Wednesday, May 27, 2009

Seadrill 1. kvartaali

Liikevaihto $696.2 miljoonaa (+58.8%)
Operatiivinen kassavirta $368.0 miljoonaa (+205%)
Liiketulos $258.5 miljoonaa (+134.7%)
Lv-marginaali 37%
Nettotulos $243.2 miljoonaa (-9%)
Nettomarginaali 34.9%
Osakekohtainen $0.53 -(16%)


Tase

Varat
Lyhytaikaiset $2 128.9 miljoonaa
Kaikki $13 177.9 miljoonaa

Velat
Lyhytaikaiset $2 128.9 miljoonaa
Kaikki $9 664.0 miljoonaa

Omapääoma
$3 513.9 miljoonaa

P/E (-), P/B 1.6

Raportti(pdf) ja presentaatio

Hmmm: Melkolailla yllätyksetön raportti(ja hyvä niin), lukuunottamatta West Menangin sopimuksen päätöstä, sekään ei varsinaisesti ollut negatiivinen yllätys kun Total maksaa SDRLle positiivisen sopimusedun. Vastaavia sopimuksen pois ostoja on ollut maaporaajien puolella enemmänkin mutta toistaiseksi vain muutamia offshoressa.
Velkaa piisaa Seadrillä piisaa, mutta liiketoiminnan kassavirta on vahva ja pelkästään tämän hetkisen sopimusbacklogin tuottama kassavirta riittäisi maksamaan velan pois kokonaan.
Liikevoittomarginaalit yksiköittäin: Mobile Units 44%, Tender Rigs 49%, Well Services 8%. Well Services eli käytännössä Seawell tekee tulosta puhtaasti lihalla, kun muissa yksiköissä tulos syntyy paljolti metallin eli kaluston kautta. Marginaalit alkavat lähestyä alan parhaimmistoa eli Noblea ja Diamondia, Transocean on jo takana. Kasvuakin marginaaleissa pitäisi olla odotettavissa seuraavien 15 kuukauden aikana.
Viime vuoden ensimmäisen kvartaalin tulokseen sisältyi ~150 miljoonan edestä luovutusvoittoa Apexindon osakkeiden myynnistä eli vertailukelpoinen nettotulos nousi "kohtuullisesti".
Sopimuskirjan arvo on 12.3 miljardia mikä vastaa yli neljän vuoden liikevaihtoa ja noista pitäisi tuloutua 5-6 miljardia voittoa.
Raportointi näyttäisi parantuneen hieman esim. riskeihin otetaan kantaa avoimemmin, asiasta on varmaan tullut palautetta.
Conference call on vielä kuuntelematta.

LISÄYS: CC kuunneltu

*Tj. Torkildsen pitää West Menangin sopimuksen ennenaikaista päätöstä poikkeustapauksena
*Torkildsen odottaa uusien deepwater sopimuksien dr:n pysyvän $500k paremmalla puolella
*pankit eivät ole halukkaita rahoittamaan uusia aluksia, joille ei ole olemassa olevia poraussopimuksia->SDRL:n PetroMENA sijoitus jää todennäköisesti ainakin Petrorig I osalta pelkäksi finanssisijoitukseksi, eikä SDRL aio hankkia lauttaa. Oma mutu on että tilanne saattaa olla toinen jos PR II päätyy pakkomyyntiin, tällöin SDRL on jo todennäköisesti saanut rahansa irti PR I:stä.

No comments: