Wednesday, August 12, 2009

Pembina Cardium

O & G Inquirer: Nexstar Comes Up With A Pembina Cardium Tight Oil Play
"Nexstar Energy Ltd. may be tiny, but the micro-junior has triggered a tight oil play in Alberta's Pembina oilfield that has geological parallels with the Bakken success story in southeastern Saskatchewan. "We're focused on oil-bearing portions of the Pembina Cardium [formation] that lacked sufficient permeability to be of much interest when this field was originally developed with vertical wells," says Peter Carwardine, Nexstar's president and CEO. "Our drilling indicates that these prospects can now be profitably exploited through multi-stage fracturing of horizontal wells..."


Aiheesta aiemmin.

Ensimmäisien Cardium-horisontaalikaivojen hinnat ovat kolmen miljoonan tienoilla, jos talteenotto per kaivo ilman lisä-frakkeja on 300 - 400 000 tynnyriä niin tämän pelin tuotto tulee ylittämään Sas.-Bakkenin. Koko resursin koko on paljon pienempi kuin Bakkenin, mutta vaikutus Bonterran tuotantoon voi olla huomattava, kun yhtion keskimääräinen päivä tuotanto on tällä hetkellä n. 5300 boeta. Pembinan öljy on laadultaan hieman heikompaa kuin Bakkenin(35 API vs. 42 API), mutta siirtoinfra on paikalla minkä pitäisi pudottaa kustannuksia. Albertan-provinsin rojalti säännökset taitavat kyllä olla Saskatchewania tiukemmat.
Käytännön data kentältä on vielä todella vähäistä, joten kovin pitkälle meneviä ennustuksia kannata varmaankaan tehdä, mutta kiintoisa rojekti.

Virmat:

Nexstar (TSX: NXE.A ja NXE.B)

Bonterra Oil & Gas
(TSX: BNE)

PÄIVITYS 18.08.2009

NAL Oil & Gas Trusti on myös hypännyt mukaan Cardium-horisontaali-frak-peliin ja yhtiön frakit ilmeisesti hoitaa Bakkenissa mainetta niittänyt Packers Plus. NAL ei poraa Cardium-vyöhykettä Pembinassa vaan Garrington ja Pine Dale-kentillä Albertassa. Alla oleva kuva lainattu NAL:n kesäkuisesta presentaatiosta "New Oil in Legacy Cardium Plays"(.pdf). Garrington Cardium-horisontaalin reservi arvio per kaivo on tässä vaiheessa selvästi Pembina-Cardiumia pienempi(175 000 boe vs. 380 000 boe) ja Garringtonin potentiaalia jää pahasti Pembinan-varjoon kun OOIP on vain 140 miljoonaa tynnyriä.

9 comments:

Anonymous said...

Terve,

Luin joskus Kauppalehden palstalta Hathor Explorationista. Omistatko kyseistä puljua?

Ihan vain mielenkiinnosta kysyn, itse omistan.

Spicer said...

Juu. Taitaa olla nykyään ainoa omistamani kaivosyhtiö Northgate Mineralsista luopumisen jälkeen.

Anonymous said...

Juu, itsestäni vaan tuntuu hassulta tuo noin 150 miltsin markkina-arvo verrattuna siihen missä kaikessa Hathor on mukana.

Spicer said...

Vastauksia tulee valitettavasti viiveellä, kun tuli vähän liikuttua.

Exploration-yhtiö, jolla ei ole positiivista kassavirtaa näkyvissä horisontissa ei ymmärrettävästi ole sijoittajien suosiossa tässä taloudellisessa tilanteessa.

Itselläni ei ole kovin paljoa kokemusta junioreihin sijoittamisesta, mutta lukemani ja kuulemani mukaan vaativat holdaajalta rutkasti kärsivällisyyttä, nekin joilla näkyvissä suurta potentiaalia.

"Opiskelin" uraanikaivos-sektoria sijoitusmielessä nelisen vuotta sitten parin kuukauden ajan, mutta tuollloin en löytänyt mitään omasta mielestä sijoituskelpoista(pitoisuudet olivat mielestäni liian matalia) ja sektorin jäi seuranta jäi melkein kokonaan.

Korkeapitoisille uraanimalmioille löytyy ostaja ja Hathorin omaisuuden arvo on mielestäni pari sataa prosenttia markkinoiden nykyarviota enemmän. Niin kauan kun yhtiön kassassa on rahaa ei ole tarvetta hyväksyä alimittaisia tarjouksia. En odota tarjouksia lähiaikoina, mutta parin vuoden sisään kyllä.

Anonymous said...

Ja poraustulokset ovat olleet rohkaisevia. Mitähän vielä löytävät, saattaa jopa 10x tulevaisuudessa.

Anonymous said...

Uraanin nykyhintahan on selkeästi alihinnoiteltu tällähetkellä, odotan selvää korotusta vuoden-kahden kuluttua. Samalla kun rahoituskriisi jäänyt taakse niin eiköhän Hathorin löytämät korkeapitoiset uraaniesiintymät herättele ostajia.
Toisaalta asiassa on monta mutkaakin matkassa jotka voivat vaikuttaa paljonkin Hathorin esiintymien arvon määrittelyyn tulevaisuudessa. Mielestäni ehdottomasti silti potentiaalinen multibaggeri. Hathor ollut jo tovin aikaa tarkkailulistalla.

Anonymous said...

Joistakin Hathorin esiintymistä on löytynyt myös hyviä määriä esim. kobolttia ja nikkeliä.

Spicer said...

Alla BNN-pätkä viikon takaa uraanista ja uraaniosakkeista. Haastateltu rahastonhoitaja(Rob Lauzon) odottaa hinnan nousua noin kahden vuoden aikana. Lauzon hoitaa Middlefieldin Uranium Focused Energy Fundia(TSX: UF.UN, http://www.middlefield.com/uranium.htm )

http://watch.bnn.ca/trading-day/august-2009/trading-day-august-10-2009/#clip202043

Mä en valitettavasti ole seurannut U-sektoria kovin aktiivisesti tänä vuonna.

Anonymous said...

Jossakin vaiheessa Uraani positio otettava, tosin ei taida vieläkään olla erityisen kiire, toisaalta, sitten kun tapauhtuu, asiat voi tapahtua nopeasti. Uraani yksi harvoista "metalleista", joka ei noussut. Itse uskon energiakriisiin, en tiedä tarkemmin milloin, mutta kun se alkaa näkymään, niin eiköhän ydinvoima taas kelpaa. Ihan hyvä linkki. Täytyy vaan tsekata onko noilla positiivinen kassavirta, jos on, taidan alkaa pikkuhiljaa poimimaan pitkään salkkuun.