Thursday, November 11, 2010

Porauslaivoja paljousalennuksella

SDRL - Seadrill orders new ultra-deepwater drillships for delivery in 2013

Hamilton, Bermuda, November 11, 2010 - Seadrill has entered into a turnkey contract to build up to four new ultra-deepwater drillships at the Samsung yard in South Korea. The first two drillships are firmly ordered with delivery in the first and second quarter 2013, respectively. Total project price per rig is estimated to be less than US$600 million, which includes a turnkey contract with the yard, project management, drilling and handling tools, spares, capitalized interest and operations preparations. The contract further includes a fixed price option for further two drillships to be declared during the first quarter 2011...


Tästä sopimuksesta oli Norjassa huhuja jo muutamia viikkoja sitten ja yhden mukaan Seadrill olisi käyttänyt West Phoenixin ja Eminencen teknisiä ongelmia painostuskeinoina Samsungin hintaneuvotteluissa.

Monet odottivat ostotarjousta Vantagesta tai Pridesta, mutta fakta on se että tuollainen siirto olisi pitänyt silloin kun öljyn hinta oli alempana, sektorin näkymät epävarmat ja markkinoilla oli vähemmän likvideettiä. Nyt kilpailjoita ei saa ostettua halvalla ja tuolla tavalla sitä arvoa luodaan, ei maksamalla ylihintaa.

Kilpaijoiden kolmannen neljänneksen raporteista ja conference calleista on syntynyt kuva että high spec jackuppien ja udw-aluksien näkymät ovat varsin positiiviset huolimatta uusien aluksien myötä voimakkaasti kasvavasta tarjonnasta; Transocean povasi jopa positiivista yllätystä 2011 loppu vuoden sopimuksien day rateihin.

2 comments:

Anonymous said...

Tainnut Spicer tällä viikolla kevennellä SDRL:ää, hehe.
Itse en oikein ehtinyt, täytynee odotella omat kevennykset tammikuun puolelle, kun palauduttu tästä. Muutenkin verosyistä näin ajatus mennyt. Kuitattavat tappiot loppu.

bnn.ca :n omat luottomiehet harvinaisen bullina noin yleensä ja myös öljyyn.
Tosin jonkinlaista yleistä pientä dippivaihetta tietenkin olemassa koko ajan. Itse aika rauhallisin mielin, laidalla fyrkkaa odottamassa. Tässä tilanteessa väkisin valuu bondirahaa pois bondeista (hitaimmatkin/suurimmat bondifanit alkavat tajuamaan että bondeissa seuraavien vuosien luuserit), tuo balanssi
on yksi suurin vaikuttaja. Vaikka bondikorko kohonnut, se ei ole riittävää, mutta kun näin tapahtuu, silloin meikä on keventänyt puolet osakkeista.
Kaikkea hyvää harvinaselle, poikkeuksellisen piristävälle blogille ja b. taustavaikuttajille sekä osallistujilleoikein hyvää joulun odotusta, ja toivottavasti pieniä rakentavia keskustelujakin.

Spicer said...

Enkä keventänyt kuin vain kymmmenyksen, auta armias miten alas painuu kun alan kunnolla myymään.

Tuo vvk-konversio homma oli täysin odotettu. Tai ainakin minä odotin sitä. Kurssi on tuon vuoksi paineessa seuraavat 3 kuukautta(?).


Hyvää ja rikasta joulua!