Monday, November 23, 2009

UO

Iraq expansion and IEA call may stifle oil prices

Irakin voi hyvinkin kolminkertaistaa tuotantonsa 6 miljoonaan tynnyriin päivässä, globaalin tuotantoon tuo merkkaisi n.5% kasvua.

Heritage sells Ugandan assets to Eni

Mielenkiintoinen veto. Yhtiön johto lupaa kaupan johdosta 75-100 pencen kertaluonteista osinkoa, mikä tarkoittaisi jopa 20% osinkotuottoa ja kaupan jälkeenkin yhtiöön jää korkean potentiaalin blokkeja mm. Kongoon. Osakkeen reaktio myyntiin on oudon vaisu: LSE-osake laskee ja TSX-osake on kaksi prosenttia plussalla.

HOC on alusta lähtien ollut korkean riskin yhtiö toimien poliittisesti epävakailla alueilla kuten Ugandassa, Kongossa, Kurdistanissa ja Venäjällä ja yhtiön perustajan henkilöhistoria on vähintäänkin värikäs. Mutta riskinotto on viisi vuotta sitten osakkeensa ostaneelle ollut kannattavaa ja tuotto korkeaa(kurssi nousu Venturen osakkeella 800%).

Keppel scores Brazil work for Noble

Tekeekö tämä Brasiliassa tehtävä päivitys nyt näistä riittävässä määrin brasilialaisia jolloin nämä täyttävät Petrobrasin paikallisuus vaatimuksen? Noble ei ole tehnyt tästä vielä tiedotetta.

Gulf Keystone hits more pay in Iraq

Keppel to build Vietnam’s first semi-submersible drilling tender for about US$200 million

Mexico eyes risk contracts to offset Cantarell downturn

"Mexico’s state-owned Petroleos Mexicanos and the Secretaria de Energia (Sener) are preparing risk contracts that will be offered to oil companies—international and domestic—in order accelerate the search for oil and gas, according to local media."


Tertzakian: The silence of the bulls and natural gas prices

Another new oil formation for North Dakota?
"The Birdbear is a thin oil formation — only a few feet — locked within muddy limestone and dolomite more than 2 miles underground, immediately beneath the rich Bakken shale and Three Forks-Sanish formations in North Dakota, said Julie LeFever, a geologist with the state Geological Survey in Grand Forks."


Birdbear ei ole Williston-basinin operaattoreille mikään uusi tuttavuus, mutta horisontaaliporaus muuttaa tuonkin kerroksen tuotantoprofiilin. Birdbear ei taida tarvita frakkeja kuten Bakken.

Husky Announces Successful Exploration Drilling and Land Auction Results Offshore Eastern Canada
"The North Amethyst E-17 well was drilled in the fall of 2008 to delineate the Ben Nevis Avalon Formation (the producing formation at White Rose) and to explore the potential of a second, deeper horizon called the Hibernia Formation. The Hibernia Formation encountered 55 metres (net) of high quality, oil-bearing reservoir containing an estimate of discovered PIIP (Petroleum-Initially-In-Place) of 30 to 85 million barrels (best estimates of 60 million barrels) of light crude oil. Initial studies indicate that these resources could be developed from the recently installed satellite infrastructure at North Amethyst."


Veden syvyys 120 metriä eli jackuppien ulottuvilla, mutta muistaakseni tuolla poraa joku Transoceanin semi. Itä-Kanadan rannikolta ei ole vuosiin tehty juurikaan uusia löytöjä vanhojen White Rose, Terra Nova ja Hebron-kenttien lisäksi.
Huskylla on muutama blokki Grönlannin länsi-rannikolla.

KORJAILTU 24.11.2009

5 comments:

Anonymous said...

Noniin tulihan se Pemexin "ilmoitus"

Spicer said...

Yrittävät ilmeisesti houkutella ulkomaisia syvään veteen. Riski ulkoistetaan ja tuotot(ainakin suurin osa) sisäistetään. Saa nähdä löytyykö ottajia. Meksikon sisäinen tilanne on melko volatiili joten vaikka ehdot olisivat kohtuulliset ulkomaisille yhtiöille on olemassa todellinen riski siitä että vallan vaihtuessa sopimuksien ehtoja ei kunnioiteta.

Anonymous said...

Kuulostaa perinteiseltä te etsitte öljyn ja teette homman ja biletetään rahoilla. Tuntuu, että PEMEX on yksinään pulassa.

Kunhan udw-aluksille riittää kysyntää niin meikkis on tyytyväinen.

Anonymous said...

Mitenkähän tuo Irakin lisäys vaikuttaa markkinoiden tasapainoon. Aika paljon tuo on lisää markkinoille...

Spicer said...

Irak on vieläkin OPECin tuotantokiintiöiden ulkopuolella, mutta kun tuotantoinfra on uusittu pitäisi Irakin tuotannon siirtyä kartellin rajoitusten alaiseksi. Irakin reservit näyttäisi nousevan rajusti joten sen tuotantokiintiö kasvaa. Jos öljyn kysyntä ei kasva merkittävästi joutuu osa muista jäsenistä leikkaamaan tuotantoaan, ainakin virallisesti.
Tuohon kuuteen miljoonaan tynnyriin on vielä vähintään viisi vuotta aikaa ja paljon ehtii tapahtua viidessä vuodessa.