Tuesday, November 9, 2010

Paskasta johdosta kärsii lompakko

PAINTED PONY PETROLEUM ANNOUNCES FLAT LAKE BAKKEN DISCOVERY AND ACQUISITION OF BAKKEN LAND AT MIDALE

"Flat Lake
The Bakken discovery well, CPEC et al Flat Lake HZ 3B5-10-4B5-9-1-16W2 (35% working interest) flowed at an average restricted rate of 208 bbls/d for a 24 hour period following 5 days of continuous testing. The well was shut-in temporarily in order to prepare it for production.
This is the first well drilled in the Company’s new Flat Lake core area, which was acquired through a farm-in arrangement. Through participation in the well, Painted Pony now has a contiguous block of 6,000 net acres (9.4 sections), all of which is Crown land that will receive Saskatchewan’s deep horizontal royalty incentive on the first 100,680 bbls produced per horizontal well. The Flat Lake asset provides a significant increase to the Company’s Bakken drilling inventory."


Rylandin entistä maata ja Crescent Pointin operoima kaivo. Edesmennyt Ryland oli uskomaton yhtiö siinä että johdon piti olla pätevää ja mukana oli Montanan Elm Coulee Bakken-kentän löytänyt geologi Richard Findley(AAPG:n vuoden geologi vuonna 200X). Rahaa yhtiö keräsi olemassa olonsa aikana yli 100 miljoonaa ja poltti ne kaikki kaivoihin, jotka eivät tuottaneet juuri mitään. Ainoastaa ne yhtiön maille poratut kaivot tuottivat, joita operoi joku muu kuin RYD. Triaxonin poraama ensimmäinen kaivo osoitti että aluella on potentiaalia.

CPG on farm-outannut suuren osan Rylandin oikeuksia mm. Ponylle ja Renegade Petroleumille. Yhtiö hankkinut viime vuosina niin paljon maata että sen resurssit eivät riitä poraamaan kaikkia ennen kuin oikeudet raukeavat, joten farm-out on luonnollinen ratkaisu. Lisäksi suuri osa hankitusta maasta etsintä porauksen kannalta hyvin korkea riskistä, joten on järkevää jakaa tuo riski.

Kruunun rojaltien kannalta Flat Laken Bakken on siinä kiintoisa ja mahdollisesti tuottoisa että muodostelma on tuolla yli 2,000 metrin syvyydessä, jolloin kaivon tuottamaan ensimmäiseen ~100,000 tynnyriin kohdistuu vain 5% rojalti. Viewfieldissä Bakken on pinnemmassa joten rojaltit ovat normaalilla tasolla eli ensimmäisestä 31,000 tynnyristä 5% rojalti, jonka jälkeen prosentti nousee 20% tienoille.

3 comments:

tabasco said...

208 IP5 on kai ihan ok mutta ei kovin mullistava tulos. Paljonkohan tuo "restricted rate" sotkee tulosta. Frakkeja lienee ollut paljon kun ei erikseen mainita.

NALlilla muuten oli Lochendissä jokin aika sitten "1,300 boe/d prior to shut-in for equipping" (eli ~IP5?) cardium-kaivo. Nyt ilmoitettiin että kyseisen IP30 on haarukassa 300-400. Muut julkistetut kaivot tuolla perällä ovat tuottaneet 170-290 (IP30). Jätin toistaiseksi TOLlin salkkuun.

Spicer said...

Suhteellisen tavanomainen Bakken-luku, mutta hyvä ottaen huomioon että tuolla seudulla in porattu viime aikoina lähinnä vedellä täytettyjä kaivoja. Saskatchewanissa harvempi IP on yli 300 tynnyrin. Rojaltien taso merkkaa todella paljon viivan alla ja vaikuttaa tietysti NPV:en.

Ihan hyvää jälkeä tekee TOL tuolla. Miten se Sanish/bakken Tablelandissa? Nulochin on huhuttu olevan ostonkohteena jo viikkojen ajan. Vähän epäilen.

VETin 5:n Länsi-Pembina kaivon keskim. IP30 on hieman päälle 300 boe/p.

tabasco said...

En ole edes yrittänyt laskea Tableland-virityksien arvoa. Toistaiseksi kaivot siellä ovat tuottaneet lähinnä pettymyksiä. Lochend vaikuttaa lupaavammalta. TOL passaisi hyvin esim. PBN:lle tai NAE:lle.

PBN:n itse kompletoimien Cardium-kaivojen IP30 on n. 185.