Saturday, August 27, 2011

Jussilla ollut korvat höröllä?

Tai sitten tutulta pankkiirilta vähän lipsahtanut:

Perfekt timing for Fredriksen
I dagene før verdens største riggselskap bød på Aker Drilling, kjøpte en ukjent investor nesten fem prosent av aksjene i selskapet og ble nest største aksjonær. Dagens Næringsliv får lørdag bekreftet det flere kilder har spekulert i: at det var John Fredriksen-kontrollerte Seadrill, verdens nest største riggselskap, som skjuler seg bak den ukjente investoren...


Eli SDRL on elokuun 2. päivästä alkaen pussittanut Aker Drillingin osakkeita ja onnistunut ahtamaan kasseihinsa melkein 5% yhtiön osakekannasta ennen RIGin tekemää tarjousta. 150 miljoonaa kruunua eli melkein 30 dollaria tulee Seadrilille pikavoittoa Aker Drillingin osakkeilla, ellei sitten virallinen valvoja totea että Fredriksen on doupannut korvansa. Seadrillin osakkenomistajan kannalta melko merkityksetön summma(noin 5 senttiä per lappu ).

2 comments:

Anonymous said...

Mitäs raportista?

Itse kalastelin SDRL:ää paniikkipäivillä 139 NOK:lla, olin reisussassa enkä oikein voinut olla dynaaminen, joten ei tarttunut mitään.
Nyt nappasin sit 20 NOK:ia korkeammalta pari kiloa (kpl) kyytin.
Edellisestä SDRL ostoksesta on kulunut kauan, vaikka sitä salkujen pohjilta löytyykin (SDRL suht. rankasti kevennelty alkuvuodesta).
10% yield, Ben puhunut ainakin 2v matalaa "doping" korkoa, jne... siksi aloitin lisäämisen osinko salkkuun, tosin varovaisesti. Vielä kun en ole varma onko taantumaa todella tulossa, vai onko tää kuitenkin pelkkää korrektiota, jotenkin raaka luonne puhuu viimeisen puolesta (yleensä maailmassa on isompia ongelmia kuin joku velkaongelma, minkä voi ratkaista rahaa luomalla/fiktiivisiä taseita paisuttamalla, oikea ongelma on vaikka esim. ydinsota tms.), mutta ei niin paljon uskoa että viittis ladata ihan täysillä sen puolesta kuitenkaan.
Suht. reippaasti tässä on joka tapauksessa osteltu viime viikkoina, kun + 8%, niin myyn vähintään puolet.
Jos kunnon globaali taantuma pääsee nyt läpi, meikä köyhtyy, se on selvä se, ei mitään katastrofia kuitenkaan.
Paniiikkipäiviä tulee tulemaan myös jatkossa, epäbalanssit liian suuria, joten ikiholdaus ei ole nyt se optimaali touhu.
Pitää kuitenkin muistaa, jonnekin ne isojen poikien suuret pääomat on saatava tuottamaan, eikä pelkkä shorttaus ja kullan tai bondien osto loputtomiin, ei vaan toimi. Tuottoa etsivää helposti liikkuvaa fyffee on liikkeellä enemmän kuin koskaan.
Mielenkiintoisia aikoja, ei voi muuta sanoa.
//p

Spicer said...

Eipä ihmeitä. Resoluten ja Tritonin sopimukset vaikuttavat varsin hyviltä ja lisäävät vähän näkyvyyttä SDRL:n jackuppien tuottojen tulevaisuuteen.

SapuraCrestin ostotarjous on mennyt minulta ohi, mutta muistan lukeneeni pari kuuta sitten että olivat ostamassa Clough:lta jotain toimintoja. Mielenkiintoista tuossa on se mitä se merkitsee yhteisyritys Varia Perdanalle(VP on kai lähinnä holding-yhtiö aluksille). Nykyinen omistusjärjestely on ollut käsittääkseni Maleasian lakien sanelemaa siinä että paikallisen toimijan on oltava suurin osakas yhteisyrityksissä. SDRL on Sapuran merkittävällä omistuksellaan jossain määrin taannut sen että kumppani ei ole voinut laimentaa SDRL:n omistusta VP:ssä. Tilanne voi muuttua tulevaisuudessa. Tarjous vapauttaa taas hieman käteistä Seadrilille.

Polariksen ongelmat näköjään jatkuvat.