Monday, December 14, 2009

Vakioerä

ExxonMobil in $41bn swoop in XTO

Ei ole minulle kovin suuri yllätys. Itse olen odotellut XTO:lle, Chesapeakille tai EOG:lle noutajaa lähivuosina. Noista yhtiöstä löytyy paljon osaamista epätavanomaisista resurseista ja niillä hallussa merkittävää kasvua mahdollistava assetpohja. Ja jonkinverran kokoakin.
Voisi olettaa että Exxon alkaa jatkossa lobbaamaan maakaasua ankarammin amerikkalaisille poliikoille.

Duo stump up for Nigeria assets

Statoil's Chief Vouches for Natural Gas in Copenhagen

Kuwait Could Switch to New Oil-Price Benchmark

Dragon shareholders reject takeover bid

Tässä kävi sitten toisin kun odotin. Osakkeet ovat vieläkin salkussa.

More pain before gain for vessels and rigs

Chevron sets sights on Polish shale

Puolassa alkaa olla jo porukkaa.

Tällä(Puola ja epätavanomainen kaasu) tämä alkoi ja tähän olisi hyvä lopettaa. Aika on todella tiukilla tulevina kuukausina, joten meitsin spämmi määrä vähenee merkittävästi. Yritän vuoden loppuun mennessä saada valmiiksi muutaman hieman tasokkaamman kesken olleen tekstin, jonka jälkeen edessä on vähintään hiljaiseloa.

6 comments:

Anonymous said...

Spicer: Olisiko suositella sinulla jotakin sivua josta löytyy tietoa lähi-idän öljykentistä jne?

tabasco said...

Kiitoksia hienosta blogista, tämä on asiantuntevuudessaan varmaan maailman mittakaavassakin aika ainutlaatuinen. Toivottavasti tarina jatkuu myöhemmin.

Itse olen nyt muutaman kuukauden tätä aktiivisemmin seuraillut ja muutamia sijoituspäätöksiä tehnyt tämän pohjalta. Toivottavasti ehdit heittämään ainakin parhaat tärpit jatkossakin.

nimim. "lisää helmiä sioille"

Anonymous said...

Toivottavasti saamme vielä silloin tällöin asiantuntevaa tekstiä tänne. Toivotan hyvät jatkot ja tulen silti aina katsomaan päivittäin tätä blogia.

Spicer said...

Minkälaista tietoa kentistä ja minkä maiden?

Oil Drumissa(http://www.theoildrum.com/) on käsitelty joidenkin Saudi-kenttien tuotantoa ja tuolta saattaisi löytyä tietoa muidenkin maiden kentistä.
Search & Discoverysta(linkki linkkipaneelissa) löytyy myös tietoja. Itselläni on koneella tuolta ladattu isohko presentaatio Irakin petro-geologiasta, kentistä ja tuotannosta, mutta en tiedä on tuo enään ladattavissa kun useimmat noista artikkeleista ja pressuista ovat tarjolla vain rajoitetun ajan. Tuon Irak-homman voin lähettää, jos kiinnostaa ja muualta ei löydy.

World Oilista löytyy jonkin verran hyviä artikkeleita, mutta nekin ovat nykyään suurelta osin maksullisia(mulla sivujenkäyttöoikeus kiertotietä).

Aramcon vuosikertomuksesta löytyy jotain tietoja saudien kentistä.

Anonymous said...

Kiitoksia. Pöljänä en oo hoksannut kaivaa Saudi-Aramcon raportteja...

Anonymous said...

WTL lentää tänään!