Tuesday, April 12, 2011

Miksi omistaa intermediateja?

Päivän/viikon/kuukauden kysymys.

5 comments:

Anonymous said...

Osinkojen vuoksi? Tai jos yhtiö kykenee kasvattamaan tuotantoaan joka tosin intermediatejen kohdalla usein vaikeampaa ainakin suuremmassa mittakaavassa.

'Sell in May and go away' näyttää osuvan tänä vuonna huhtikuulle. Öljppä korjaantuneen 85-90$ tasolle ellei maailmalla ryhdytä lisää nahistelemaan.pq

tabasco said...

Koska joskus niissä on sama kasvupotentiaali kuin junioreissa mutta riskit pienempiä? Vedetäänpä esimerkkeinä hatusta vaikka PRQ, TOU ja CLT. Monet samoilla apajilla puuhastelevat juniorit on arvostettu kovemmilla kertoimilla kuin nämä isommat.

Epsanjassa saattaisi olla kehittymässä uusi resurssipeli. Mukaan on ilmoittautunut muutama peluri, viimeisimpänä BKX. Muita mahdollisia ovat RAG, Sorgenia, RLM. Ehkä kiintoisin on Leni Gas & Oil, jolla on myös konventionaalinen ohjelma käynnistymässä ja uusi johto.

Spicer said...

Osingot voivat olla syy, jos yhtiö niitä maksaa.
Ja yhtiöt ovat tosiaan yksilöitä ja osalla on kasvupotentiaalia kuin juniorilla.

Spicer said...

Merkityksellisen tuotannon/reservien/kassavirran kasvun ylläpitäminen on varsin haastellista ja haasteen taso nousee yhtiön kasvaessa.

Melkein kaikki "ykkös-luokan" johtotiimit pistävät putiikin myyntiin parin kymmenentuhannen boen kohdalla, useimmat jo ennen 5000 boeta. Miksi? On syynä kasvun vaikeus vaiko mahdollisesti potentiaalisen ostajakunnan pienentyminen yhtiön koon kasvaessa?

Anonymous said...

Varmaan molemmat mutta yksi syy on myös riskienhallinta. Öljyhinnan volatiliteetti on aika hurjaa. Juniori yhtiöihin öljynhinta vaikuttaa eniten. (Ottaako riskiä että pian barrelin hinta US$30 kun nyt voisi myydä yhtiön hyvään hintaan?)

Miten joskus US$30 barreli hinta oli edes mahdollista? Miksi öljyä syytetään (todellisesta!) inflaatiosta? Öljystäkö kaikki tehdään? Silloin olemme hukassa.