Wednesday, September 30, 2009

Diamondille PR II, Seadrilille rahat

Diamond Offshore to Acquire 6th Generation Rig; To Be Renamed Ocean Valor
"Sep. 30, 2009-- Diamond Offshore Drilling, Inc. (NYSE:DO) today announced that a wholly owned subsidiary, Diamond Offshore Drilling Limited, acquired from PetroRig II Pte Ltd the construction contract to purchase the new-build, 7,500-foot, dynamically positioned semi-submersible offshore drilling unit PetroRig II. The rig is to be renamed the Ocean Valor.

The purchase of the rig from Jurong Shipyard Pte Ltd is expected to be completed on or about 1 October, 2009 in Singapore. The aggregate amount of the consideration paid to acquire the construction contract and the remaining payment due to Jurong Shipyard under the construction contract is approximately $490 million exclusive of initial mobilization costs, final commissioning, drillstring and necessary spares..."


Hegnarissa mainittiin maanantaina että myynti oli varmistunut jo 25. päivä eli viime perjantaina. DO teki taas hyvän kaupan ja Seadrillin pitäisi saada viimeisetkin bondi-rahat voittoineen takaisin. Myyjänä tässä oli PetroMENAn tytäryhtiö joka on ollut velkojien kontrollissa jo useamman kuukauden. PetroMENAn Q2-raportissa todettiin pari kuukautta sitten että lautta on "menetetty" velkojille ja yhtiö keskittyy PR III:n pelastamiseen.

3 comments:

Anonymous said...

Onko Spicer ehtinyt tutkia uutta Oslon yhtiötä Polarcusia? (Treidaus nimi näköjään Palarcus Limited)

Spicer said...

Tuttu tai tutuhko yhtiö. Osa Polarcuksen perustajista oli mukana yhtiössä nimeltä Eastern Echo. Echolla oli tilauksessa Polarcuksen aluksien kanssa täysin identtisiä Ulstein X-Bow aluksia, maali oli muistaakseni tosin harmaa, googlella löytyy varmaan kuvia EE:n paateista.

Schlumbergerin tytäryhtiö WesternGECO osti Echon pari vuotta sitten(itselläni oli muutama Echon osake) ja osa omistajista pisti ilmeisesti melkein välittömästi lunastuksen jälkeen pystyyn Polarcuksen. SLB ei ilmeisesti vaatinut kilpailukieltoehtoa oston yhteydessä.

Yhtiön takana on kokenutta väkeä ja alukset ovat omaisuuksiltaan kilpailukykyisiä, mutta ainuttakaan sopimusta yhtiöllä ei taida olla. Streamereita on tällä hetkellä markkinoilla liikaa ja suuremilla yhtiöillä on jonkinverran teknologista etumatkaa. Meri-seismiselle löytyy kyllä tulevina vuosina kysyntää, mutta lähitulevaisuus näyttää synkältä. Henk.koht. ei siis kiinnosta omistaa juuri nyt.

Spicer said...

Niin Polarcuksen osakkeilla on kyllä voinut käydä kauppaa aiemminkin Oslon OTC:n kautta(Nordnetissa Unoterte). Osalla OTC-yhtiöistä on kohtuullinen kaupankäynti volyymi.