Tuesday, August 16, 2011

Aldous-Avaldsnes-kompleksi NCS :n 10 suurimman joukossa?

Kan være blant ti største oljefunn på norsk sokkel


I tillegg har Statoil fått bekreftet at det er sammenheng mellom funnene på Aldous Major South og Avaldsnes, henholdsvis i lisens PL 265 og lisens PL501. Oljestrukturen estimeres å inneholde totalt 500-1.200 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

Puolesta miljardista 1.2 miljardiin tynnyriin on siis arvio tällä hetkellä. Reiluun miljardiinhan itsekin päädyin viime viikolla kompleksisten laskutoimitusten jälkeen. Tuollainen löytö kannustaa kyllä reijittämään.

DetNor on tänään reilussa 25% nousussa ja Lundinkin 6 prosenttia plussalla. Puolimutuna arvioisin että Lundinilla on varaa noustaa tuonne 120 kruunuun. Näissä oloissa tuskin nousee, mutta ehkä seuraavan 12 kk aikana, jos tilanne rauhoittuu.

Kartta alueesta.

3 comments:

Anonymous said...

Erittäin hyvä asia Lupelle ja muille, milteipä koko Norjan olkkäpalvelusektorille.
Lupea tankattu ajoissa sekä vähän aikaa sitten, mutta lisää tekisi mieli laittaa, tämän uuden tiedon myötä.
Statoilin osake ei ole paljoa liikahtanut. Siellähän ollut ongelma, että kaasua löytyy, mutta öljyt käymässä vähiin.
Oletko itse lisäillyt STL:ää? osinkoahan se kuitenkin tikittää.
//p.

Ps. Samalla tässä olen itselleni miltei vannonut, että ostelen vain kuin paniikki päällä joka vaikuttanut muutaman päivän, koska kyllä niitä tulee. Sitä vaan ei tiedä tuleeko viikon vai kolmen kuukauden päästä uutta härdelliä.
Ei auta kuin seurata herkkiä signaaleja, että sais ajoitusta edes sinnepäin kohdilleen.
Vielä en ole myynyt tuoreimman paniikkijakson ostoksia.

Spicer said...

En ole lisännyt Statoilia. Osinko on kerran vuodessa, joten en kelpuuta sitä yield-papereiden joukkoon(rahaa pitäisi irrota vähintään puolivuosittain).

Lundin taitaa olla viidenneksi suurin omistus tällä hetkellä. Olen ollut aiemmin skeptinen yhtiön strategian suhteen, mutta tulosta on tullut viimeisen 12 kk aikana oikein mukavasti. Fundien pohjalta kurssi voi kevyesti tuplata 3-4 vuodessa, mutta riippuu paljon öljyn hinnasta, kuten omien salkkujen arvokin.

Anonymous said...

Lupe päivän piristäjä...
Taidan viimein heittää Statoiliakin kyytiin.
/p