Thursday, December 10, 2009

Nexstar/Cardium

"Nexstar Energy Announces Sale to Result Energy
Nexstar Energy Ltd. ("Nexstar") (NXE.A) is pleased to announce that it has entered into an Arrangement Agreement (the "Agreement") with Result Energy Inc. ("Result") (RTE) whereby Result will acquire all of the outstanding shares of Nexstar (the "Arrangement"). Pursuant to the Agreement, each Nexstar shareholder will receive 1.05 common shares of Result ("Result Shares") for each Nexstar Class A Share ("Nexstar Share") held. This represents a premium of approximately 30% to the shareholders of Nexstar based on the 5-day weighted average prices of the Result Shares and the Nexstar Shares"


Ostaja on Result Energy, joka on Tristar Oil&Gasin(nykyisin osa Petrobakkenia) entisen johdon uudelleen kapitalisoima yhtiö ja yhtiö ilmeisesti on ottamassa TOG:n nimen takaisin käyttöön. Yhtiö ilmoitti tänään parista muusta cardium ostoksesta.

BNN:llä oli tänäänPembina Cardium spesiaali( 3 eri videota aiheesta), jossa haastattelussa mm. Bonterran COO. Videoissa mainittiin Bonterra, Berens, Midway ja West, ja noiden kurssit saivat mukavan boostin.

10 comments:

1/2Q said...

Hyvä kauppa Resultille. Tuo Result Energy vaikuttaa hieman aliarvostetulta puljulta.

Spicer said...

Nexstarin kannalta järkevä kauppa, kun sen resursit ovat varsin rajalliset ja Cardium myös. Myytävänä on yhä vähemmän maata(joka on laadultaan heikompaa), mutta isompina blokkeina. Se ole operaattorina kai ainoassakaan blokissa, eikä tuollainen kokonaisvaltaisesti passiivinen rooli ja riippuvuus muiden aikatauluista tee pidemmän päälle hyvää arvostukselle.

Useampi uudelleen kapitalisoitu/käänteisostettu yhtiö omaa mielenkiintoisen asset-pohjan, mutta ne ovat siinä määrin epämääräisessä tilassa(asset ostoja-rahoituspaketteja ja osakkeiden laimennusta) että tunnuslukujen laskeminen on vaikeaa, joten ei oikein uskalla ostaa.
Exceed-Westfire myös mielenkiintoinen ja tuossa on takapiruna taas Paul Colborne.

WTL näyttää käväisseen pika vierailulla 3.68:ssa.

1/2Q said...

Laitoin berens ja stone energyn lihoiksi ja otin tilalle providenttia ja wavefronttia. Vielä olisi paukkuja jäljellä joten ainakin jotain sopivaa junnua ajatellut hommata.

Anonymous said...

Omasta mielestä West Energy olisi vieläkin ostohinnoissa.

Spicer said...

Ölkän hinta on laskenut samaan aikaan kun WTL on noussut ja tuohon tuotannon kasvattamiseen liittyy vielä epävarmuutta, joten itse en ole näiltä tasoilta valmis ostamaan lisää, lähempää kolmosta kyllä, edellyttäen että hinta laskee yhtiön ulkopuolisesta syystä. Myymässä en ole.

Joku pumpppasi kaksi vuotta sitten Wavefronttia yhden amerikkalaisen öljyyhtiön yahoo boardilla. Katsoin yhden yhtiön linkitetyn youtube videon tuolloin, mutta en erityisemmin ihastunut.

Anonymous said...

Wavefrontissa on jotain ideaa mielestäni. Jos öljynhinta nousee 100$ paikkeille ja tekniikkaa ryhdytään käyttään muuallakin maailmassa.

Onko tietoa milloin westfire listautuu TSE:hen?

Spicer said...

Korporaationkäänteiskaappaus on meneillään(reverse merger), jossa Exceedesta tulee Westfire. Exceedin osakkeet(EX.A) vaihtuvat Westfiren osakkeiksi, mutta samalla kai laskevat lisää likkeelle.

TSX:n ja Venturen öljy ja kaasu junnujen lukumäärä on muuten laskenut yli 30 prosenttia neljässä vuodessa. Yksi syy on varmaan aiempien vuosien löysä raha, minkä vuoksi resursseja voitiin kehittää ilman listaamista ja sitten myydä kehitettyjä kokonaisuuksia isommille listatuille yhtiöille. CPG ostanut enimmäkseen yksityisiä yhtiöitä, tosin useimmat sen viime vuosien merkittävimmät hankinnat ovat olleet listattuja.

Toinen syy voi olla että todellista tavanomaista öljyä(Bakken luokitellaan useimmiten tavanomaiseksi) ei ole enää löydettävissä paljoakaan ja uudet resurssipelit ja bitumit vaativat yhtiön johdolta todellista osaamista ja kokemusta geologian suhteen ja pätevää väkeä ei yksinkertaisesti riitä. Esim. Ryland Oil tuherteli Bakkenissa saamatta itse ainoatakaan kaivoa tuottamaan kunnolla, sitten tuli Triaxon johan öljy virtasi. Bronco Energy entinen johto ei hallinnut lainkaan bitumi-maidensa geologiaa jonka vuoksi kaivot tuottivat aivan liikaa vettä öljyn sijasta. Uusi pätevämpi johto on tunnistanut edellisen virheet luulee pystyvänsä parempaan.

Anonymous said...

Tuota pohtinut että tohtiiko Exceedin kautta tässä vaiheessa lähteä omistamaan Westfirea kun ei oikein tiedä mille tasolle lopulta Westfiren osake asettuu. Tuskin kuitenkaan ihan 100:1 kaavalla muodostuu. Olisko spicerilla jotain parempaa arviota asiasta?

Anonymous said...

Melkein viikossa yli 70% ralli wavefronttia riitti mulle. Kasvuvaraa kyllä riittää mutta vahvasti epäilen että vauhtia otetaan vielä alemmilta tasoilta.

Spicer said...

Ajoitus WEE:n suhteen on osunut mahtavasti. Tuo Cenovus laajennus saattaa olla se läpimurto. Tiedotteessa ei mainita mitään taloudellisista vaikutuksista.