Monday, August 31, 2009

Last week's head count

of rigs.

US
Oil +6
Gas +4

Canada +20

The recovery in drilling activity seems to be plateauing.

Add in the increase in the Nigerian oil production and you'll probably see a 5-15 percent drop or decline in the price of oil.

4 comments:

Anonymous said...

Itse näkisin, että öljyn hinnalla on melko paljon painetta pysytellä näin korkealla tasolla. Saa nähdä jatkaako poraavien rigien määrä kasvuaan.

Spicer said...

Kiitosta kommentista!

Väliaikaista laskua odotan lyhyellä aikavälillä.

Kiina määrää suunnan lähiaikoina(kuten tehnyt jo jonkin aikaa). Maan vienti Eurooppaan ja vielä suuremmassa määrin USA:n on laskenut reilusti. Itseäni hieman oudoksuttaa kuinka vähäisiä vaikutuksia tuolla on ollut maailman ykkösviejälle.

Japanin öljyn tuontivolyymit putosivat 18% eli 25 miljoonaa tynnyriä tämän vuoden heinäkuussa verrattuna vuoden takaiseen. Tuo tarkoittaa päivätasolla yli 800 000 tynnyrin pudotusta ja muuallakin kehittyneissä(ylikypsissä?) maissa on tullut selvää laskua kysyntään.

Poraus on ollut kasvussa Pohjois-Amerikassa pari kuukautta ja kohta pitäisi näkyä tuon nousun tuloksia, tosin tämän keskiverto pohjois-amerikkalainen öljukaivo ei paljoa tuota, eikä kauaa.

Tuolla Nigerian puolella miljoonalla tynnyrillä täytyy olla vaikutuksia hintaan.

Anonymous said...

Miten näet maakaasun hinnan Amerikassa? Tuolla hinnalla millä maakaasua tällä hetkellä myydään niin uskoisin, että sille on tulevaisuudessa pakko tulla käyttävää teollisuutta kun polkuhintaan myydään.

Spicer said...

Lähivuosien oma ennuste on 3-6 dollaria per MCF, keskim. tuolla viiden tienoilla. Volan pitäisi laskea selvästi, kun yhä suurempi osa kaasusta tuotetaan hurrikaani-vyöhykkeen ulkopuolelta sisämaasta.