Monday, December 21, 2009

Konkassa

Petromena konkurs
"På tredje forsøk lukkast Norsk Tillitsmann i å slå Petromena konkurs. Riggselskapet i Berge Gerdt Larsen-systemet har 5,5 milliardar kroner i gjeld og har liggje i strid med långivarane sidan i vår"


Kolmas kerta toden sanoi. On muuten pirun tyhmä mies: perustaa viisi listattua yhtiötä, joiden omistuksen linkittää keskenään, jolloin kun yksi meneen nurin niin loput seuraavat perässä dominopalojen tavoin.

Julkisista yhtiöistä nuri ovat menneet tähän mennessä siis Petroprod ja Petromena.

6 comments:

Anonymous said...

Tänään tuli lotoksi omaan salkkuun Africa Oilia.

Spicer said...

Poliittista riskiä piisaa ja geologia on kysymysmerkki, mutta potentiaalisien trappien on koko on kyllä suuri ja siten myös yhtiön potentiaali.

Anonymous said...

Juu pienellä erällä liikenteessä. Oletko itse perehtynyt presentaatiota enemmän africa oiliin?

Spicer said...

Rehellisesti sanottuna en suuremmin. Melkein kaikkien TSX:n ja Venturen vajaan 400 yhtiön sivuilla olen käynyt ja tätä olen vilkaissut yhtiö muutaman kerran reilun puolentoista vuoden sisällä.
Kokenut johto tuo yhtiöön substansia. Olettaisin yhtiön potentiaalisin maa on Somaliassa ja Ethiopiassa. Tuolla riskit ovat myös suurimmat. Keniassa ei olettaisi olevan potentiaalia suurempiin löytöihin, maa kun on ollut suhteellisen rauhallinen ja enemmän ja vähemmillä pätevillä halukkailla on ollut mahdollisuudet testata maan geologiaa.
Saatan ostaa hieman ennen ensimmäisen Somalian kaivon aloitusta, tosin Keniasta saattaa löytyä jotain ja kurssi onkin eri tasolla. Minä joka ei tiedä juuri mistään mitään, pidän todennäköisenä että Keniasta ei löydy mitään hirveän kivaa.

Anonymous said...

Itse juurikin ajattelin, että "nyt tai ei milloinkaan".

Spicer said...

AOI:n blokit ovat kolmen täysin erillisen petroleum-järjestelmän alueilla, joten jokaisen noissa olevan potentiaalisen trappin potentiaali pitää testata erikseen. Bogal-1 ei kerro mitään Ogadenin, Dharoorin tai Nogalin potentiaalista. Oma näkemys on että osake on Kenian Anza-altaan osalta hautavajoamien vuoksi arpa, Nogal ja Darhoolin osalta useamman rivin usean viikon lotto, noiden pitäisi olla osa aiempaa paljon suurempaa systeemiä joka on todistetusti kaupallisia volyymeja öljyä. Kenian 9-blokin prospektien teoreettiseksi potentiaaliksi on arvioitu n.1 miljardi tynnyriä ja AOI:n WI on 20%, eli maksimissaan 200 miljoonaa AOI:lle. Muissa blokeissa AOI:n WI on 50% ja enemmän.
Osakkeen arvostuksessa ei minusta juuri näy odotuksia Bogalin suhteen, joten sen puoleen voisi ostaa jo nyt.