Friday, January 29, 2010

Nööbeli

Noble Corp.(NYSE: NE) Q4 siis:

Liikevaihto $940.12 (+3.2%)
Liiketoiminnan kassavirta 621.5 mil. (+11.6%)
Liikevoitto $506.41 mil.(-1.5%)
EPS $1.72 (+8.8%)

P/E 6.43

Tase
Varat
Likvidit $1,483.19 mil.
Kaikki $8,396.89 mil.

Velat
Lyhytaikaiset $433.94 mil.
Kaikki $1,608.4 mil.

Omapääoma $6,788.43 mil.

P/B 1.6


Näkymät
"We expect to begin to realize the benefits of our fleet expansion program in 2010," continued Williams. "The commencements of operations of three new ultra-deepwater units, coupled with our outstanding backlog, give us positive momentum for the year ahead. At the same time, we will stay focused on fundamentals and work hard to create value for the shareholders."


Tiedote

14 comments:

tabasco said...

Ihan muuta: PetroBakken vyöryy näkojään länteen kuin Hitler Puolaan (eli osti nyt pois Resultin). Kauppa käy Pembinan ympäristössä hyvin ja hinnat tuntuvat korkeilta. Nähtävästi Bakken kävi yhtäkkiä liian ahtaaksi PBN:lle, ja muiden laajentumissuuntien puutteessa yhtiö vyöryttää Cardiumia isolla rahalla. Petrobankin kautta olen osallisena valloitusretkessä, tosin tässä tapauksessa onneksi myös myyntipuolella.

Garringtonin kaivojen kannattavuusluvut hieman epäilyttävät, ja siivosinkin Midwayn pois salkusta. Tuotantohistoriaa ei paljon ole, mutta käyrän alku muistuttaa erehdyttävästi Bakkenia. Garringtonin kaivot maksavat kuitenkin enemmän.

Spicer said...

Odotettavissa oli/on että PBN:n kokoinen yhtiö ei tyytyisi yhteen hankintaan. Mistä seuraava? Cardium on niin kuumaa että juuri mitään ei saa edullisesti. Jotain pieniä yksityisiä on kaupan, mutta noilla ei ole juuri kokoa. Bonterra? Kallishan sekin on mutta PBN saisi BNE:n maasta paljon enmmän irti ja yhtiö on Cardium exposuren suhteen ainutlaatuinen.

Muuten Penn Westin mukaan Cardiumin waterfloodit tehostuvat selvästi kun injektioon käytetään horisontaaleja.

Bakken on tosiaan täynnä. Cenovus ilmoitti viikko sitten aikovansa kasvattaa tuotantoaan Kaakkois-Saskatchewanissa.

Rylandin Flat Lake-maalla näyttäisi olevan arvoa, mutta yhtiön tila on epäselvä ja poraaminen on CPG:n käsissä kiitos farm inien.

Tuliko noi RTE:t Nexstarista?

Anonymous said...

Petromineralsillakin näyttää menevän hyvin..

tabasco said...

Veikkailisin Bellatrixia tai Veroa. Bonterra voi toki olla ostoslistalla mutta sen Cardium-potentiaali on kai enemmän infilleissä ja floodauksessa. Myös Anderson ja Redcliffe ovat mahdollisia kandidaatteja. Sitten on sellainen halvan oloinen firma kuin Petroglobe, oletko perehtynyt? Ei päivitä webbisivujaan joten olen tähän asti jättänyt rauhaan.

Tuosta Cenovuksen ilmoituksesta en tiennytkään. Onko tarkempaa tietoa strategiasta? Näyttää omistavan Bakkenia 180 ja Shaunavonia 60 sektiota. Ostaneeko avuksi jonkun Bakken-spesialistin?

Tarkoittiko tuo Penn Westin kommentti lähinnä Pembinaa vaiko Cardiumia laajemmin?

Rylandillahan on (hintaansa nähden) melkoisesti eekkereitä. Ilmeisesti niiden laatu vaihtelee rajusti koska CPG ei vielä ole ostanut firmaa pois.

RTE:t tulivat pörssistä rekapitalisaation jälkeen, joten ei tuolta mitään jättipottia tullut. Arvaus oli että TOGin ex-johto hoitaa homman kotiin jollain tavalla. Eihän tuo koskaan mikään halpa osake kyllä ollut.

Spicer said...

Anderson on muistini mukaan perhe yhtiö, joten tuskin myynnissä.

PW:n kommentti(kuulin jossain noista tuoreista presentaatiossa, siis audiossa ei kirjallisessa) koski muistaakseni Cardiumia.

Rylandin entinen johto kuppasi yhtiötä tyhjäksi, jauhoi paskaa vanhoista löydöistä jotka eivät liittyneet Rylandiin ja porasi tyhjiä reikiä. Oston esteenä mielestäni ovat olleet GORit ja entisen johdon omistus. Nuo GORin omistajat ovat muistaakseni entisen johdon lähipiiriä joten niiden poistaminen on ilmeisesti menossa. Entisen johdon omistus(en ole varma omistavat enää) voi olla ongelma siinä että saattavat yrittää kiristää hintaa yritysoston tapahtuessa. Tuo farm in prosessi on kinkkinen siinä että mitä enemmän CPG poraa menestyksekkäästi sitä korkeammaksi RYDin arvo nousee, toisaalta suorittamalla farm inin loppuun CPG saa Rylandilta maata jonka operaattori se on ja operaattorina sillä on jonkinlainen kontrolli maan kehitysaikatauluun ja tulevaisuuden kassavirtoihin.
Olen pari kertaa pilkkinyt RYDia(hinnan ollessa selvästi alempana), mutta alan kallistua ostoon CPG:n oston näyttäessä mahdolliselta. RYD:istä on hyvin aktiivista keskustelua sekä IV:ssä että SHousessa.


Petroglobe on vain nimeltä tuttu.

SOG olen silmäillyt hieman taasen. Heinäkuisessa presussa maininta: "Estimated reserves of 400 million bbls, Original Oil In Place (OOIP)". Aikamoinen ilmaisuvirhe ellei tahallinen.
Tämän vuoden puolella ei en ole nähnyt lisensoitavan yhtään kaivoa Maxhamisiin. Yhden geologisen mallin mukaan tuolla alueella ei pitäisi olla öljyä kuin kymmeniä tuhansia tynnyreitä ei miljoonia. Mallit ovat olleet väärässä ennenkin, mutta kuitenkin.

Spicer said...

PMG on jaksanut yllättää, positiiivisesti.

tabasco said...

Voi tosiaankin olla että Anderson ei ole myynnissä. Eipä sitä löydy salkustakaan, enkä näillä hinnoilla pidä kovin houkuttelevana.

Jos wf toimii Bakkenilla, niin miksei Cardiumillakin. Oliko niin että CPG on jo todennut tekniikan toimivaksi? (Jotenkin ei kyllä käy maalaisjärkeeni että wf toimisi hyvin yhteen frakturoinnin kanssa.)

Kiitoksia RYD ja SOG kommenteista. SOGin olinkin jo jättänyt rauhaan, pitääpä tutkailla RYDiä uudemman kerran.

Spicer said...

Tänään päätyi salkkuun RYDia Dragonin tilalle. Toisenkin erän olen valmis ostamaan, jos hinta putoaa kunnolla. Hyvin riskikäs yhtiö monestakin syystä.

Tuo Triaxonin kolmas farm-in-kaivo Flat Lakessa saavutti 200 tynnyrin alkutuotannon ja nousi vielä tuon jälkeen 250 tynnyrin huippuun. Oman käsityksen mukaan Saskatchewanissa 200 pääsee vain 20% Bakken-kaivoista ja 250 alle 10%(perustuu PBN:n pressuun). Kaksi uutta kaivoa on porattu alueelle, mutta ei tietoa noiden tuotannosta. Flat Lake näyttää siis lupaavalta tässä vaiheessa mikä yllättävää siinä että RYDin mukaan sen ykkös property piti olla Roncott.

Roncott on mielenkiintoinen siinä että sieltä tehtiin Sask. ensimmäinen Bakken-löytö 50 vuotta sitten ja tuo vertikaali kaivo tuotti yli 200 000 tynnyriä. Ryland ei tosin ole pystynyt hyödyntämään Roncottia lainkaan.

Tässä farm in-porailussa on kiva pikku lisäkäänne: RYD ilmoitti marraskuun lopussa että se on päässyt sopimukseen osan GOReista omistavan yhtiön Eternal Energyn(löytyy OTC:sta) ostosta. Tuon jälkeen kaupasta ei ole juuri tullut tieoja. EE:llä ei pitäisi olla suurta kiirettä myymään koska mitä enemmän CPG poraa tuottavasti sitä enemmän se tienaa. Muistaakseni Rylandin Saskatchewan mailta oli yhtiön ulkopuolisilla yhteensä 10% edestä GOReja, eli esim.70 dollarin hintaisesta tynnyristä GORien haltijat veisivät 7 dollaria päältä. Flat Lakessa Kruunu omistaa oikeudet mutta alue kuuluu "rojalti-loma" alueeseen, jossa kaivon ensimmäisestä 100 000 tynnyristä ei tarvise maksaa ollenkaan rojalteja. Tuohon verrattuna Alberta kaivo-kreditit ovat mitättömiä ja 120k tynnyrin Bakken-kaivo on tuottoisampi kuin 200k Cardium(jos ei ole GOReja).

Spicer said...

CPG osti Innovan ja Pilotin, joilla oli wf-pilotit meneillä. Asiaa ei paperilla kommentoitu juuri lainkaan eli osakkeen kurssiin ei haluta puhaltaa ilmaa, eli homman ei ole osoitettu toimivan kaupallisena. Tänä vuonna käynnistyy viisi uutta pilottia ja ensivuoden alussa vielä yksi. Epävirallisesti Saxbergilla on selvästi vahva näkemys että homma toimii. Useamman vuoden takaisessa erään pankkiiriliikkeen Innovaa koskevassa raportissa arvioitiin wf:t toimisivat Kanadan Bakken-sweet spotissa eli Viewfieldissa. Olettaisin että tuolla CPG testaa. Tai no kun suurin osa yhtiön Bakken tuotannosta tulee tuolta niin asia on itsestäänselvyys.

Frakkejahan on monenlaisia: vesi, öljy, lpg, geeli jne. ja niiden vaikutukset reservoiriin vaihtelevat. CPG on muistaakseni(oma versioni safe harbourista) jättänyt osan kaivoistaan osin sementoimatta wf:n vuoksi.

tabasco said...

Voisi luulla että vesi "oikaisee" frakattuja kanavia pitkin ja jättää öljyn rauhaan... Vaan pakkohan se on uskoa jos pilotit näyttää toimivan.

Toisaalta Flat Laken Bakken on 5000 jalan syvyydessä, kun Viewfieldissä se on 3000 jalassa. Jos lateraalin pituus on sama(?) niin Flat Laken kaivo maksaa selvästi enemmän.

Spicer said...

Mulla sellainen käsitys että juuri frakkien laadulla voidaan vaikuttaa kuinka kauan frakki-kanavat ovat auki ja sitä CPG on osin tuoreimmissa kaivoissa säätänyt pitäen silmällä wf:ä.

Aivot taas kävivät tuossa aiemman postauksen aikana osin jossain harharetkellä: rojalti-loma koskee tietysti kaivon syvyttä ei varsinaista sijaintia, tosin ALbertassa ja muistaakseni myös Itärannikolla(NF&L) on alueita joissa rojaltisäännöstä vaihtelee.


Bakken on tuolla tosiaan syvemmässä, tiedä vaikka olisi paksumpi, kun on lähempänä USA:ta. Huokoisuudesta tai muista ominaisuuksista ei tietoa. Triaxonilla ei ole kovin paljoa kokemusta Bakkenista, joten kokeneempi operaattoni olisi ehkä pystynyt parempaan. Tuon kaivon frakkien määrääkään ei ole muistaakseni julkaistu. Kahdessa uudessa kaivossa on 16 frakkia.

Rylandin johdossa ollut Dick Findley oli löytämässä Montanan Elm Coulee-kenttää, mutta itselleni syntyi pari vuotta sitten Findleyn haastatteluja lukiessa ja kuunnellessa syntyi käsitys kyse oli lähinnä tuurista eikä Findley ole hääppöinen geologi. Rylandin maa Roncottissa saattaa olla ties kuinka öljyistä mutta nämä tollot porasivat vain väärään paikkaan tai eivät tarpeeksi syvälle tai sitten liian syvälle. Tuota tapahtuu yllättävän usein esim. MMR/Blackbeard ja Anadarko/Sierra Leone.

Oliko sulla vielä EXXIä ja jos on psytytkö myymään?

Spicer said...

Muuten Petrobakken on lisensoinut tai porannut yhden kaivon hyvin lähelle Maxhamishia joulukuussa. Tavoite syvyys oli 1200 metriä mikä taitaa olla selvästi liian vähän Montneyn tai Hornriveriin. Chinkeh pitäisi olla 1600 metrissä.
Linkistä pääsee kartalle kaivon kordinaatteihin. Maxshamish järvi on pohjoisessa ja SOG:n maata on samassa ruudussa (94-O-6).
http://rig.bz/35d82ac1

tabasco said...

Kiitoksia salapoliisintyöstä. Miten löysit tuon PBN kaivon? Näytti siltä että koko SOG:n alue oli kaivojen täplittämä. Mitähän sieltä on porattu ennen Chinkehiä? Mielestäni SOG ei sano että Chinkeh olisi jo kehitetty vertikaaleilla. Maxhamishin mysteeri vain sakenee... Kuvista päätellen hienoa retkeilyaluetta, jos ei muuta. Liekö kraaterijärvi kun on noin pyöreä.

Exxiä on vielä salkussa, joko laitoit omasi lihoiksi? Välittäjän palveluissa oli ongelmaa reverse splitin jälkeen.

Spicer said...

Yritin laittaa toimeksiantoa osasta mutta ei onnistu. Suurin osa jää pidempään säilöön, jos onnistun myymään osan oikeaan hintaan. Teknisen vuoksi ajattelin keventään.

Linkkipaneelista löytyy Daily Oil Bulletin ja sieltä lisensoidut kaivot. 23 päivä joulukuuta oli muistaakseni päivä ja paikan nimi Poplar Hill. D -O-B-:n kautta pääsee suoraan tuohon rigfinderiin ja kordinaatteihin.

Mä olen kai vahingossa poistanut(todennäköisesti laittanut jonkin toisen sen päälle) tuon Oil Bulletin-linkin paneelista noin vuosi sitten, lisäsin takaisin pari viikkoa sitten.