Thursday, October 22, 2009

Otsikkoa

FP: Korea buys Harvest Energy for $4.1-billion
"...KNOC is paying $26.58 for each barrel of proved reserves, based on the $4.1=billion price tag and Harvest's 154.26 million barrels of oil-equivalent reserves as of Dec. 31, 2008..."


Trust-malli on poistumassa energia-sektorilta lähes täydellisesti. Trustien omistajista merkittävä osa on kanadalaisia ja amerikkalaisia eläkeläisiä, joilla ei ole kiinnostusta omistaa kasvua tavoittelevaa nimellistä osinkoa maksavaa yhtiötä. He ovat sijoittaneet trusteihin nimenomaan yieldin takia, joten heille koko pytingin myynti on mieluisampi vaihtoehto kuin konvertio "kasvuyhtiöksi". Näitä nähdään siis varmaan useita seuraavien parin vuoden aikana, eikä pelkästään upstream-trustien joukossa.

Reuters: Pickens says U.S. firms 'entitled' to Iraqi oil

"Oil tycoon T. Boone Pickens told Congress on Wednesday that U.S. energy companies are "entitled" to some of Iraq's crude because of the large number of American troops that lost their lives fighting in the country and the U.S. taxpayer money spent in Iraq..."


Huh!

Upstream: Opec hints at output rise

CH: With new tech, Canada's oil reserves much larger than estimated: Penn West

CH: Oil, gas well drilling hits "bottom," Precision Trust says

Bloomberg: Gazprom May Make U.S. Acquisition to Gain Shale-Gas Expertise

4 comments:

Anonymous said...

Jossain määrin halvalla KNOC saa Harvestin. Preemio ei ollu ihan mitä ajattelin mutta no parantaahan tuo hieman likvideetti tilannettani.

Mitä mieltä spicer tästä kaupasta, oliko hinta mielestäsi kohtuullinen?

Mitä trusteja tulee mieleen jotka voisi olla ostokohteena tulevaisuudessa? Provident varmaankin yksi sellainen.

Mahdolliset ostajat löytynevät jatkossakin kauko-idän suunnalta?

Spicer said...

1.8 mrd. käteistä omistajille ja 2.3 mrd velkaa eli 4.1 mrd. P+P reservit 220 miljoonaa boe 4200/220= $19.09/boe. Jos luvut on oikein niin arvostus näyttäisi olevan lähes täydellisesti linjassa muiden viime aikojen kauppojen kanssa. Harvestin jalostamo taitaa olla lähempänä velvoitetta kuin varallisuutta. Yhtiön RLI on kuitenkin 12 vuotta, joten hieman alakanttiin tuo hinta on. Öljyn hinnan kuin voisi odottaa olevan tuolla 60-100 dollarin välillä seuraavan vuosikymmenen.
Kilpailevaa tarjousta tuskin on tulossa, ainakaan öljy-yhtiöltä, jotakin PE-yhtiötä Harvest saattaisi kiinnostaa, mutta noilla ei taida olla suuremmin rahaa käytössä näinä päivinä.


Mä en näe Providenttia todennäköisien yritysostokohteiden joukossa, elleivät sitten ole löytäneet Harosta uutta Pekisko-fairwayta, DD-vaiheessa tuo selviäisi potentiaaliselle ostajalle. Oma ostokohde se saattaa olla (tähän hymiö), vaan kun tietäisi mitä tuolla Harossa on suon lisäksi.

Ostokohteita lonkalta: Baytex, Enerplus, Pengrowth ja ARC.

Japanilaiset, kiinalaiset, korealaiset, saksalaiset ja ehkä jopa arabit(Taqan suunnassa on tapahtumassa muutos mutta qatarilaiset saattaisivat olla kiinnostuneita). Gazprom on kiinnostunut shale gas-osaamisesta ja sitä löytyy USA:n lisäksi Kanadasta.

Spicer said...

Unohtui mainita että mä olen omistanut Harvestia, en tosin tänä kalenterivuonna. Omistusaika oli peräti 23 tuntia.

Anonymous said...

Niinpä, ei niitä tulevaisuuden näkymiä yleensä huomioida kaupanhinnassa kun ei tulevaisuudesta ole mitään täyttä varmuutta. Mielelläni olisin ottanut osingot vielä hetken aikaa.