Thursday, January 21, 2010

Canextille ei vieläkään löytynyt ostajaa

Canext Announces Commissioning of Sweeney Facility and Additional Drilling Success


...The Company is continuing with its review of strategic alternatives. These alternatives may include a sale, merger, major asset disposition, major financing, or any other alternative to assist in unlocking additional value for the benefit for all shareholders...


Markkina-arvo 44 miljoonaa +nettovelka ~9.5 miljoonaa= 54.5 milj.
Omapääoma tuoreimman(tilintarkastamattoman) raportin mukaan 52 miljoonaa.
Tämän hetken tuotanto 1000-1100 boe:ta/päivä(40% nesteitä), tuohon odotettavissa 50-100 tynnyriä kasvua lähiaikoina parista horisontaalista.
Syyskuun lopussa tarkastetut reservit 6 miljoonaa boe:ta.

Reservit arvostettu tällä hetkellä reiluun 9 dollariin per boe ja tuotanto C$55 000.

Funds flow netback Q3:lla oli C$5.43 per boe. G&A:n osuus kuluista C$4.59, ilman G&A:a netback yli 10 CAD. AECO-kaasun hinta oli tuolloin vielä alle 3 CAD per MCF. Yhtiön reservit voisi isompi yhtiö(ei erillistä johto ja hallintoa) varmaan tuottaa nykyhinnoilla vähintään $15 netbackilla eli tuottaa yhteensä 90 miljoonaa joka ylittää yhtiön EV:n 65 prosentilla. Vaikka tuohon päälle lisäisi osakkeen hintaan 25% preemion tulisi tuotoksi 39%. Ehkä omassa lukujen pyörittelyssä on jotain vikaa.

Yhtiöllä on sen tärkeimmässä omistuksessaan Sweeneyssä keskimäärin 68% working interest ja se on poolin operaattori joten luulisi että löytyisi kiinnostuneita. Tiedä sitten millaisia summia johto on pyytänyt.

Ei ainakaan tällä hetkellä positiota yhtiössä. Jos olisi enemmän löysää nappulaa, tuohta, pätäkkää, kiiltävää, kahisevaa, kaalia, kuolleita merkkihenkilöitä niin olisi positio.

4 comments:

tabasco said...

Arvottamisesta löytyi mielenkiintoinen artikkeli:
http://oilandgas-investments.com/oil-stocks/determining-oil-gas-valuations/#more-1335

Tuon perusteella esim. Bellamont olisi parempi sijoituskohde, koska sillä on suhteessa enemmän potentiaalisia kaivoja kuin Canext:llä (olettaen että kaivojen NPV on vakio, mikä ei tietysti pidä paikkaansa...)

Mutta Bellamontia ja Canextiä ei varmasti arvoteta ihan samalla mittarilla kuin Cardium-pelureita. Pienet erilliset poolit ja pohjoinen sijainti nostavat riskiä ja vähentävät synergioita.

(nimim. Bellamontia silti salkussa)

Spicer said...

Hyvä linkki.
Sweeney kärsii tosiaan spring break-upista(muutenkin huomattavasti vähemmän suosittu tapahtuma verrattuna spring breakkiin).

Yhtiön(Bellamontin) sisäinen arvio Grimshawn koosta näyttää siis olevan nyt 50 miljoonaa tynnyriä.

Canextissa kiinnostaa lähinnä lunastus, ei pitkäaikainen holdaus. Sweeney sopisi hyvin trustille. BMX taas näyttäisi voivan kasvaa melko tasaisesti useamman vuoden ajan.

Pooleista puheen ollen Galleon näyttää löytäneen kohtuu kokoisen Doig-vyöhykkeen kentän/pooli-klusterin. Jos oikein lasken niin arvioi kooksi yli 200 miljoonaa tynnyriä OOIP +kaasua lisäksi. Kakut on paikan nimi, lähellä Rycroftia, jossa BMX:llä maata.
http://www.galleonenergy.com/documents/news/2010/GO-2010-01-21.pdf

tabasco said...

Tiukkaöljyinen Doig vaikuttaa mielenkiintoiselta, pitääpä tutkailla tarkemmin. Lieköhän suhteellisen tasalaatuinen suurella alueella kuten bakken ja cardium?

Canext on ainakin itselleni haastava arvioitava kun eivät selvästi kaivojen määrää ja laatua. Ilmeisesti kenttä on tavanomainen eli frakturointia ei tarvita ja kaivojen tuotanto taantuu hitaasti. Presentaation mukaan vertikaaleja mahtuisi Sweeneylle yli 40 nettona. Jos niiden NPV olisi $3M ja kustannus $1M, yhteisarvoksi tulisi yli $80M. Kun tähän lisätään nykytuotannon ja kaasualueiden arvo, päästään EV:ssä ehkä $150M tuntumaan. Eli näin laskien hinnassa on vielä upsideä.

Spicer said...

Doig on lähinnä Peace River Archin ilmiö ja tuolla on vain muutama isompi Doig-kenttä(Sinclair(kaasu) ja Wembley(öljy). Doigin tuotanto tulee oman käsityksen mukaan saarekkeista ja kanavista, jotka ovat kooltaan melko pieniä.

Kakutista Doigista on aiemmin tuotettu lähinnä kaasua.