Thursday, January 14, 2010

Kahdentoista uutiset

Apache buys controlling stake in proposed B.C. LNG terminal

Kitimatin toteutuminen näyttää jo melko varmalta.

Shell hunts for shale gas in Sweden

Aika rohkeita ennustuksia, ainuttakaan kaivoa ei vielä porattu loppuun.

Guatemala readies for oil and gas round

Analysis: 2010 Land Rig Market Outlook

Dayrate dispute may end in court
"A dispute over dayrates for Deepsea Atlantic will end in court after Odfjell Drilling has filed a claim to get payment from Statoil"

"Two drillings resulted in damages to wellheads at the seabed. Statoil says they were caused because the enormous rig is not suited for drilling at shallow depths. The rig is supposed to be able to drill at depths of 70 metres, but Statoil says it doesn't function at 100 metres"

Shaikan boosted to 13 Bn bbl

Öljyn löytäminen Irakista ja Kurdistanista näyttää olevan naurettavan helppoa. Haastavaa tuolla on varmaankin lähinnä pienien kenttien löytäminen kaikkien löydettyjen koko kun näyttää olevan vähintään olifantti-luokkaa.

So Flows The Current

Viimeinen linkki ei liity öljyyn, vaan on musiikkia. Ambientia. Sopii mielestäni hyvin auringonlaskun ja nousun väliselle ajalle.

4 comments:

tabasco said...

Mitähän kautta tuo Kurdistanin ölkkä on tarkoitus kuljettaa, vai onko suunnitelmat edes niin pitkällä? Kirkuk–Ceyhan putki ei taida vetää enää yhtään enempää.

Asiasta toiseen: onko SOG tuttu pulju? Maxhamish Chinkeh näyttäisi lupaavalta.

Spicer said...

SOG on näitä pintaraaputettuja. Maxhamish näyttää tosiaan hyvin mielenkiintoiselta, mutta miksi tuota ei ole kehitetty? En ole varma, mutta SOG on ilmeisesti Encanan(tai sitten Paramount) torpparina tässä. Vaikuttaa hyvin oudolta että Encana ei olisi yrittänyt tuon kokoista poolia kehittää.
>35% ROR vaikuttaa öljypelille melko heikolta, kun se useimmissa on yli 50%. Tuo varmaan johtuu siitä että SOF ei ole operaattori eikä edes enemmistö osuuden haltija. Parempi tapa pelata Maxhamia näyttäisi olevan tuo uusi partneri. Pika guuglauksilla ei löytynyt nimeä tuolle yhtiölle. "The partner will become operator of the area and is a leader in drilling and completing multistage horizontal wells", Petrobakken tai CPG?

Onko noi Taber ja Conrad-ostot Petrobakkenilta? Muistaakseni Tristarilla oli jotain Taberissa.

Tj. Schochilla on hieman väriä menneisuudessään ja CFO on ollut mukana ainakin yhdessä konkka-junnussa.

Pitää selvittää tuo uusi farm-innaaja.



Irakin pohjois-osiin pitää rakentaa uutta kapasiteettia lähitulevaisuudessa. Tankkereilla(pyörällisillä) voi varmaan viedä osan eteenpäin Pohjoiseen. Etelän satamaan(Basraan) taitaa olla enemmän siirtokapasiteettia.

tabasco said...

Joo tuo matala ROR ihmetyttää kyllä. Noilla spekseillä ROR pitäisi olla parempi. Jos tiedot pitävät paikkansa osake on kyllä erittäin halpa, varsinkin jos waterflooding on mahdollista tuolla. Partneri on mullekin vielä arvoitus.

Spicer said...

Tuo operaattorin nimi löytyy B.C:n kaivolupahakemuksista(määräaika loppuu maaliskuussa joten lupaa on jo varmasti haettu), mutta tuo vaatii tilin luomista. EOG tuolla Maxhamisissa näyttää vanhempien hakemuksien perusteella puuhastelevan aktiivisimmin. Pitää kai luoda tuonne tili(http://www.ogc.gov.bc.ca).

Marraskuiseen private placementtiin liittyvässä tiedotteessa oli tälläinen lause:

"Finder's fees of approximately
$87,000 and 164,400 broker warrants exercisable into common shares for one year from closing
at an exercise price of $0.60 were paid to finders in respect to this portion of the private
placement"

Haisee pahasti(aiempien kokemuksian perusteella) siltä että tässä on yhtiön johdon tai sen lähipiirin "konsulttiyhtiö" vetämässä välistä.

Petrobakkenilla on/oli tosiaan tuotantoa Taberissa, mutta tuo osto taitaakin olla Glamisilta. En ole varma.

Niin kiitos tästä!