Monday, April 25, 2011

EURiä arvuutellen

SCS:n tiedotteesta:
The Company completed the 15-36 well using multi-stage acid fracture technology on April 2, 2011 and initiated flow back from the well on April 3, 2011. During the first seven and fifteen days of testing the 15-36 well flowed at average gross rates of 2,145 boe/d (86% light oil) and 1,825 boe/d (86% light oil), respectively. Prior to being shut in for an initial pressure build-up the 15-36 well had cumulative production of 27,600 boe comprised of 23,700 bbl of 40 APIo light oil and 24 mmcf of liquids rich natural gas.


IP15: 1,825 boe(1,570 tynnyriä)

CHEn ensimmäinen JC-horisontaali IP30: 1,265 tynnyriä
CHEn ensimmäinen VH-horisontaali IP3: 1,319 tynnyriä

Whiting Petroleumin Bakken kaivojen tuotantolukuja ja tuottoprofiileja viitteeksi:





Pohjois-Dakotan Sanish Bakken-kentän geologia eroa merkittävästi BHL:stä(jo kivi on varsin erilaista kun Bakken on dolomiitti/dolostone ja BHL on karbonaatti), mutta samat fysiikan lait varmaankin pätevät? Mä sanoisin että näiden kolmen kaivon reservit ovat jossain 400,000-700,000 boen välillä. Paljonkohan on NPV? Varmaankin $5-12 miljoonan välillä. ROR on aivan mahtava. Pystytäänkö näita monistamaan?


Henkevää pyhien kunniaksi:

6 comments:

tabasco said...

Miksi Arcanin kaivot kuivuvat nopeasti? Onko geologia erilaista vai tekniikka liian arkaaista?
Esim. 10-27 kaivolle hihasta repäisty EUR voisi olla 200mbl.

"The 10-27 well came on-stream in May 2010 and, on a producing hours basis, averaged approximately 450 BOE per day over the first 30 days, 360 BOE per day over the first 90 days, and 200 BOE per day over the first six months. The 10-27 well is presently producing approximately 100 BOE per day and, as at February 2011, has cumulative production of approximately 48,000 BOE on primary recovery."

Spicer said...

Katsoin tuossa viikonloppuna ensimmäistä kertaan ARNin kurssia reiluun puoleen vuoteen ja hämmästyin suuresti, kun huomasin että se oli samalla tasolla kuin vuosi sitten, jolloin itse luovuin osakkeista. Osake on pudonnut vahingossa pois omalta tarkkikselta. Kahden kuukauden omistus tuotti 50% tuoton, mutta jos olisi pitänyt vielä 12 lisää niin lisää tuottoa olisi tullut vain 5%.

200m-300m on mielestäni ihan uskottava luku tuolle kaivolle. Noissa postauksissa reilu vuosi sitten ARNin omiin arvioihin kohdistettu skeptisyys on osoittautunut aiheelliseksi. Väittäisin vieläkin että yhtiö on aivan liian geologi-vetoinen ja että vaiheessa olisi annettava insinööreille ohjat ja kaivojen completion-tekniikka olisi parannettava.

FirstE sanoo ARNista: "We believe the market will continue to find this story confusing with the inconsistent dichotomy between
an increase in reserve and resource estimates meeting
disappointing production levels and poorer than advertised well performance from its Beaverhill Lake program. To be clear, we are by no means questioning the light oil resource potential held in the regional Swan Hills complex, in fact, the opposite is true, and we would advocate buying those who are taking a measured approach based on actual results. In the specific case of Arcan, we only question the deviation between what Management is projecting, versus what Management is delivering."

Arcanin johdon alkuarviot 18 miljoonan NPV:stä ovat ilmiselvästi höpöä ja GLJ on arvioinut kaivoille noin $6 miljoonan arvon, mutta tuokin saattaa pudota tuotantotietojen mukana.

En tiedä oletko tietoinen Coral Hillin maa-tilanteesta(karttahan CHE:n maista löytyy verkosta), mutta heillä on kohtuu kokoinen pläntti maata Arcanin Ethel-poolin kaakkoispuolella ja DM2:n pohjois ja koillispuolella.

tabasco said...

En ole varmaankaan nähnyt CHE:n maiden karttaa, pistätkö linkin. Arcanin arvio OOIP:ksi on 6mmbbl/sektio paremmilla mailla. Jos UR on 15% ja kaivoja on 4/sektio, tuosta tulisi reilu 200m/kaivo. Myös 10-27 kaivon (ja muidenkin ARN kaivojen) tuotantoluvut viittaisivat tuollaiseen matalaan EURiin. Näyttäisi siltä että ainoastaan wf:n kanssa on toiveita paremmasta.

Spicer said...

Tuo FE:n kommentti on muuten parin viikon takaisesta ARN-raportista. FE:ssä ollaan varsin tietoisia Jousenon potentiaalista, koska(rummun pärinää) he olivat bookrunnereina CHE:n joidenkin viikkojen takaisessa annissa, josta CPG huhujen mukaan imaisi puolet tarjolla olleista lapuista. http://www.investorvillage.com/smbd.asp?mb=11630&mn=1079&pt=msg&mid=10374648

Spicer said...

Muutama havainto/ajatus: SCS:n odotukset tuota ensimmäistä kaivoa kohtaan olivat IP 200 tynnyriä ja EUR 240m tynnyriä. IP todennäköisesti tarkoittaa 30 päivän tuotantoa ja nuo luvut ovat suurella todennäköisyydellä bruttolukuja, koska kaivon hinta on $$4.7 miljoonaa. Tuo mielestäni osoittaa sen että SCS:ssä ei ymmärretä mitään siitä mistä tuossa kaivossa tai CHEn kaivoissa on kyse. Tämä mielestäni tukee ajatusta SCS:än nopeasta ostosta, koska heillä ei ilmeisesti ole vieläkään käsitystä siitä mikä yhtiön jäljellä olevien BHL-oikeuksien arvo on.

Se ei vieläkään ole 100% varmaa että kumppani on CPG, mutta jos oletetaan että se on niin huomioon ottaen CPG:n koko ja toimintatapa on epätodennäköistä he olisivat tulleet mukaan muutaman tai muutaman kymmenenkään kaivon vuoksi eli kyse tuskin parista muutaman sectionin sweet spotista mitä CPG:llä on tähtäimessä. Riskiä on paljon(well controlli puuttuu), mutta reewaard(ihan tarkoituksella tupla vokaalit) näyttää aika täyttävältä.

tabasco said...

Pikkaisen kuitenkin ihmetyttää eri tahojen epäyhteensopivat OOIP ja EUR arviot. Tulee väkisinkin mieleen että nämä jytkykaivot ovat sweet spoteissa ja decline ratetkin voi vielä lyödä näpeille.

Erinomaisia kaivoja nämä tietysti ovat vaikka tuotanto tuosta tipahtaisi vähän vauhdikkaammin kuin Bakkenilla.

Lupaavalta näyttää SCS:n ja ARNin osalta. SCS:ää on salkussa vanhastaan riittävästi joten en tankannut lisää. Toivotaan että CPG spekulaatiot pitää kutinsa.