Tuesday, August 25, 2009

Ensimmäinen erä poraajille

"Transocean Ltd. Announces Ultra-Deepwater Semisubmersible Rig Sedco Express Awarded Contract by Noble Energy
"ZUG, Switzerland, Aug. 25, 2009 (GLOBE NEWSWIRE) -- Transocean Ltd. (NYSE:RIG) today announced that a subsidiary of Noble Energy, Inc. (NYSE:NBL) has awarded a 455-day contract for the ultra-deepwater semisubmersible rig Sedco Express. Estimated contracted revenues related to the 455-day contract term are approximately $241 million. Estimated contract revenues represent the maximum amount of revenues that may be earned in the firm contract period, excluding revenues for mobilization, cost escalations, customer reimbursed equipment and miscellaneous adjustments. The contract term is expected to commence in the third quarter of 2010 following the completion of the rig's current contract, maintenance work and mobilization. "


Vuodenvaihteen tienoilta lähtien on udw-poraajien ja operaattorien välillä kilvoiteltu siitä kumman pokka pitää ja tarve on suurempi, ensimmäinen erä näyttäisi menevän selvästi poraajille. Sedco Expressin uuden sopimuksen dr on ~$530 000. Sopimuksien pituudet ovat lyhenemässä ilmeisesti öljyn hinnan suuntaan liittyvän epävarmuuden vuoksi.

3 comments:

tabasco said...

ods-petrodatan day rate-indeksit näyttävät varsin synkiltä elokuussa kaikissa segmenteissä. Kuinka luotettavana tiedonlähteenä pidät tuota?

Toki päivähinnoissa on laskuvaraakin jonkin verran, offshore-firmat on hinnoiteltu sen verran edullisesti.

Spicer said...

Petrodatan data on käsittääkseni parasta mitä löytyy offshoresta ja hyvin luotettavaa. ODS:n Gavin Strachan on ollut viime vuosina varsin usein näkyvissä Norjan Petro-mediassa aika hyvin ovat hänen näkemyksensä toteutuneet.

GOMissa tilanne on selvästi heikoin ja syynä on minusta pääasiassa maakaasu(toistan taasen itsenäni). Kaasun kysyntä on laskenut teollisuuden hiljentyessä ja epätavanomaisen kaasun tuotanto on kasvanut eivätkä jackupit ole kustannuksiltaan kilpailukykyisiä maaporiin nähden. Hurrikaani-kausikin näyttää rauhalliselta.

ODS:llä ei ole indeksiä udw-aluksille(7500+ jalkaa) tai ainakaan julkista sellaista, mutta jos olisi niin siinä pudotus olisi varsin pieni. Laskua odotan pidemmällä aikavälillä vieläkin tuleviin udw-dr:iin, mutta "vain" tuonne $400k-tasolle eli -20%.

Tietty epävarmuus öljyn hinnan suunnasta on jopa hyväksi asemansa vakiinnuttaneille poraajille, kun uusien yrityksien rahoituksen saanti vaikeutuu ja markkinoille tunku halu vähenee.

Offshore on tosiaan hinnoiteltu alakanttiin ja hinnoittelu näyttää varsin oudolta jos vertaa meriporaajia maaporaajiin. Esim. Patterson-UTI:n P/B on 1 kun Pridella 0.9, huolimatta PDE:n sopimusläjästä ja sen tuomasta näkyvyydestä.

Oletko muuten seurannut tukialus-markkinoita?

tabasco said...

En tiedä niistä. Offshore-puolella salkussa on ollut jo useita vuosia syvänmerenporaajia, esim. RIG. Ods-petrodatan day ratet katson ja osareita lueskelen, muuten seuraaminen ei ole kovin intensiivistä. Loppupeleissä öljyn hinta on se joka ratkaisee. Siinä uskon olevan nousuvaraa keskipitkällä tähtäimellä. Dw-puoli kiinnostaa koska se alkaa olla se "final frontier"