Tuesday, April 5, 2011

Rocksource & Kora

Senegalin vesissä olevan Kora-prospektin ensimmäisen kaivon porauksen aloitus on siirtynyt ja spud näyttäisi tämän hetken suunnitelmien mukaan tapahtuvan 11. huhtikuuta. Kaivon pitäisi saavuttaa tavoitesyvyys 24 päivässä, joten toukokuun lopulla pitäisi olla kaivon tuloksia valmiina. Rocksourcella on prospektissa tällä hetkellä 15% osuus, joka voi nousta 25%, jos blokkiin porataan toinenkin kaivo ja RS maksaa osuutensa kaivon kuluista.

Koran operaattori Ophir Energy aikoo listautua alku kesästä:
Mittal-backed Ophir Energy eyes London float

4 comments:

Anonymous said...

Mitä mieltä spicer on falklandien potentiaalista tällä hetkellä? yksi onnistunut löytö tällä hetkellä vasta... desirellä menossa poraus paraikaa.

Spicer said...

Riski korkea on korkea (poliittisesti kinkkinen paikka ja matala CoS). Rockhopperin osuma osoittaa kuitenkin että öljyä on kulkeutunut source rockeista suuriakin määriä ansoihin. Tuo poliittinen tilanne vie itseltäni halut sijoittaa tuonne. Yhdysvallat on perinteisesti tukenut Britanniaa ja päinvastoin, mutta jostain syystä viimeisen vuoden aikana USAsta on tullut hieman outoja kannanottoja saarien "omistuksesta".

tabasco said...

Hienoa että blogisi on taas jaossa! Vaikka sitten vahingossa. Mikähän Rocksourcea on nostattanut viime aikoina... Pelkkä odotukseen liittyvä mukava jännityskö?

Spicer said...

Olisiko Barentsin blokkien arvon nousu Statoilin Skrusgard-löydön mukana? Kyllähän tuo Kora-spudin lähestyminen saa joidenkin kädet tärisemään ja siinä vahingossa painuu osta-nappi pohjaan.