Monday, August 22, 2011

Floatel

Majoituslauttayhtiö Floatel International on ehtinyt olla peräti 9 kuukautta listalla ja nyt joukko suurimpia omistajia on vetämässä yhtiötä pois listalta. IPO:ssa osakkeella hintaa 14 kruunua ja lunastustarjous on 19,50 kruunua. Noin 50% osuutta majoituslauttabisneksestä kontrolloiva Prosafe SE tiedotti heinäkuun 4. päivä ostaneensa 19.9 miljoonaa Floatelin osaketta(20.6% osakekannasta) 16 kruunun hintaan ja tämä lienee ajaneen yhtiön strategisien vaihtoehtojen selvittämiseen. Sopiva vaihtoehto löytyikin jo 4 päivän päästä, mikä viittaisi siihen että jollakin oli suunnitelmat jo valmiina. Kokonaisuutena tämä vaikuttaa aika oudolta useammastakin syystä, joista yksi on se että yhtiön suurimpien omistajien ja lunastajien joukossa on pääasiassa telakoistaan tunnettu Keppel Corp.(Wideluck), joka on myös väsäämässä Floatelin lauttoja. Mikä sitten on Erland Bassøen(perustaja Bassdrill, Scorpion Offshore, Frontier Drilling) rooli yhtiössä tällä hetkellä? Bassøe oli kesäkuun puoleen väliin saakka Floatelin osakkeenomistaja ja hallituksen puheenjohtaja ja hänen omistamila yhtiöillä on markkinointi ja operointisopimukset Floatelin aluksista, mutta miehen tai hänen yhtiöidensä nimeä ei näy osakkaiden joukossa, jotka yrittävät vetää Floatellia pörssistä. Myikö Bassøe osakkeensa Prosafelle heinäkuussa? Onko tässä tarkoitus tosiaan vetää yhtiö pörssistä vaiko vain painostaa Prosafe ostamaan yhtiö? Onko Prosafelle edes teoriassa varaa ostaa koko yhtiö? Q1-lukujen perusteella ei ole, mutta kelpo voitto näyttäisi olevan sijoituksella tulossa, tosin kulujen jälkeen osakekohtainen voitto jäänee 20-30 øøreen eli kokonaisuuden kannalta varsin merkityksetön summa.

6 comments:

Anonymous said...

Onko Enercomista jäänyt joku erityisen hyvin mieleen? Olen vasta noin kolmas osan ehtinyt käydä läpi. Tähän mennessä lyhkänen VOGin pläjäys vakuutti sen verran että ostin hieman.pq

Spicer said...

DTX: Cheyne oli aika vaikuttava, varsinkin Belly River-oston osalta. Noin 20 olen ehtinyt kuunnella, DTX:n tosin kahdesti.

Argentiinassa laittoivat COPilta ja BTCltä nenukin niskaan. Tässä taas opetustuksena se että ei riitä että näkymät maan alla ovat hyvät, vaan niiden on oltava hyvät myös maan päällä. Vuoden vaihteessa olisin voinut myydä possan reilun 40% voitolla, joka olisi tullut 4 kk:n holdilla nyt ollaan rutkasti pakkasella vaikka eletään vielä elokuuuta

Anonymous said...

Offtopic Spicer:

Hathorista tehty cash-tarjous 3,75$, meinaatko myydä?

Spicer said...

Todennäköisesti joo, markkinatilanne on mikä on ja käteisvarantoa on tarve kasvattaa. Suurimman osan möin viime vuonna loka-marraskuun vaihteessa ja jäljellä on vain rippeet. Tosin jäljellä olevien hankintahinta on hieman päälle $1.60, jos on välittäjän tietoja uskominen. Tarjous on vihamielinen ja muutamat tahot näyttävät olevan sitä mieltä että Camecolle saattaisi ilmestyä kilpailija, mutta en mää tiedä. Yli 5 dollaria odotin olevan tulevan tarjouksen pari vuotta sitten, mutta se oli reilusti ennen Fukushimaa.

Anonymous said...

Itselle jäänyt sellainen kuva ettei DTX:n SAB maat ole ihan fairwayllä (voiko noin edes sanoa koska alueella on monta muodostelmaa) tai ainakin huomattavasti heikompaa läntiseen puoleen vai muistanko ihan väärin? Kovat odotukset yhtiöllä Belly Riverin osalta.pq

Spicer said...

Alueen geologia on mitä ilmeisimmin aika heterogeenistä ja kiven laatu & paksuus vaihtelee aika kovasti. Geologian vaihtelevuuden vuoksi näyttää epätodennäköiseltä että täällä olisi Bakkenin tai Eagle Fordin kokoinen resurssi. Cheynen puheesta tuli kuitenkin sellainen käsitys että siltstone on muistuttaa paljolti Bakkenia ja he ovat saamasssa kaivojen kustannukset varsin alas.
Otin äskettäin DTX:ää takaisin salkkuun. Jos DTX:n eteläinen positio on kaupallinen 50% osalta maata niin veikkaisin että yhtiö ostetaan nopeasti pois; CPG:lle tämä sopisi kuin nyrkki silmään.