suuren luokan farm outteja ja teki muistaakseni muutama vuosi sitten yli puolen miljoonan aakkerin kokoisen farm outin useammalle yhtiölle joukossa mm. Highpine. Tuossa oli muistaakseni Cardiumiakin. Täytyy vaan ihmetellä vieläkin tuota Daylight-Highpine kauppaa, halvalla meni ja täysin ilman kunnon syytä.


Tuo Penan Leitchvillen Shaunavon maan myynti CPG:lle kertoo mielestäni osin yhtiön tilasta. Tuo oli yksi Kanadan kolmesta alueesta missä pystyy kasvattamaan tavanomaista öljyntuotantoa merkittävässä mittakaavassa(tuhansia tynnyreitä) ja vielä hyvin tuottoisasti(recycle ratio ~3, lähteenä Pena, CPG ja Wildstream) sitomatta merkittävästi pääomaa(ei CO2 tai polymeeri-floodeja). CPG ennustaa että tuosta Penan ex-maasta voidaan kirjata ajan myötä yli 150 miljoonaa reservejä.Alemmassa Shaunavonissa todennäköisesti toimivat waterflooditkin. Kovin halvalla pakon sanelemana myi Pena mielestäni ja CPG:n omistajana olen tietysti kiitollinen. Velkaa jäi vieläkin 2 kertaa anualisoitu kassavirta, mikä on enemmän kuin keskiverto trustilla tai E&P indepentillä :).

Maata on paljon ja laadukastakin on paljon, mutta johto ei todellakaan osaa hommaansa. Kaikella on tietysti hintansa. 15 dollarilla voisi ostaa. Tuolloin jäisi konvertion jälkeenkin ehkä 3-4% yield.

tabasco said...

Synkältä kuulostaa Penan kannalta. Itsellänikin on CPG:tä hiukan salkussa. Kaivopotentiaalin perusteella parempi valinta kuin PBN.
Mutta meneekö jo hypetyksen puolelle kun laskevat inventaariossaan 8 kaivoa per sektio?

Ajattelin tässä seuraavaksi (kun aika antaa myöten) perehtyä vaihteeksi junior SAGD firmoihin. Mikäli sikäli sellaisia on edes olemassa. Cenovus ilmoittaa päivittäisen SAGD-tynnyrin hinnaksi $20000, mikä ei kuulosta kovin pahalta.

Spicer said...

8 voi olla optimistista tai sitten ei. Saxberg on vuosia toistanut samaa että täyteporauksella ja waterflood optimoinnilla voidaan talteenottoa nostaa merkittävästi. Varsinkin tiukassa muodostelmassa pitäisi pystyä täyteporauksella ottamaan enemmän öljyä talteen, kun yhden kaivon tyhjennys alue(drainage area) on pienempi kuin "normaalissa" vähemmän tiukassa.

Kartan perusteella CPG kontrolloi n. 70-80% Shaunavonin päätrendistä
mikä pitäisi tehdä mahdolliset vesi ja CO2 tulvat helpommiksi ja halvemmiksi.

Wild Stream näyttää aikovan tyhjentää Dodslandin Vikingia 8 kaivolla per sektio. Yhtiö poraa muuten Garringtonissa Cardiumin lisäksi Vikingia. Muistatko oliko Midwaylla Viking-oikeuksia tai potentiaalia.

Raskas öljy on jäänyt viimeaikoina huomiotta, lähinnä Southern Pacific on seurantalistalla.

tabasco said...

Westfire on keskittynyt Viikinkiin. Onko tuttu firma? Muistaakseni heilläkin oli paljon kaivoja suunnitteilla per sektio. Vesitulvaa oli myös tarkoitus hyödyntää. Midway ei tietääkseni ole Vikingillä.

Spicer said...

Westfire on tuttu. CPG:stä ja Tristarista tuttu Paul Colborne on yhtiön hallituksessa. Seurasin yhtiötä jo ennen kuin siirtyi julkiseksi. Pätevää väkeä ratissa.
Platossa on myös CPG porailemassa.
Kaksitoista lyhyttä frakattua horisontaalia tuottajaa ja neljä injektio kaivoa per osio. Penan pressussa oli maininta että Platosta pohjoiseen Dodslandissa oli 1980-luvulla nostettu talteenotto arviolta 30 prosenttiin täyteporauksella ja vedellä. Tekniikassa on menty eteen päin joten tuo voi mennä ylitse heittämällä.
Tavallaan mielenkiintoinen yhtiö, mutta toisaalta ei, kun ei ainakaan tällä hetkellä ole tiedossa mitään uutta resurssia.