Monday, January 3, 2011

Seadrill acquires...

Tiedote:
Hamilton, Bermuda, January 3, 2011 - Seadrill has entered into an agreement to acquire the two ultra-deepwater semi-submersible drilling rigs, Seadragon I and Seadragon II. The total project price for the two rigs, which are currently under construction at the Jurong Shipyard in Singapore, is estimated to be approximately US$1.2 billion (including project management for the remaining construction period, drilling and handling tools, spares, operations preparations and capitalized interest). Deliveries of the two rigs are expected in the first quarter and fourth quarter 2011, respectively...


Seadragonin entisille aluksille löytyi viimein koti. Lloydsin omistamia muistaakseni. Oma toive oli että nämä olisivat päätyneet, jollekin muulle kuin Seadrilille. Itse näen näissä ongelmana sen että nämä ovat Pohjanmerelle suunniteltuja aluksia, minkä vuoksi rakennuskustannukset ja myös Seadrillin maksama hinta ovat reilut 100 miljoonaa enemmän kuin ei-vaativan ympäristön aluksista maksettava, mutta tällä hetkellä aluksille tuskin on tarjolla sopimuksia, joissa nuo ominaisuudet otettaisiin huomioon päivätaksa-preemiona.

Toivon mukaan Pemex ei pura Seadragon I sopimusta, sillä tuon pituisia sopimuksia ei näinä päivinä ole tarjolla. Päivätaksan alentaminen on edessä erittäin suurella todennäköisyydellä.

Vaikea sanoa on tämän hankinnan takana ensisijaisesti taloudelliset perusteet vaiko Fredriksenin halu kasvattaa Seadrillistä maailman suurin poraaja.

Diamond Offshore tiedotti tänään uuden porauslaivan tilauksesta. Toimittaja on Hyundai ja hinta $590 miljoonaa. Uusia alusia on tilattu jo huolestuttavan paljon.

Sanoihin lisäilty päätteitä 04.01.2011

4 comments:

tabasco said...

Tuottoisaa alkanutta vuotta!

Itselläni tämän hetken pääteema on ns. varma tuotto. Missä näkisit parhaat mahdollisuudet osakepuolella (tai muualla)?
Monen ex-trustin kurssi on pompannut loppuvuodesta. CPG:tä voisi kyllä silti lisätä.

Perinteiset korkosijoitukset eivät oikein kiinnosta tällä hetkellä.

E-Arkansasin oletetusta BDL-kaivosta on mielenkiintoista keskustelua, ilmeisesti öljy haisee ja kaasua poltetaan. Poraaja on CHK. DELliä tuli laitettua salkkuun varmuuden vuoksi, ei se varmaan paljon ota jos ei annakaan.

Löytyi muuten jonkinlainen Smackover-kartta:
http://www.lib.utexas.edu/books/landscapes/publications/txu-oclc-8163883/txu-oclc-8163883.pdf

Spicer said...

Kuin myös!

Kiitos linkistä.

Ideoita on tällä hetkellä aika runsaasti, mutta riskikkäitä kaikki(kaivos-sektorilla joitakin vähemmän riskisiä). Yksi todella upea shorttikohde löytyisi, mutta tämä on pink sheet-lärpäke(COUGF).

Kaasu-yhtiöistä saattaisi löytyä todella halpojakin. Vermilion on suhteellisen matala riskinen, mutta Paris Basinin tiukat muodostelmat voivat tuoda kasvua. Osinkotuotto on vieläkin 5% tuntumassa.

tabasco said...

Kylläpä se taitaa riskikkäisiin kääntyä, kun kanukkien ex-trustit tuntuvat viimeisen nousun jälkeen kalliinpuoleisilta. Suurista harkitsen parhaillaan EOGia, sillä kun näyttäisi olevan kaikki parhaat resurssipelit hallussa. Kuitenkaan P/CF ei ole sen suurempi kuin monilla muilla. Mitä mieltä olet? Osinkojahan tuo ei juuri tarjoa.

Kaivossektorin seuranta on jäänyt vähemmälle, mitä mielenkiintoista siellä olisi tarjolla?

Spicer said...

Muutama kupari-kultayhtiö, ja yksi hiili(thermal)(Coalspur) sekä yksi hopeayhtiö(Fortuna Silver Mines). Abacus on noista heikoin, mutta saa nähdä pystyykö uusi(uudehko) tj viemään projektia eteen päin.


EOG on super indepenteistä paras, tai no ainakin se johon omia rahoja laittaisin. EOG:lla on etuoikeusosakkeita, mutta en muista onko noita listattu. Noita etuoikeusosakkeita on monenlaatuisia ja valitettavasti useimmiten ne jotka on varustettu parhaimmilla oikeuksilla(kumulatiiviset osingot ja vaihdettavuus tavallisiin) ovat listaamattomia.