Friday, August 5, 2011

RIG/Q2

Liikevaihto $2,334MM (-6%)
Liiketoiminnan rahnavirta $340MM (-73%)
Liikevoitto $391MM (-59%)
Liikevoittomarginaali 17%
Netto tulos $155MM (-78%)
EPS $0.48 (-78%)

P/E (TTM) 2737

Tase
Varat
Likvidit $6,738MM(käteinen $3,389MM)
Kaikki $36,936MM

Velat
Lyhytaikaiset $4,484MM
Kaikki $16,050MM

Omapääoma $20,873MM

P/B 0.83

Tiedote

P/E on itse laskettu, mutta sen pitäisi olla oikein. Viime vuoden lopun jackuppien arvon alaskirjaus ja Macondo-kulut($2.65 ja $0.35 per osake) vääristää lukua. Ilman tuota P/E taitaisi olla on noin 20. Tase on vahvahko, mutta alaskirjaukset eivät välttämättä ole ohi. Ei ole mielestäin ostohinnoissa.

Laivaston käyttöaste oli 55% ja liikevaihdontehokkuus(kuinka suuri osa nimellisistä päivätaksoista pystyttiin muuttamaan liikevaihdoksi) oli 92%. Molemmissa on parannettavaa.

CC:ssä yritettiin ankarista pistää positiivista spinniä yhtiön tilanteeseen hehkuttamalla äskettäin saatuja uusia sopimuksia. Näkymät RIGilläkin melko positiiviset.

6 comments:

Anonymous said...

ohos meikä on saanut laskettua RIG:lle arvoksi 74,92 dollaria käyttäen oletuksena 12% diskonttauskorkoa sekä n. 3% vuosittaista tuloksen (owners earnings:in) kasvua. Minusta nykyinen hinta on ihan hyvä hetki aloittaa pienet ostokset. Tosin laskelmani eivät kata mahdollisia ylimääräisiä kustannuksia mitä tulee mahdollisesti Macaosta. Ja kurssinousua odotellessa yli 5% osinkotuotto;)

-tooki

Anonymous said...

Ei ole myöskään mielestäni RIG vielä ostohinnoissa. Eräs hämmennystä herättävä huomio markkinatilanteesta on se että liuta yhtiöitä puhkoo 2009 pohjat vaikka tase paremmassa kunnossa ja tekevät parempaa tulosta. AVF ja CLC harkinnassa juuri.pq

Anonymous said...

Pitäisiköhän alkaa myös sdrl:ää tankkaamaan.. nykyhinnalla yli 10% osingot.. Spicer??

Spicer said...

Jos saan irroitettua jostain ylimääräistä niin aloitan taas huomenna lisäämään Seadrilliä. Viimeisestä ostosta onkin jo reilusti yli vuosi.

Lupea on taas lisätty.

Ykkössalkku teki juuri yhden päivän pudotus enkan(-6%). Ja tuosta huolimatta hymy huulessa. Taitaa olla järki mennyt.

Spicer said...

Kommentti perustui lähinnä intuitioon käytyäni pikaisesti lävitse raportin, päivitetyn fleet statuksen ja kuunneltuani CC:n. BS:n tuoksu oli todella vahvana CC:ssä ja jos paikalla olisi ollut kamera niin Newman & Co:lla olisi vieläkin poskilihakset kipeinä tekohymyistä

Mä olen hyvin skeptinen sen suhteen saavatko nostettua käyttöastetta. Pitää katsoa vähän tarkemmin.

Anonymous said...

Seadrill jakaisi tällä hetkellä noin ~11.40% osinkotuottoa... alkaa kyllä himottaan aika paljon.