Wednesday, January 6, 2010

GPX



Ei analyysi tai mitään sellaista fiiniä, kunhan mutisen lämpimikseni.
Ei ole tasangoilla mennyt kovin mahtavasti(kuvassa GPX= Great Plains Exploration, WTL= toinen Crossfire-Nisku operaattori West Energy, ISPVX=Venture Composite Index). Great Plains Explorationin kurssi on noussut viimeisen 12 kk aikana 25% jääden pahasti jälkeen Venture-indeksin noususta.

Markkina-arvo(43 milj.) plus plus nettovelka(47 milj.) on yhteensä 90 miljoonaa. Velkaa on siis paljon. Q3 keskim. tuotanto oli 1189 boe/päivä jolloin virtaavan hinnaksi tulisi 60 000 dollaria. Tuo on aikalailla linjassa kaasupainoisten yhtiöiden kanssa. Johdon mukaan yhtiön tämän hetken tuotantokapasitetti on 2 700-3 100 boe/päivä, jolloin virtaavan hinnaksi tulisi n.30 000 dollaria. Tuosta kapasiteetista 40% on öljyä joten arvostus on melkoisen alhaiselta näyttävä.
RLI yhtiön tuotantokapasiteetille on vain 5 vuotta(reservit n.5.5 milj. boe), Q3-tuotannolla yli kymmenen vuotta.
Mineraalioikeusmaata 140 000 eekkeriä, jolle on yhtiön ulkopuolinen taho antanut arvoksi 20 miljoonaa. Tuosta maasta yli 30 000 eekkeriä(tosin vain 30% WI:llä) Crossfiressa, jossa on vieläkin noin tusina potentiaalista Nisku-poolia/porauspaikkaa ja jonkin verran Mannville-vyöhykkeen öljy potentiaalia.

Tuotantoon ja siten operatiiviseen kassavirtaan nähden GPX on aliarvostetun tuntuinen. Reserveihin nähden ei(C$16.40 per boe). Kaasun hinta on kuitenkin noussut melkoisesti viimeaikoina, mutta GPX ei juuri lainkaan, tai no hieman, ehkä ei kuitenkaan riittävästi. Nisku-kaivojen siirtoputkiin liittäminen etenee hitaasti, mutta kun ne saadaan liitetyksi pitäisi tämän osakkeen edetä, jos raaka-aineiden hinnat pysyvät tämän hetken hintojen lähiseuduilla. Tuolla(Crossfiren seudulla) oli taas noin kuukausi sitten uusi happokaasu vuoto, muistaakseni Anderson Energyn kaivo tai kaasunprosessointilaitos.

Sisäpiiri ei ole ainakaan ostanut viime aikoina, mutta ilmeisesti optioita on rauennut arvottomina.

No comments: