McMoRan Exploration Co. Announces Major Discovery at Davy Jones Ultra-Deep Well In Shallow Water on the Shelf of the Gulf of Mexico
"NEW ORLEANS, LA, January 11, 2010 – McMoRan Exploration Co. (NYSE: MMR) announced today a discovery on its Davy Jones ultra-deep prospect located on South Marsh Island Block 230 in approximately 20 feet of water. The well has been drilled to a measured depth of 28,263 feet and has been logged with pipe-conveyed wireline logs to 28,134 feet. The wireline log results indicated a total of 135 net feet of hydrocarbon bearing sands in four zones in the Wilcox section of the Eocene/Paleocene. All of the zones were full to base with two of the zones containing a combined 90 net feet. The Eocene/Paleocene (Wilcox)
suite of sands logged below 27,300 feet appears to be of exceptional quality. Flow testing will be required to confirm the ultimate hydrocarbon flow rates from the four separate zones. The resistivity log obtained on January 10th was the last data needed to confirm hydrocarbons in South Marsh Island Block 230"
ja
"could make Davy Jones one of the largest discoveries on the Shelf of the Gulf of Mexico in decades"
Olen seuraillut tuota McMo:n konseptia jonkin aikaa(kiitos Rowanin yahoo boardin), mutta en odottanut sen pitävän vettä. Q3-pressun loppu puolelta lisää faktaa aiheesta.
Idea on kai lyhykäisyydessään se että vyöhykkeet joista on löydetty öljyä ja/tai kaasua Meksikonlahden syvässä vedessä, ovat muodostuneet kulkemalla GOMin laatan halki joten samaa moskaa ja vyöhykkeitä on myös matalassa veden alueella. Joku Rowanin Gorilloista(jackup-malli) tuolla porailee. Vesi on alueella matalassa(mitättömät 20 jalkaa), mutta kuten tuossa mainitaan itse poraus pitää suorittaa pirun syvälle, tässä tapauksessa yli 28 000 jalkaan ja suurin osa globaalista j-u-laivastosta ei tuohon pysty. Lisäksi lämpötilat ja paineet ovat korkealla, joten vaaditaan tuollaisiin olohin erikoistunutta kalustoa. Esim. Pridesta spin offatun matalan veden poraajan Seahawk Drillingin aluksista yksikään ei pystyisi tuollaisen kaivon poraukseen. Koska nuo mahdolliset kentät ovat matalassa vedessä on poraaminen paljon halvempaa verrattuna syvään veteen(u-p jackup $250 000 vs. udw-semi $500 000 per päivä) ja kenttien ja niiden infran kehittäminen nopeampaa ja halvempaa.
Tiedotteessa ei sanota mitä luulevat löytäneensä, vaikka wirelinen perusteella pitäisi pystyä tekemäään arvio. Syvän veden Eocene vyöhykkeessä olevat Jack ja Kaskida ovat muistaakseni lähinnä öljyä. Paineet taitavat olla matalassa vedessä suuremmat joten ilmeisesti on kaasua. Kun testaavat virtaavuutta niin selviää. Tuon Davy Jones rakenteen on seismisellä määritetty kattavan neljä OCS-blokkia ja kun blokin koko n.5000 eekkeriä tulee koko rakenteen ja mahdollisen kentän kooksi ilmeisesti 20 000 eekkeriä.
Blokissa, johon tämä kaivo on porattu julkisista yhtiöistä mukana McMoran(MMR), Plains Exploration(PXP) ja Energy XXI(EXXI).
PÄIVITYS 21.01.2010:
McMoRan Exploration Co. Announces Additional Potential Pay at its Davy Jones Ultra-Deep Discovery Well in Shallow Water on the Shelf of the Gulf of Mexico
"NEW ORLEANS, LA, January 20, 2010 – McMoRan Exploration Co. (NYSE: MMR) announced today that the Davy Jones ultra-deep well has been drilled from 28,263 feet to 28,603 feet and the well has been logged with pipe-conveyed wireline logs to 28,530 feet. The wireline log results indicated a new hydrocarbon
bearing sand that totaled 65 net feet. A porosity (neutron/density) log will be necessary to quantify the porosity in this new sand member. The new sand interval combined with the 135 feet of net pay announced on January 11, 2010 brings the total possible productive net sands to 200 feet in the Davy Jones well. Flow testing will be required to confirm the ultimate hydrocarbon flow rates from the well..."
Korostus on oma. Tässä liikutaan vieläkin aika pienen tieto määrän varassa.
Vieläkin lisää ultra-deepistä McMo:n Q4-presentaatiosta(pdf) ja Q4-CC:stä ja sen transkriptista. DJ:n porattava arviointikaivo kertoo onko rakenteen geologia yhtenäinen. Jos on, niin kenttä on iso.
7 comments:
Näyttää mehukkaalta tuo GOM. Kokoajan pukkaa uusia löytöjä.
Mä näköjään ostin sitten XXI:tä. Velka vivutettu yhtiö, mutta öljypainoinen. Mukana olevista yhtiöistä pienin, mutta sen WI on kumminkin 13% Davysta, joten ehkä paras vipu tähän ultra-deep playhin.
Paljon vielä epävarmaa ja epäselvää, joten potti pieni.
Aikamoinen päivä päällä EXXI:llä.
Kumma päivä, hurjia nousuja ja laskuja sikinsokin.
Oma päivän nousija Oslon NOM. SDRL tosin otti sen verran takkiin että saldo punaiselle joka salkussa.
NOMia olen syksyllä ja talvella ostanut kahdesti, keskihinta taitaa olla n.1.30.
EXXI päätös $3.68 ja ahterissa $3.81.
Dataa on vielä aika vähän, mutta jos tämä todistaa ultra-deep konseptin käsityksen alueen geologiasta oikeaksi tässä voi olla kymppikerholainen. Tai sitten ei.
Mukava kulla että sielläkin NOM:ia kelkassa.
NOM:isa tuo Keliber Litium kiinnostaa sen verran että ripauksen otin tästä viimeisestä dipistä, pidempään seurailtu.
Hidasta on ollut rahoituksen kanssa. Toisaalta jos rahoitus on ainoa "hidastaja/ongelma", niin sehän mielestäni positiivinen ongelma. 50 Meur budjetilla juna liikkuisi. Pikkuraha, jos siellä todella on sitä tavaraa kunnolla.
Itselläni ei muuta "kotimaista" kaivosteollisuutta olekaan, vaikka Talvivaaraa koitan seurailla. Torontossa kuitenkin aikamoinen määrä kaivosyhtiöitä.
Omat salkut vahvasti öljypainotteiset jatkossakin.
Pidetään EXXIäkin silmällä, kiitos vinkistä.
Kiitoksia vinkistä, tankkasinpa EXXIä minäkin. Melkein kuin Exxon mutta paljon halvempi.
Varmaan moni muukin GOM toimija omaa ultra-deep potentiaalia?
Joo kyllä tuota on varmaan muillakin, mutta kaivojen hinta on useimmille suurehko kompastuskivi.
Post a Comment