Wednesday, April 1, 2009

Arpoja salkkuun

Pieni nippu PetroMENAn osakkeita hankittu salkkuun. Kovin todennäköiseltä ei näytä voitto(täydellinen tappio on lähes varma) mutta pieni mahdollisuus ehkäpä kohtuu voittoon on olemassa. Hankintahinta oli 0.50 kruunua eli 5.6 senttiä per osake, sijoitettu summa on hyvin pieni.

PMENA lyhyesti

*Norjalaisen öljy-yhtiö DNO:n entisen tj:n Berge Gerdt Larsenin perustama puhdas holding-yhtiö,

*Yhtiöllä rakenteilla kolme identtistä F&G ExD Millennium-mallista ultra deepwater puoliuppoavaa porauslauttaa(semisubmersible)(Petrorig I, II ja III) ja omistaa yhden vanhan puoliuppoavan lautan (SS Petrolia). Kaikilla em. lautoilla on voimassa olevat sopimukset ja sopimuksien yhteisarvo on n.2.5 miljardia dollaria(vrt. yhtiön markkina-arvo 11 miljoonaa dollaria).

*Suurin omistaja(51% osakkeista) on toinen listattu holding-yhtiö Petrolia Drilling ASA, jota kontrolloidaan kahden julkisen holding-yhtiön kautta: Petrojack omistaa Petroliasta 25% ja Independent Oil & Resources 23%. Petrolia Drilling on Petrojackin suurin osakkeen omistaja 40% osuudella osakepääomasta ja Independent Oil&Resources omistaa Petrojackia(18% osakkeista).

*Yhtiön valmista lauttaa operoi ja rakenteilla olevia tulee operoimaan perustaja B.G.Larsenin yksityinen yhtiö Larsen Oil&Gas.

*
Syyskuussa yhtiö sanoi julkisesti että sen rahoitustilanne on kunnossa ja että tarvetta lisä tai uudelleenrahoitukselle ei ole, mutta joulukuussa yhtiö ilmoitti tarvitsevansa uudelleen rahoitusta, mutta ei suuremmin selittänyt miten tilanne on muuttunut. Yhtiö on yrittänyt neuvotella velkojiensa kanssa velkojen uudelleenjärjestelyä pariin otteeseen tämän vuoden puolella pääsemättä sopimukseen. Yhtiö yritti kuukausi sitten saada 50 miljoonan dollarin lisärahoitusta omanpääoman muodossa epäonnistuen yrityksessä. Suurin yksittäinen velkoja on viimeviikosta lähtien Seadrill.

*Kahdesta yhtiön lautan myynnistä on sovittu aiesopimukset. BG Larsen saa noista myynneistä 4% välityspalkkion(n. 300 miljoonaa kruunua).

No comments: