Thursday, October 29, 2009

Seadrill kasvattaa taas velkaa

Seadrill successfully completes issuance of NOK800 million bond
"Seadrill Limited has successfully completed the issuance of a NOK800 million two-year senior unsecured bond. The bond yields quarterly interest of NIBOR plus a margin of 2.75 percent. Settlement date is scheduled on November 10, 2009. The proceeds will be used for general corporate purposes. DnB NOR Markets, Nordea Markets and Pareto Securities AS acted as joint managers on the transaction."


Osinkoja varten? Normaali oloissa tuo olisi minusta typerää, mutta jos NYSE-listaus tapahtuu ensi vuoden alussa voi kolmannelta neljännekseltä mahdollisesti maksettavalla osingolla olla selvä vaikutus yhtiön tulevaan arvostustasoon ja mahdolliseen emissiohintaan.

9 comments:

Anonymous said...

Itsekin olen miettinyt, että jakaakohan Seadrill osinkoa nyt Q3/Q4. Niillä voisi olla hyvä positiivinen vaikutus ehkä-tulevaan NYSE-listauksen hintaan. Eikös ne vähän vihjannut, että Q3/Q4 saattaisi tullakkin jotakin osinkoa?

Anonymous said...

Mielenkiintoisemmaksi vaan menee case Seadrill.
Tässä vaan otettava kantaa myös siihen että luottaako että johdolla vainua saada lisärahat tuottamaan.
Itse luotan, vaikka vähän häiritseekin nostaa oman Sdrl potin keskiostoshintaa, joka nyt 100 Nokin pinnassa.

Anonymous said...

Itse en kuitenkaan usko, että Seadrill olisi sentään ostamassa ainakaan mitään pikkuputiikkia isompaa puljua, koska velkalasti on jo niin suuri tälläkin hetkellä. Mielenkiinnolla odotan NYSE-listausta..

Anonymous said...

NYSE listaus on hieno juttu.

Kuka saa edullista velkaa ja ennenkaikkea kuka saa sen tuottamaan.
Se joka onnistuu, silloinhan siinä on hieno yhdistelmä.
Luonnollisesti riskiä viritetään, kaikkea kun ei voi hallita, mutta suht. järkevästi riskit mielestäni kuitenkin arvioitavissa.

Spicer said...

Mää olen pitänyt sitä jo pari kuukautta varmana että kolmos kvartaalilta jaetaan osinkoa. Jos porailu on sujunut normaalisti niin PMENA:n velasta saadut rahat pitäisi olla ylimääräistä ja niistä saisi 1.50 kruunun osingon.

Anonymous said...

Onkohan tähän luonnollista syytä?

"Finansdirektør Trond Brandsrud i Seadrill slutter".

Olen ehkä yliherkkänä noiden pörssiyhtiöiden talousjohtajien suhteen, mutta joskus, jos ei löydy "luonnollista" syytä, niin on ollut ihan toimiva indikaattori. Tuskin tässä tapauksessa. Ehkä vaan tarvitaan joku joka myös hallitsee NYSE:n kujeet.

Spicer said...

Brandsrud siirtyy näköjään heti Akerille CFO:ksi. Varmasti kevyempi duuni SDRL:iin verrattuna, kun Aker on lähinnä sijoitusyhtiö. CFO:n lähtö voi tosiaan olla varoitusmerkki yhtiön ongelmista, mutta itse arvelisin että tässä on kyse Fredriksenin/Tröimin agressiivisen johtotyylin ja aktiivisen spekuloinnin seurauksista. Pitää kuitenkin pitää silmät auki ja myyntipainike käden ulottuvilla.

Anonymous said...

kiitos, arvokas kommentti yöuniani ajatellen, yöunet by the way oman blogin arvoinen juttu.
toinen toivottasti vaivannakoasi piristava juttu, etta sain pienen rajallisen nettihetken, niin oil water oli mun eka valinta, ei ole viela luettu di ta dn.no tai kauppalehen keskusteluja, ennen oli f1 jutut ykkosena.

Spicer said...

Piristää kyllä. Jos sisältö on seuraamisen arvoista niin hyvä, jos ei niin siitä toivoisin mainittavan.