Monday, November 30, 2009

Cardium-suihkari(gusher)

No ainakin melkein:
"Berens Energy Ltd. ("Berens" or the "Company") (TSX:BEN) is pleased to announce initial test results from its 15-21-50-12 W5M Pembina Cardium horizontal oil well (Berens 60% working interest). The 15-21 well is the second Cardium horizontal well operated by Berens. The well was drilled to a horizontal length of 915 metres and was successfully completed with a six stage frac treatment. Test results for the well were 1,250 bbl/day of oil at the end of a 3 day test period. The well will be placed on production in early December, 2009"


Testausvaiheen luvut eivät frakkikaivoissa kerro paljoakaan kestävistä tuotantoluvuista, mutta tuo on silti suuri luku ottaen huomioon että yhtiön ensimmäisen kaivon tuontotestauksessa saavutettu huippu oli 270 tynnyriä per päivä.

Horisontaalin osuuden pituus on suurin piirtein muiden yhtiöiden poraamien tienoilla (n.1000 m.) ja frakkien määrä on sama. Jokin tässä hieman haiskahtaa, kun Berens ilmoitti olevansa myynnissä neljä päivää ennen tuota kaivo-tiedotetta. Tuossa tiedotteessa Berens ilmoittaa sillä olevan 170 Cardium-horistontaalin brutto inventaario, mutta marraskuun presentaatiossa olevasta kartasta näkyy että suurin osa noista suunnitelluista porauspaikoista on Cardium-trendin ulkopuolella ja että Berensin ensimmäiset kaivot on porattu maalle, joka on trendin sisällä. Yhtiö yrittää ehkä nostattaa osakkeen hintaa myyntiä varten.

7 comments:

Anonymous said...

terve,

cardium, pembina jne.. menee ihan itse sekaisin jo. suositteleppa joitakin yhtiöitä tuolta cardium ja pembina alueelta mitä alkaa tutkia / itse näet parhaina?

Spicer said...

Garrintonin Cardiumilta Midway Energy(MEL). Midway on hankkinut maata hieman kallihkoilla hinnoilla, mutta johdon track recordin perusteella voisi olettaa että tietävät mitä tekevät.

Bonterra on lähes puhdas pure play Pembina Cardium-yhtiö, arvostustaso on aika korkea. Westin Cardium-maa kasvoi merkittävästi maaostojen myötä, mutta yhtiön ydin on Niskussa.

tabasco said...

Bonterran oman ilmoituksen mukaan sillä on tilaa vain 60-100 Pembina Cardium horisontaalille, mikä tuntuu aika vähältä. Bonterra ei mainitse että muissa kerrostumissa olisi potentiaalia.

Ilmeisesti waterfloodattuja alueita ei kannata frakturoida. 70% kentästä on floodattu.

Olisikohan siis suurin osa Cardiumin potentiaalista nykyisen (vertikaalisesti kehitetyn) kentän ulkopuolella?

Spicer said...

Kerroksen paksuus vaihtelee ja on ilmeisesti ohuimmillaan reunoilla ja vertikaali kun ei tuota paljoakaan ohuesta niin nuo ovat jääneet aiemmin poraamatta. Suurin osa eri yhtiöiden poraamista/bukkaamista horisontaaleista on reunoilla, mutta osa kartoilla olleista on ydinalueilla ja käsittääkseni osa on vanhojen vertikaalien horisontaali re-completioneja.

Cardiumissa on ainakin paikoittain kaksi erillissä poolia(A ja B) ja muistini mukaan tuo B on niin tiukka että waterfloodeilla siitä ei ole saatu lisää irti, A:ssa talteenotto on noussut selvästi vedellä.

tabasco said...

Jostakin sai sen käsityksen että Cardium-muodostelma olisi selvästikin laajempi kuin nykyinen kenttä, mutta yhtään hyvää karttaa en kyllä ole löytänyt. Kaikki tähän mennessä vastaan tulleet toimijat poraavat kyllä kentällä tai ihan sen vieressä.

Mahtaisikohan suoraan Cardium "sweetspotin" yllä tai alla olla muita hyviä kerrostumia? Reunapelurit West ja Berenshän ovat kai enimmäkseen poranneet muita kerroksia.

Spicer said...

Jos muistan oikein niin Cardium ulottuu B.C.:stä Saskatchewaniin saakka, mutta se on suurelta osin niin ohut ja repaleinen että tuotantokelpoista maata on vain osa ja biomassaa ole tietenkään hautautunut koko muodostelmaan.

Poran kontrollin parantuminen ja logging-while-drilling on mahdollistanut ohuempien kerroksien tuottamisen. West on tehnyt vuosien mittaan useita löytöjä eri kerroksista Niskua tavoitellessaan, mutta Nisku onkin kellarikerroksessa. Cardiumin päällä on ainakin Horseshoe Canyon ja Paskapoo(eikö irokeesien kieli olekin kaunista?), alla paikasta riippuen mm.Cadominia, Wabamunia, Mannvillea ja Niskua.

http://www.ags.gov.ab.ca/publications/wcsb_atlas/a_ch23/FG23_04.html

http://www.ags.gov.ab.ca/publications/wcsb_atlas/A_CH23/CH_23.html

Tuolta löytyy parempiakin karttoja mutta en valitettavasti löytänyt enää pika etsinnällä. Karttoja pystyy zoomailemaan jos avaa Atlaksen jakson pdf-muodossa.

tabasco said...

Paljon kiitoksia linkeista. Tuosta riittaa zoomailtavaa pidemmaksi aikaa. Maallikon silmin nayttaisi silta etta Cardiumissa voisi olla viela paljonkin loydettavaa. Esimerkiksi kerrostuma, jossa Pembina on, jatkuu pitkalle etelaan. Ja Garrington on kokonaan eri kerroksessa kuin Pembina.

Veikkaan, etta tiukkaa oljya loytyy viela monesta paikkaa pitkin Cardiumia.