Tuesday, January 19, 2010

Licence To Drill

Uusi sarja Discovery Channelilla öljyn/kaasunporauksesta Kanadan Luoteisterritorioilla. Naborsin rig poraa MGM Energylle(TSX: MGM).

Traileri(Youtube) ja kotisivu.

6 comments:

Anonymous said...

Anteeksi että rönsyilen.
Nyt oli pakko alkaa täyttämään osinkosalkkua Seadrill:illä, kun noin reippaasti dippaa.

Oletko havainnut Sdrl:n kohdalla uusia uhkia, aikaisempien käsiteltyjen asioiden lisäksi?

Lähikvartaaleiden osingot vähintään 0,5 $US, mahdollisuus
1:kin.
2x4=8$ x5,8 =11,6NOK. 11,6/132=8,8% ennen veroja.

1$ per q olisi 17,6%.

Muutama sata kiloa cashiä (ei yksityistä), joka tarkoitus upottaa suht. turvallisiin osingon jakajiin (ei pelirahaa), tyyliin Crescent. Esim. Fortum ei kelpaa.
Mutta Seadrillin painotus kasvaa tätä menoa reippaasti.

Mutta onko jäänyt jotakin Sdrl:n osalta hiffaamatta. Dollaririski/mahdollisuus.
Suuret velat.
Näiden molempien kanssa voin elää.

Ajatuksia?

Spicer said...

Montara: näyttää siltä että joka poraajista on kussut homman, kaivosta jäänyt tulppa. Tieto ei varsinaisesti ole uusi, siitä oli juttua yhdessä aussi-lehdessä jo marraskuussa. Vaikea sanoa vastuu tilanteesta mitään.

Kovinkaan paljoa uusia poraussopimuksia ei julkistettu viimeaikoina. Thorkildsen sanoi jossain haastattelussa suht äskettäin että Geminille yritetään saada sopimus n.$500k dr:llä, olettaisin että neuvottelut ovat aika pitkällä mutta dr jää 400-450 seudulle.

En ole ostanut sitten alkukesän. En ole myöskään myynyt, eikä ole suunnitelmissa myydä tällä hetkellä.

Itse ostin osingot silmissä Zargon Energy Trustia.Reservi tilanne ei mahtava, mutta hyvä johto, 50/50 öljy-kaasu, melko matala pay out-suhde. Zar on pienenä trustina ollut kroonisesti aliarvostettu mutta osinko-holdiksi mielestäni ok, ei tosin ole vielä varmaa mitä tämä tekee verotus muutoksen johdosta eli yieldiä, kasvua vai jotain muuta(ehkä fuusio, kun on pieni, kiinnostuneita varmaan olisi kun yhtiöllä on maata Kaakkkois-Saskatchewanissa).

Spicer said...

Minä olen saavuttanut rönsyilyssä jo puoli-ammattilaistason, mutta vieläkin on potentiaalia suurempaan rönsyilyyn.

Vielä yksi trusti olisi tarkoitus lisätä salkkuun. Tuo valinta tapahtuu puhtaasti useampaan tunnuslukuun perustuvalla pisteytyksellä(osinkotuotto, pay out-suhde,P/B, netback, RLI,kehittämätön maa jaettuna reserveillä, EV jaettuna tuotannolla, EV jaettuna reserveillä, kaasu-neste-suhde).

Energian ulkopuolelta on tarkoitus ostaa osinko-teollisuutta, pari riskipitoista amerikkalaista on kiikarissa, mutta yield on lähellä 20%. Tai sitten energia infraa(Transcanada, Transalta, Enbridge, Pembina tai joku noiden tytäryhtiö).

Anonymous said...

Ok, kiitos.
Oli miten oli niin näillä put/call ratiolla ei hirveesti paukkuja laiteta peliin.
Kuitenkin muutaman kympin heitn tänään kehiin tuossa Sdrl dipissä, ja näillä rahoilla ei todellakaan ole kiirettä, kunhan osingot juoksee, eikä tule pääomatuhoja.

Oma perusscenaario on, että jossakin vaiheessa tulisi kunnon "sättning", tosin itse en usko että kuitenkaan suurempi kuin 20-30%. Tätä "justeerausta" odoteltu jo jonkin aikaa ja kyllä se vielä tulee. Kukaan ei tiedä milloin, ja sen aikaa voi olla noustu tuo 20-30 lisää.
No tämä on pelin suola.
Oma possa pikkuhiljaa fifti/fifti öljy/öljypalvelussa, loput likvidinä vapautumassa -10 aikana.

Kiitos blogista.
Olen onnellinen että et ole "sulkenut" tätä. Voin hyvin ymmärtää että aikasi on kortilla, ymmärrys loputon sen osalta.
Murusistakin nautiskellen.

Anonymous said...

Wow, 20% yieldejä.

Muuten, olen ihastunut BNN:n market calleihin.
Jopa juttua RE trusteista, hauska sektori. Pikkuisen löytyy omaa know-howtakin. Yksi perusjuttu siellä kuten muillakin sektoreilla on korko, omat pääomat katoavat/eivät paina mitään väärässä vivussa:)
Öljyssä saa kuitenkin tuon aasian turvaksi. Länsi kun on pikkuisen hapoilla.
Oma sijoitusfilosofia perustuu korkoon ja aasiaan.
Kiitos vielä kerran tälle blogille, piristävä ilmestys.

Disclaimer, pari Laphroaigia, nautittuna.

Spicer said...

Tiedettä pitäisi kirjoittaa, kun alkavat suoritukset yo:lla kompostoitua kuten aivokudoskin.

Jos nyt rehellisiä ollaan niin kaikki mikä täällä on omaa käsialaa on sontaa. Sonnalla mä tarkoitan tietysti luonnonmukaista ravinnetta joka mahdollistaa tuottoisat sadot.

Zargonissa oli kyse pääoman redeploymentista, kemiasta energiaan. Verojenkin jälkeen n.9% osinkotuotto ja POR siedettävät 60%.

Reitit kiinnostavat ja nimenomaan kanadalaiset sellaiset.

Loppukevennys: huolimatta tämän hommelin kielellisestikin karseasta laadusta mä olen itseasiassa entinen tuleva monikielisen viestinnän ammattilainen ja muutaman vuoden ajan tuli tuotettua satoja sivuja(tekstiä viidellä eri kielelläjoita lehtorit ja proffat kaunistivat punaisella värillä siinä määrin että saattoi luulla että pienikokoinen eläin oli teurastettu paperin päällä) .