Wednesday, April 13, 2011

Petrofrontier & Rodinia Oil

PFC ja ROZ ovat hyvin pitkälti saman tiimin yhtiön muotoon kasaamia "tarinoita". Petrofrontier on resource play-orientoitunut(öljy) yhtiö ja Rodinia tavoittelee lähinnä tavoinomaisia ansoja.
Sprottin Eric Nuttall kommentoi BNN:llä Rodiniaa viime kesänä tai syksynä(hänen näkemys oli muistaakseni tiivistäen "long shot", mutta omisti tai ainakin on omistanut jossain vaiheessa yhtiötä); itse törmäsin yhtiöön ensimmäistä kertaa reilu vuosi sitten. En omista enkä ole omistanut yhtiötä.

Pq vinkkasi Petrofrontierista joitakin kuunkiertoja sitten ja itselläni on PFC:ssä pieni positio ja olen puoli vahingossa usuttanut erään meren takaisen tutun yhtiön omistajaksi. Tarina on varsin vakuuttava, mutta suuria kysymyksiä on avoinna kuten se onko vettä saatavilla alueella riittävästi, jos frakkaamaan ryhdytään.
Georgina Basinin resursseista löytyy kaksi varsin tuoretta arviota: ensimmäinen on Ryder Scottin(laatu firma) PCF:lle tekemä ja toinen on australialaisen Central Petroleumin teettämä.
Jälkimmäisestä sitaatti
"The report concludes that in Central’s Southern Georgina Basin permit applications, there is a total “mean” prospective recoverable resource of 5 billion barrels of oil and 33 trillion cubic feet of gas over a CTP net acreage position of 6,000,000 acres, (subject to the granting of the permits concerned, EPA 132 and ATPs 909,911 and 912)"


Molemmat ovat tässä vaiheessa erittäin spekulatiivisella tasolla ja voi olla että eivät tuosta eteen päin pääase. Yhtiöiden kotisivuilta löytyy Macquarien raportit kumpaisestakin yhtiöstä, joska MacQ on ilmeisesti yhtiöiden pyynnöstä(maksusta?) tehnyt.

Ps. Nuttall on muuten BNN:llä tänään.

6 comments:

Anonymous said...

Tulvat lykänneet porauskampanjaa mutta näyttäisi siltä että ovat pian pääsemässä tosi toimiin. Texaltan hankinta tuli hiukan yllättävässä vaiheessa.

Seuraako kukaan CEZzziä? Kurssi lasketellut viimeajat, alkaa olla jo mielenkiintoisilla tasoilla.pq

Anonymous said...

Olisi kiintoisaa kuulla Nuttalin kommentit PTA:sta. Oman position yhtiöstä myin tupla hinnalla.pq

Spicer said...

Calmenan johto on melkolailla paska, mutta tämähän ei tarkoita että yhtiöllä ei olisi arvoa. Fronstreet on omistajien joukossa ja se on ajoittain ottanut aktiivisen otteen kompuroivissa palveluyhtiöissä(tuoreimmasta tapauksesta ei ole kuin kuukausia). Jos ostavat lisää niin veikkaan että alkavat preppaamaan myyntikuntoon.

Vaikea sanoa on Libyassa olevilla porilla en enää arvoa.

Spicer said...

Texalta oli seurannassa muutama vuosi sitten Bakken-maiden vuoksi, mutta poistin listalta kun yhtiö ei edennyt mihinkään suuntaan.

Tässä vaiheessa ostopuolella ei ainakaan ole kilpailijoita.

Anonymous said...

Löytyyhän sieltä hieman laatuakin, Hank B. Swartout. Etelä-Amerikan markkinoille tulo voi olla se mikä kääntää yhtiön suunnan. Ei muutkaan toimijat alueella ole kovin laadukasta; TID, ESN, EEN.

Spicer said...

Tämän Libyan nimenomaisen tilanteen ennakoiminen oli käytännössä täysin mahdotonta, mutta maassa on ollut ulkoimaisien toimijoiden ja Gaddafin hallinnon välillä kitkaa useaan otteeseen aiemmmin, joten riski on ollut koko ajan korkea. Meksikossa poliittinen riski ei ollut niin korkea kuin Libyassa, mutta yhtiön aliurakointisopimuksen ehdot tekivät CEZin toiminnasta korkea riskistä. Aliurakkasopimuksen(Waetherfordin kanssa?) päättyminen johtui siitä että Pemex lopetti Chicontepecin itsepäisen ja heikko tuottoisen porausohjelman. Myös Xtreme Coil Drillingin työt loppuivat Meksikossa lyhyeen.
Yhtiön johto on ottanut kokoonsa nähden liian suuria riskejä, varsinkin kun ottaa huomioon alan ultra-syklisyyden.