Saturday, February 20, 2010

PDE Q4

Liikevaihto $316.7 milj. (-35.5%)
Liiketoiminnan kassavirta $95.0 milj. (-77%)
Liikevoitto $-24.0 milj.
EPS $-0.19

P/E 18.4

Tase
Varat
Likvidit $1,164.2 milj.
Kaikki 46,142.9 milj.

Velat
Lyhytaikaiset $502.4 milj.
Kaikki $1,885.1 milj.

Omapääoma $4,257.8 milj.

P/B 1.21

Tiedote

Rumia lukuja, joihin osin syypäitä kertaerät. Semi Pride North American huolto aiheutti n. 26 miljoonan pudotuksen liikevaihtoon, johon teki lommoa myös Pride South Pacificin huolto(käytännössä off-rate koko kvartaalin).
56 miljoonan erä meni viiden vuoden takaiseen lahjus-jutun mahdollisiin sakkoihin. Pride oli voidellut joitakin viranomaisia Venezuelassa ja Meksikossa. Lopullinen sakkojen määrä voi olla suurempi tai pienempi, itse veikkaisin että selvästi pienempi.

PÄIVITYS 21.02.2010

Poimintoja conference callista:

Q1 EPS ennuste $0.27-0.32

Jackup-markkinat yhä pehmeitä, viimeaikojen high spec-sopimukset eivät kerro kokonaiskuvaa, low speceja korvataan high speceillä.

Midwaterissa tarjolla vain parin kolmen kaivon sopimuksia.

PDE kiinnostunut Petrobrasin "Made in Brazil"-tenderistä, mutta sen ehdot ovat haastavat(kuten aiemmin kirjoitin oletan että poraajilla on jonkinlainen yhteistoimintasopimus tämän osalta. Asemansa vakiinnuttaneilla poraajilla ei tällä hetkellä ole mitään intressiä ottaa tähän osaa ja uusilla ei-brasialialaisilla tulokkailla ei ole varaa ottaa osaa. Odotan että PBR lykkää hankintaa ja mahdollisesti muuttaa sen ehtoja). Tj Raspino pitää mahdollisena että PBR rakentaa osan aluksista itse, jos tenderiin ei tule riittävästi osaanottajia sen sijaan että hankkisi kapasitettia suoraan markkinoilta.

PDE on kiinnostunut spekulatiivisien deepwater-aluksien hankinnoista, mutta pyydetyt hinnat ovat vieläkin liian korkeita(Noble on sanonut samaa. Kumpikaan yhtiö ei aiemmin juuri luonut arvoa tuollaisilla hankinnoilla).

Alusten farm outtien dr:t ovat toistaiseksi pysyneet alkuperäisten sopimusten ehtojen mukaisena.

2 comments:

Anonymous said...

Offtopic: Onko "CO2 EOR" pilotteja menossa offshore projekteissa tällä hetkellä?

Spicer said...

Rehellisesti sanottuna en tiedä. Norjassa varastoivat hiilidioksidia joidenkin kenttien läheisyyteen, mutta nuo eivät ole EOR-projekteja vaan pelkkiä päästönvähennys hommeleita. Ongelma on se CO2:n saatavuus, merellä kun ei ole merkittäviä stabiileita hiilidioksidin tuottajia ja vedenalaiset siirtoputket lisäävät kustannuksia.