Wednesday, January 12, 2011

Linkkiä jakoon

Citin yritysosto-teemainen tuotos palvelusektorista. Hieman tuossa on virheitä, mutta jotain arvokastakin. Julkaistu eilen.

Exploration and Production Weekly. Julkaistu maanantaina. Tuon kautta pääsee Citin Rosetta analyysiin.

Linkit ovat elossa niin kauan, kun ovat.

6 comments:

tabasco said...

Cinchin Deep Basin alueet ovat aika kiintoisia. Ihan vieressä poraa Celtic joka on julistanut alueen uudeksi resurssipelikseen. Celticin kohteena alueella on nesterikas Montney. Cinch ei mainitse Montneytä joten pitäisiköhän olettaa että omistavat oikeudet vain matalampiin muodostelmiin. Cinchin alueet ovat osittain samoja kuin Paramountilla, joka on ollut kovassa nousussa viime kuukausina. Oletko perehtynyt Cinchin johtoon? Dykstran johtaman OPTI Canadan öljyhiekkaprojekti ei ainakaan kauhean hyvin edennyt.

Spicer said...

Kyllähän se todennäköistä on että heillä ei ole oikeuksia, mutta varman tiedon saa vain yhtiöltä.
Resthaven taisi olla paikan nimi? Itse suhtaudun Celticin puuhasteluun hieman skeptisesti sillä se Swan Hillsin Morse River-yksikön myynti oli todella typerää.

OPTIlla ja Nexenillä on ollut paljon ongelmia, mutta en tiedä kuinka suuressa määrin vastuu niistä kuuluu Dykstralle. Projekti poikkeaa suuresti tavallisesta tuotannosta.

Paramountin nousun luulen johtuvan Pohjois-Dakotan Bakkenista: yhtiö teki viime keväänä siellä farm-outin ja käsittääkseni noiden maiden läheisyydessä on porattu hyviä kaivoja(ainakin Fort Bertholdin seudulla).

Cinchin maasta osa on Tourmalinen naapurissa ja muistan jossain nähneeni osto-spekulaatiota tuon tiimoilta.

tabasco said...

Celticin kurssi kuitenkin porskuttaa ylämäkeen typeryyksistä huolimatta. Resthaven on paikan nimi. Vaikea sanoa kuinka hyvästä alueesta on todellisuudessa kyse, mutta pientä maniaa on havaittavissa mm. DEIn ja CQEn osakekursseissa. Kaybobin Montney tuottaa ainakin paikoitellen erinomaisesti, mutta Resthavenissa Montney-kaivot ovat kalliimpia.

Optin projekti muistutti tosiaan paljon enemmän tehtaan rakentamista kuin normaalia e&p- toimintaa.

Spicer said...

Komea Doig-kaivo.

tabasco said...

Olipa kyllä. Kovin laajasta resurssipelistä ei näyttäisi olevan kyse. Oletko perehtynyt operaattoriin? Sisäpiiri on ostanut aktiivisesti.

Tuore BDL kaivo ilmeisesti turautti testeissä pelkästään hapokasta kaasua ja sitäkin niukasti. Ainakin jos nettikeskusteluita on uskominen, ja miksei olisi.

Spicer said...

Kondensaatti määrä on melkein ilmiömäinen mutta sehän useimmiten laskee aika nopeasti. Kyllä tuota on tullut seurattua alkusyksystä lähtien.

Uskottavuus riippuu siitä ketkä keskustelevat, jos kyse on maanomistajien keskusteluista niin seassa saattaa olla land maneja levittämässä vääriä huhuja.