Friday, January 29, 2010

Inkkareilta vielä öljyä viemättä?

Tähän liittyen Newfieldin tuoreimmasta.



PÄIVITYS 11.02.2010



Yllä kartta Mustajalkareservaatin ja ympäristön löytöhistoriasta. Reservaatin alueelta ja sen ympäristöstä on löydetty kaikkiaan 170 kenttää, joista vain 58 on kooltaan yli 1 miljoonaa boe:ta. Kolme suurinta kenttää ovat Reagan, Two Medicine ja Cutbank, kahden ensimmäisen reservit ovat noin 9 miljoonaa tynnyriä öljyä, Cutbank on selvästi suurin ja siitä on tuotettu 167 miljoonaa tynnyriä öljyä.

NFX:n tavoite vyöhykkeet(Missippian ja Devonian-kauden vyöhykkeet) ovat selvästi syvemmällä mistä aiemmat löydöt on tehty(Cretaceous). Reservaatin lävitse kulkee geologinen häiriövyöhyke, jossa on useita antiklineja ja nuo ovat potentiaalisia hiilivetyansoja(kenttiä). Pohjois-Dakotan Nessonin antiklinessa ovat historiallisesti tuottoisimmat Bakken-kaivot, joista parhaimmat tuottivat jo 1950-luvulla jopa 2000 tynnyriä päivässä vertikaalikaivoista.

Reilun vuosikymmenen takaisesta geologisesta presentaatiosta:
"Fractured Bakken Shale Play

The Devonian Bakken, one of the probable source rocks for the Madison, is an organic rich marine shale, regionally equivalent to the Alberta Shelf, Exchaw shale. The Bakken is considered to be thermally mature across the Sweetgrass Arch, and varies from less than 10 feet thick to over 75 feet thick in the northern portion of the Blackfeet Reservation. Depths vary from 1500 to 6000 Fractures would occur along hinge lines in the basin or on the crests of structures"

No comments: