Thursday, October 29, 2009

Muutama otsikko

Aramco Replaces WTI With US Gulf Index To Price Oil In US -Argus

OGJ: 24-stage frac job planned for Sanish Three Fork well

Rigzone: Eni and Sonangol Strike Oil at Cabaca Norte Off Angola

Veden syvyys 500 metriä eli midwaterissa.

Upstream: Keppel eyes $3bn in orders


Upstream osaa kuvittaa jutut.

5 comments:

Anonymous said...

Mitäs Spicer on mieltä PBG:n uutisesta, että he starttasivat THAI:n kerrobertissä?

tabasco said...

Aikataulu oli todella ripea, vahan toista kuin SAGD-kaivoissa. Sekin oli yllattavaa etta palokaasut kulkevat tuottajakaivoon alkuvaiheessa. Saapa nahda minkalaisiin tuotantolukuihin yltavat. Muistaakseni tavoitteena on 1200bpd ja projektin hintalapussa luki C$12M.

Spicer said...

Baytex ei ole juuri projektia mainostanut, tosin hehän tulivat mukaan vasta heinäkuussa ja ainoa kontribuutio projektiin heidän taholtaan on ollut raha.
Jos tuo 12 milj. koskee koko projektia(kaksi tuottavaa kaivoa) tulisi virtaavalle tynnyrille hintaa 12 000 C-dollaria. Jos talteen otettavat reservit per kaivo ovat odotetun mukaiset on tuo on luku ok, kovin suuresti ei tuosta tavoitteesta saa jäädä jälkeen. Southern Pacific Resources osti/on ostamassa Encanalta raskas öljytuotantoa(SAGD) Saskatchewanista 18 000 dollarin hintaan per virtaava tynnyri(5 000 bbl/d:C$90M). Öljy tuolla on hieman raskaampaa kuin Kerrobertissä, muistaakseni 14 API asteikolla, Kerrobert taitaa olla 20.

tabasco said...

Baytexilla ei liene mitaan erityista motivaatiota mainostaa tuota, varsinkin jos tarkoitus on neuvotella edulliset ehdot jatkoprojekteihin. PBG hoitanee mahdollisen henkseleiden paukuttelun.
SAGD-kaivot maksavat tosiaan jonkin verran enemman ja kayttokustannukset ovat kovemmat.

Mika on mielipiteesi Baytexista?
Reserveissa on varmaan paljon kasvupotentiaalia koska nykyisen kylmatuotannon talteenottoprosentti on pieni.

Spicer said...

Sealissa pitäisi riittää reservejä kirjattavaksi useita kymmeniä miljoonia vieälä vuosien ajan. Baytexin omat höyrykokeilut tuolla eivät ole toimineet erityisen hyvin, break-even nousee melkein 50 dollariin kylmätuotannon reilusta 30 dollarista. Yhtiön johto näyttää vaikuttaa teknisessä mielessä hyvin konservatiiviseltä, joten heidän taholta on varmaan turha odottaa suuria innovaatioita Sealin EOR:n osalta. Mutta jos joku muu innovoi mennestyksekkäästi kyllä he varmaan tulevat pian perässä.
Osinko osakkeeksi näyttää hyvältä: pitkäikäiset reservit, suuri resurssi(OOIP) hallussa ja oikea , vieläpä kestävällä pohjalla oleva(luulisin) osinko.