Tuesday, October 27, 2009

West Energy

Tilkka öljyä, tukku tuohta ja kourallinen soraa:

West Energy (TSX: WTL)

Markkina-arvo(27.10.2009) C$217.19 milj.

Tase
Varat
Likvidit C$91.30 milj.
Kaikki C$269.02 mijl.
Velat
Lyhytaikaiset C$15.95 milj.
Kaikki C$39.20 milj.

Omapääoma C$229.82 milj.

P/B 0.95

Tuotanto(Q2) 4,092 boe/päivä(öljy 59%, NGL 17%, maakaasu 24%)
Reservit(2P)(31.12.2009) 7.82 milj. boe(öljy 75%, NGL 6%, maakaasu 19%)
RLI 5.2 vuotta
Kehittämätön maa 75,335 eekkeriä
Corporate netback per boe(sis. G&A:n)
  • Q2/09 C$32.40
  • 2008 C$53.84
  • 2007 C$36.88
Liiketoiminnan kassavirta per osake H1/09 C$0.15

WEST ENERGY ANNOUNCES MANNVILLE OIL POOL DISCOVERY(
pdf)(11.09.2009)
..."A best estimate value of 8.3 million barrels of discovered petroleum initially-in-place has been determined by GLJ Petroleum Consultants Ltd. West estimates that three million bbls of oil are recoverable (WTL W.I. 100%) on a primary and secondary (waterflood) basis..."


ja
..."West has extensive 3D seismic data covering its 148,000 gross acres (77,000 net acres) of land holdings in the Pembina area. An additional five sections of prospective Mannville lands were acquired along a similar seismic trend. West believes part of its Crossfire lands have Cardium oil resource potential and has spudded its first horizontal Cardium oil test well (W.I. 36%)"...


29.10.2009 PÄIVITELTY

Muutama kuukausi sitten tarkoituksena oli tutkailla Pembinan Nisku-fairwayta, Crossfire-aluetta ja tuolla toimivia yhtiöitä(West Energy, Highpine Oil&Gas, Great Plains Exploration) kokonaisuutena, mutta homma jäi kesken ja HPX on tänään osa Daylight Resourcesia, joten mutina jää Westiin.
West pisti itsensä reilu vuosi sitten myyntiin ja vaikka halukkaita ostajia oli, oli hintalapussa oleva luku ilmeisesti liian suuri. Yhtiön suunnitelmissa on nyt kasata keskikokoinen öljy/kaasuyhtiö(tuontanto 20 000+ boe/päivä). Suurin osa yhtiön tuotannosta tulee Pembinan Nisku-kaistaleelta ja tuolla Lodgepole, Paddy Creek ja Crossfire alueilta. Keskimääräisen Nisku-poolin koko on miljoona tynnyriä ja keskim. alkutuotanto n.1000 per päivä. Useamman kaivon alkutuotanto ylittänyt 2000 tynnyriä, joten varsinkin junioreille tuo on todellista high impact porausta. Ongelmana tuolla on se että öljyn tuotannon mukana tulee hapanta rikkipitoista maakaasua, joka voi syövyttää tuotantoinfraa ja aiheuttaa siten vaaraa ympäristölle. Tuon happaman kaasun vuoksi alueen asukkaita pitää kuulla ennen joka ainoan kaivon poraamista ja ilmeisesti myös infran rakentamisen yhteydessä ja tuo konsultointi tietysti hidastaa alueen öljykenttien kehittämistä. Osittain tuosta syystä WTL:n tuotanto alueella on laskenut. WTL:n sivut ovat harvinaisen selkeä ja informaatiopitoiset, minkä osasyy voi olla tuo paikallisten informoiminen.(alla oleva kuva GPX:ltä)

Maata yhtiöllä ei ole paljoa, mutta suurin osa(~40 000 eekkeriä) siitä mitä sillä on, on Pembinalla, jossa löytyy parhailla paikoilla yli puolitusinaa päällekkäistä hiilivetyjä sisältävää vyöhykettä(Tässä(pdf) muuten mainio kuvaus Albertan öljy-maakaasu-hiili-vyöhykkeistä).
RLI on lyhyt, mutta jos tuo yllä mainittu Mannville-pooli osoittautuu arvioidun kokoiseksi pitenee RLI vuodella viime vuoden lopun luvuista.
Rahoitus tilanne on junnulle suorastaan mahtava. Yhtiöllä pankista tarjolla 50 miljoonaa lainaa ja puhdasta cashia oli kassassa kesäkuun lopussa yli 70 miljoonaa ja kysymys onkin mitä kivaa tuolla pätäkällä aiotaan tehdä. Q2-raportin lopussa sanotaan:
"The Company continues to review corporate merger and property acquisitions to grow the company and offset the short reserve life index of its production base and to diversify its Nisku program. The expected consolidation of the junior ranks has not happened as quickly as pundits expected but it is still early relative to the new market conditions. West has focused its review on capital projects that are economic under current commodity prices and gas projects that have relatively low costs to develop."

Yhtiö ilmeisesti odottaa vielä alennusmyyntejä. Oma näkemys on että öljypainoisten alennusmyynnit ovat tulleet ja menneet, mutta kaasuyhtiöllä ne saattavat vielä jatkua. West saattaisi siis olla kaasun perässä, öljy-yhtiöitä ei paljoa tarjolla olekaan. Great Plains Exploration(GPX), joka on Westin kumppanina muutamassa Nisku-kaivossa on ollut rahoitus vaikeuksissa jo jonkin aikaa, mutta West ei ole yllättäen osoittanut minkäänlaista kiinnostusta tätä kohtaan. Yhtiön jahkailu on hämmentävää. Johto on kuitenkin hyvin pätevää(ainakin teknisellä-tasolla) ja yhtiöllä on ruutia melkein 150 miljoonan ostopaukkuun tai paukkuihin, joten odotan että arvoaluovapossaus™ syntyy seuraavan puolen vuoden sisällä. Omistan tätä huolettomana ja hymyssä suin. Toistaiseksi.

2 comments:

Anonymous said...

Kiitoksia kattavasta analyysistä. Itse olen miettinyt myös tämän johdosta Westiä, rahatilanne näyttää hyvältä firmalla.

Spicer said...

Kiitos kohteliaisuudesta, mutta en minä osaa juurikaan analysoida.

Lyhyt RLI kannattaa pitää mielessä. Reservien arviointi alas päin syystä tai toisesta pudottaisi sen olemattomaksi, vaikkakin reservit näyttäisivät nyt olevan nousussa tuon Mannville-poolin johdosta. WTL:n vuosituotanto on 1.4 miljoonaa boeta ja arvio em. poolin talteenotettavista reserveistä on 3 miljoonaa.