Saturday, September 5, 2009

Uutista

Cobalt looks to raise $1.5bn
"Houston-based independent explorer Cobalt International Energy became the latest private equity-owned company to seek to raise money in an initial public offering, according to a regulatory filing today..."


Cobaltilla on mielenkiintoisia projekteja. IPO:n osallistuminen tuskin onnistuu itseltäni, mutta osakkeiden hankintaa pitää harkita.

Oil sands output to double by 2013: report
"Output from Canada's oil sands will double and profits in the oil business will triple by 2013 as rising crude prices kick-start mega-projects delayed by the economic downturn, the Conference Board of Canada said yesterday..."


Piäisikö ostaa bitumi-putkea vai onko kasvavat virrat jo täysin mukana hinnoissa?

Kessel voices Pemex concerns

"Mexico's Energy Minister Georgina Kessel said today she is concerned about state-run oil company Pemex's poor financial results and the company's board is reviewing possible actions to halt the decline..."

"Pemex, which is state-owned but finances much of its spending on debt markets, posted a 93% drop in second-quarter net profit as revenues slid 30% due to lower crude prices and export volumes. "


Käydäänkö urakoitsijoiden kimppuun vaiko yritetäänkö nostaa tuotantoa esim. uusilla poraus-kamppanjoilla?

Ormen Lange 25 prosent mindre enn antatt

"Reservene på Ormen Lange kan være langt lavere enn estimert. Skuffende boreresultater nord i feltet gjør at anslagene kan være 25 prosent for høye. - Vi konkluderer først til neste år, når våre oppdateringer er klare, sier kommunikasjonssjef Kitty Eide i Shell til Offshore.no"


Selkärangattomiin ei voi luottaa.

9 comments:

Anonymous said...

Mielenkiintoinen uutinen, täytyypä ottaa tuo Cobalt tarkkailuun. Aikoinaan tuli hommattua hieman maantieteellistä hajautusta öljysektoriin Vaalco Energyllä, Cobalt näyttäisi tulevan samoille tonteille. Olen ajatellut lisätä Vaalcoa.

Anonymous said...

Hiton mielenkiintoinen tuo Cobalt. Mahdollisuuksia vaikka mihin.

Kanadalaisissa junioreissa on monissa potentiaalia tenbaggereiksi ja isommiksikin, mutta siinäpä pulma, että osaisi valita oikeat.

Mitähän PEMEX oikein aikoo? En uskoisi kansallistamisiin ainakaan... Eikös heidän kenttänsä ole olleet melko nopeasti tuotantoa pudottavia? Uusia poraus-suunnitelmia ne tarvii todella paljon jos haluavat pysyä kärryillä.

Spicer said...

Palveluyhtiöiden kansallistaminen ei varmaankaan toisi suuria hyötyjä suhteessa tuollaisen toimenpiteen aiheuttamiin negatiivisiin vaikutuksiin. Palveluyyhtiöiden painostaminen hintojen alennuksiin saattaisi olla suunnitelmissa.

Pemexin on julkisuudessa kerrottu hakevan mallia Petrobrasista, se voisi tarkoittaa syvän veden avaamista Pemexin ulkopuolisille. Petrobrasilla on kokemusta syvän porauksesta ja tuotannosta(seismisen tulkintaa ja porauspaikkojen valintaa yms.), mutta oman käsitykseni mukaan käytännössä kaikki heidän käyttämä teknologia tulee yhtiön ulkopuolelta, joten mistään teknologian siirroista tuskin on kyse.

Agressiivinen ja ehkä oppurtunistinen(wild catteja) porauskampanja voisi olla edessä.

Junioreissa itse etsin öljyä, matalia tuotantokustannuksia(kohde muodostelma lähellä pintaa, infraa lähellä), johtoa jolla on hyvä track record, kohtuullista tasetta, aliarvostettua kehittämätöntä maata, suurta OOIP/OGIPa. Maakaasukin käy, jos se on matala kustannustason tavaraa ja resurssi on suuri, eli mahdollistaa suuren tuotanto volyymin.

Canadian Spirit Resources(kaasu)(TSX-V:SPI) ja Gran Tierra Energy(öljy)(TSX/AMEX:GTE) ovat tällä hetkellä tutkailun alla. Sattuvatko olemaan tuttuja jollekulle?

Anonymous said...

Mielenkiintoisia yhtiöitä nuo juniorit. Gran Tierra erittäin kivan oloinen juniori, kolumbian assetit kiinnostavia. Esim. petrominerals saanut äsken jopa 6000barrelin wellin siellä tuotantoon. Pitää katsella vielä tarkemmin noita.

Anonymous said...

Entäpä (ei voi kutsua enää junioriksi) mutta ainakin pikavilkaisulla näytti kivalta yhtiöltä jolla on paljon kehitettävää kolumbiassa/perussa eli: http://www.petrorubiales.com/?

Spicer perehtynyt?

Spicer said...

PRubiales on pinnallisesti tuttu. Pätevä johto, suuri mineraalioikeus omistus ja sitten on tuo rakenteilla oleva putki LLanosiin.

Talteenottoaste on tällä hetkellä Kolumbian raskasöljy-kentillä 10% tienoilla, joten pienikin parannus tekniikassa/teknologiassa voi nostaa reservejä rutkasti.

Kiinalaisten on huhuiltu etsivän ostettavaa Kolumbiasta ja Rubialesilla olisi jo sopivasti kokoa ja potentiaalia(à la Addax).

Kokonsa vuoksi ei oman ostoslistan kärkipäässä, mutta listalla kuitenkin.

Anonymous said...

Mielenkiintoinen öljy-yhtiö Afrikan länsirannikolla: http://www.afren.com/default.asp

Pitää pistää seurantaan. Muilla tietoa?

Anonymous said...

Tämäkin aika jännä:

http://www.tethysoil.com

Jotenkin tuo pistää kumminkin silmään...

Omanissa päätoiminta, mutta pisti silmään, että yrittävät myös Gotlannista porata :)

Spicer said...

Tethykseen olen aiemmin tutustunut ja tuolloin todennut ei-kiinnostavaksi. Mutta tuoreahkot poraustulokset Omanista muuttavat tilannetta hieman. 400 metrin brutto pay zone voi olla paljon tai sitten jopa ei-kaupallinen. Nuo kevyt öljy vyöhykkeet eivät tässä vaiheessa vaikuta suurilta, mutta ensivirtaukset ovat selvästi kaupallisia.

Seismistä ja lisää porausta on edessä. Yksikään poratuista kaivoista ei ilmeisesti ole tuotannossa eikä ole edes menossa tuotantoon piakoi, joten posiitiivista kassavirtaaa ei ole näkyvissä.3D seisminen + poraus + öljypatterien rakennus>kassassa olevat rahat.

Se että yhtiö luopuu Turkin, Espanjan ja Marokon lisenseistä osoittaa että jossain tunaroitu.