Saturday, November 27, 2010

Löysä raha tuhoamassa offshore porauksen

Tämän postauksen jälkeen uusia tilauksia ja optioita tilauksista on tullut lisää ja mm. DRYS tiedotti neljän porauslaivan optioista, mutta ei tosin ainoastakaan varmasta alustilauksesta.

Flurry of Rig Orders Marks End of Two-Year Drought
Since the start of October, drilling companies have ordered at least 17 new rigs, a wave of spending that signals optimism that oil prices will remain high and that producers will continue to demand the latest advances in equipment as they tap increasingly hard-to-reach offshore reservoirs...


Tukialus -ja tankkerimarkkinat ovat nyt ja vielä pitkään kusessa ylitarjontaan johtaneiden spekulaatioon ja surkeaan laskutaitoon perustuneiden alustilauksien vuoksi ja kovasti näyttää siltä että porausbisnes laitetaan pilalle samalla tavalla. Tuo DRYSin optio-homma on suorastaan surkuhupaisa: yhtiö olisi tilaamassa $2.5 miljardin edestä uutta kalustoa vaikka sillä on kolme ilman sopimusta olevaa porauslaivaa rakenteilla ja yhtiö on saanut tänä vuonna sopimuksia vain kakkos tai kolmosketjun yhtiöltä(Vanco, Borders & Southern). Economoun kusetuksien vuoksi DRYS on maksanut olemassa ja rakenteilla olevasta kalustosta massiivisen ylihinnan(yhtiö maksoi muistaakeni Ocean Rigistä muistaakseni noin 1.8 miljardia eli $900 miljoonaa per alus). Ilmeisesti Economou ennakoi Petrobrasin hankkivan aluksia ulkomaisilta poraajilta, kuten monet analyytikot odottavat.

Tässä on alkanut itsessä pessimismi kasvaa alan tulevaisuuden suhteen. Enscon möin poijes SDRL:n kevennys on harkinnassa.

No comments: