Tuesday, April 5, 2011

Petrominerales taas laskussa

Tämän hetkisellä EV:llä virtaavan öljytynnyrin hinnaksi tulee noin $90,000 mikä on verrokkeihin nähden poikkeuksellisen matala arvostustaso, kun ottaa huomioon yhtiön velattomuuden, öljyisyyden, vapaan kassavirran, osingon ja korkeat cash flow netbackit($40+ per tynnyri).

Eilen Tuscanysta vapautuneet varat olivat menossa ihan muualle, mutta Mineralesin osakkeen hinnan laskiessa noin alas WTI:n ollessa >$100 ja Brentin >$120 PMG näyttää huomattavasti suunniteltua paremmalta sijoituskohteelta varoille.

Pikagooglaus mahdollisista uusista akuuteista poliittisista riskeistä Kolumbiassa ei tuonut esiin juurikaan uutta:
FACTBOX-Key political risks to watch in Colombia

Syy pudotukselle näyttää olevan se että osalla nykyisistä omistajista on vieläkin täysin epärealisia elleipä suorastaan lapsellisia odotuksia yhtiön tuotannon kasvua kohtaan.

Upstreamissa oli viime viikolla uutinen, jonka mukaan Petrobrasin viime vuonna Perun Ucayali Basinissa tekemä maakaasu löytö on osoittautumassa varsin kookkaaksi. Tämä littyy PMG:en siten että sillä on 80% osuus Ucayalissa sijaitsevassa 2.6 miljoonan eekkerin kokoisessa maablokissa. PMG:n blokki ei ole tuon PBR:n blokin vieressä, mutta PBR:n löydös osoittaa Uyacalissa olevan merkittävää potentiaalia.

2 comments:

tabasco said...

Mikä Tuscanyssä arveluttaa? Surkea 2010 tulos? Kieltämättä näyttää siltä että kulut ovat karanneet käsistä jo startissa.

Spicer said...

Ei varsinaisesti mikään, sillä tuo nimenomainen possa oli varsin tuore. Ostin, kun dippasi selvästi tuoreen antihinnan(ja muuten listautumishinnan) alapuolelle ja myin kun nousi hieman sen yli. Pieni voitto, mutta noin lyhyelle aikavälille ok. Se yksi asia mikä mättää on nimeltään Greenslade.