Sunday, November 1, 2009

West Atlas tulessa

Tiedote
"Seadrill confirms that the West Atlas mobile offshore drilling unit and PTTEPA's Montara wellhead platform are on fire. All personnel on the nearby West Triton is located 2 kilometres from the West Atlas and is not affected by the fire at this time. The West Triton was performing well kill operations on the leaking A1 well when the fire broke out. Seadrill's urgency response team is working closely with PTTEPA. More information will be released as the situation develops. The West Atlas and West Triton are owned by a Seadrill subsidiary and are contracted to PTTEPA for operations on the Montara field."

7 comments:

Anonymous said...

Minkähän laisesta tulipalosta lie kyse. Onko tietoa voiko koko lautta palaa paskaksi? Miten vakuutukset tämmösissä toimii? Ei kumminkaan ihan halpoja nuo purkit :O

Anonymous said...

Jo on huonoa tuuria West Atlaksella. Elokuussa jouduttiin evakuoimaan kaasuvuodon vuoksi ja nyt siellä palaa, seuraavaksi varmaan uppoaa koko lautta.

Spicer said...

Vanhinkoa on tässä vaiheessa tullut parin sadan miljoonan edestä, jos alus tuhoutuu mennään yli puolen miljardin. Vakuutukset ovat kunnossa, mutta korvauksen saanti edellyttää että on toimittu ehtojen ja määräyksien mukaan.

Montara on kondensaatti-kenttä ja tuo aine on öljyä volatiilimpaa. PTTEPin mukaan lautta palaa niin kauan kuin kondensaatti-vuoto jatkuu.

Mennyttä kalua näyttäisi olevan Atlas:
http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/norskeid-oljeplattform-brenner-utenfor-australia-2985154.html

Yhtiön tuloksen kannalta Atlas ei ole merkittävä, mutta se omistajan mieltä polttava kysymys on kenen syy tuo koko homma on. Seadrill on aiemmin yrittänyt varovaisesti indikoida että vika ei ole heissä, mutta vuodon syystä on kolmen kuukauden aikana tullut julkisuuteen hyvin vähän tietoa.

Anonymous said...

Joo iso remppa tiedossa tuon savun jälkeen. Hienoa että löyty pari kuvaakin. Liekkö palaa pari kuukauttakin vaikka. Jos vakuutuksen ehdot ei täyty voi tulla osakkeelle vähän laskua...

Spicer said...

Upstream: "The blaze erupted as the West Atlas' sister rig, the West Triton, situated about two kilometres from the platform, succeeded in its fourth attempt to intercept the blown-out H1 wellbore at the PTTEP-operated development."

http://www.upstreamonline.com/live/article197331.ece

Interventio on viimein ilmeisesti onnistunut ja palo on kai suora seuraus tuosta? Virtauksen pitäisi laantua pian.

Saa nähdä mitä osake tekee huomenna. Alas mennään varmasti shorttaajien voimalla, mutta mitä tekee iso raha? Rahastojen hoitajat ovat varmasti olleet yhteydessä yhtiön johtoon aiemmin ja nyt, joten heillä on todennäköisesti paljon parempi kuva siitä mitä on tekeillä kuin piensijoittajilla ja suurella yleisöllä. Lähipäivien volyymeista voi ehkä päätellä kuka kantaa vastuun tapauksesta, jos ei uutta tietoa tule suoraan yhtiöltä.

Anonymous said...

Eikö tämmöisessä tapauksessa periaatteessa pitäisi antaa tiedote, että neuvottelemme vakuutusyhtiön kanssa, että mitä teemme tuhojen/korvausten suhteen? Eikä vain ilmoittaa yhden kerran vaan, että sori ei tuu rahoja ja heti -20% tauluun.

Anonymous said...

Sdrl Q2 Eps oli 0,81$.
Parantaako Q3:lle?

Anaalien julkiset arviot
Q3:lle (0,56-0,97), dn.no mukaan.

Ehkä voi vielä yllättää hieman.