Alla tämän hetkisiä omistuksia energiasektorilta, sektorin ulkopuolisia ei ole mukana. Osakkeet ovat kolmella arvo-osuustilillä ja luvut suurinpiirteisiä. Melkein kaikista yhtiöistä löytyy tekstiä sivuilta, mutta laadukkaampaa mm.yhtiöiden kotisivuilta. Taustat tuunit tarjoaa Sublime.
Crescent Point Energy Corp.(TSX:CPG)
-tuotannosta ja reserveistä yli 80% kevyttä ja keskiraskasta öljyä
-Kanada ja Saskatchewan, poliittinen riski pieni ja rojalti-säännökset suotuisia
-yli 15 vuoden RLI
-upsidea kehittämättömässä maassa ja EOR:ssä(veden ja CO2 pumppaus)
-n.20% pääomasta, jos yhtiön kehitys jatkuu odotustenmukaisena lisäilen tasaisesti oman likvin puitteissa
DNO International(OSE:DNO)
-Kurdistanissa on paljon geologista potentiaalia
-poliittinen riski hyvin suuri, pidän todennäköisenä että yhtiön öljyn hyödyntämisoikeudet heikkenevät merkittävästi
-ripaus enää jäljellä salkussa kevennyksen jälkeen
Dragon Oil(LSE:DGO)
-tuottaa öljyä Turkmenistanista
-yli 30 vuoden RLI
-reservit pääasiassa öljyä, mutta sivutuotteena tuotettavaa kaasua ja ei ole kirjattu vieläkään reserveihin
-yritysostokohde?
-Nabucco hyötyä?
-paljon käteistä taseessa
-suuri poliittinen riski, ,mutta yhtiön johto on kulttuurisesti lähempänä Turkmenistanin hallintoa kuin keskiverto länsimainen öy
-yhtiön entinen sisäpiiri on syyllistynyt väärinkäytöksiin
-5% pääomasta
Linn Energy(Nasdaq: LINE)
-pitkä RLI
-korkeahko yield
-johto on osoittanut taitonsa viime vuosina(hedget, omistuksien myynnit, unittien takaisin oston ajoitus)
-60/40 maakaasu/nesteet
-n.5% pääomasta
Northern Oil(Amex:NOG)
-Bakken/Three Forks upsidea
-ei operoi maataan mikä on sekä miinus ja plussa
-öljy
-paino kevyt
PetroMENA
-yhtiössä on arvoa, mutta en osaa arvioida kenelle se päätyy
-kaupankäynti osakkeella taitaa olla keskeytetty ja ostaessa oletus oli että arvo löytyy omaisuuden likvidoinnista ei varsinaisesta liiketoiminnasta
-mausteena salkussa
PGS(OSE:PGS)
-ilmapistoolin paukuttaja siis seisminen
-yhtiö on teknologisesti maailman kärkeä
-Arrow Seismic-osto upotti tämän suohon ja tulevaisuus ei näytä minusta ollenkaan hyvältä
-paino kevyt
Pride Int.(NYSE;PDE)
-porausyhtiö
-parempi johto saisi paljon enemmän irti yhtiön omaisuudesta
-tase vahva
-2% pääomasta, holdaan ja veivaan
Prosafe SE(OSE:PRS)
-majoituslautta yhtiö, palvelee kehitysporausta ja tuotantoinfran rakennusta, huoltoa ja purkua
-uusia majoituslauttoja on tulossa markkinoille, mutta lisäys on maltillinen
-ostin alunperin aivan liian kalliilla
-alle 1%
Prosafe Production (OSE:PROD)
-toimittaa kelluvan tuotannon ratkaisuja ja operoi kelluvia öljyn tuotantoaluksia(FPSO)
-Prosafe-spinoff
-alle 1%
Scorpion Offshore(OSE:SCORE)
-kehittyvä matalan veden porauslauttayhtiö, tosin yhtiön deepwater-sopimus PBR:n kanssa on vieäkin voimassa
-exit taso 25-40 kruunun tasolla riippuen mitä tapahtuu dr ja omistusrintamalla
-1-2% pääomasta
Seadrill Ltd. (OSE:SDRL)
-porauslauttayhtiö
-perusteita ostoille löytyy blogista
-n.20% pääomasta, pääasiassa holdaan, ajoittain veivaan
Statoil ASA(OSE:STO)
-norjalainen integroitunut energiayhtiö
-Pohjanmeren resurssien huvetessa on laajentumassa maailmalle(Brasilia, USAn shale, tervahiekka) ja tuotantokustannulset nousemassa rajusti
-reserveistä 60% maakaasua
-osakkeet tuli Norsk Hydron kautta
-ok osinkopolitiikka
-2% pääomasta, en lisää enkä vähennä
Vermilion Energy Trust(TSX: VET.UN)
-kanadalainen hyvin hajautettu energia trusti, tästäkin löytyy tekstiä
-kohtuu yield
-omistaa 40% Verenexistä, joka on tehnyt merkittäviä löytöjä Libyasta, mutta onko tuon osuuden arvo satoja miljoonia vai puhdassa nolla ei ole kenenkään tiedossa. Tässä hyvä esimerkki poliittisista riskeistä, tapauksen yks. kohdat löytyvät yhtiön kotisivuilta.
-n.5% pääomasta
Kirjoitusvirheitä korjailtu ja hieman täydennetty perjantaina.
6 comments:
Kiitoksia. Miksi et näe PGS:än tulevaisuutta hyvänä? Yhtiöllä kyllä on velkaa paljon ja maaetsinnät eivät tuota mitään, uskotko silti konkurssiin jopa? Ainakin q2 oli ihan ok mielestäni, entä sinun?
Interesting, can't comment on the foreign stocks but I do know almost every company on OSE fairly well and I can only say that of the Oslo-listed stocks, the best risk/reward by far is Scorpion, the second best is probably Prosafe Production.
At todays prices, worst case is priced in, especially in the case of Scorpion.
SCORE have a fair value based on best available estimates today of 50 to 60 Nkr pr share.
SCORE and PROD are also two of the most likely takeover candidates on OSE.
The others will only rise if the US markets and the oil price goes higher but they will also fall if the opposite is the case.
Also note that the best investor in Norway by far, Mr. Christen Sveaas, has bought a substancial share of Scorpion, and so did Seadrill last year (at much higher prices).
Great blog by the way and I hope all of your investments will be profitable.
Aluksi pitää tunnustaa että olen jonkin asteinen pessimisti, mikä vaikuttaa vaikuttaa näkemyksiin ja tiedon tulkintaan. Seismistä sektoria en ole ehtinyt seuraamaan kovin tarkasti viime kuukausina, pitää yrittää lähiaikoina käydä läpi sektorin tuloksia ja presentaatioita ja selventää kuvaa.
Streamer ylikapasiteetti, öljynhinnan vola ja matala maakaasun hinta tekevät tuhoa varsinkin seismiselle. Ylikapasiteetti johtaa hintaeroosioon ja matala katteisiin sopimuksiin.
Öljyn hinnan heilunta vähentää öljyntuottajien sijoitus haluja.
Maakaasun matala hinta kutistaa tuottajien kassavirran ja heikentää varsinkin pohjois-amerikkalaisten yhtiöiden kykyä sijoittaa uusien reservien etsintään.
Pohjois-Amerikan epätavanomaiset muodostelmat saattavat heikentää marine seimicin toimintaympäristöä entisestään ainakin hetkellisesti: exploration riski siis se mahdollisuus että poratusta kaivosta ei virtaa öljyä tai kaasua on näissä muodostelmissa pieni ainakin niiden ydinalueilla. Oman käsityksen mukaan matala exploration riski vähentää seismisen ja erityisesti korkea tasoisen seimisen tarvetta ja koska muodostelmat ovat kuivalla maalla kysyntä saattaa painottua heikkokatteiseen onshore seismiseen. Öljyä näissä muodostelmissa ei Bakkenia lukuunottamatta juurikaan ole ja viime vuosien löydöt ovat painottuneet veden alle, mikä tietysti pidemmällä aikavälillä tukee vahvasti marine seismiciä. Myös kaasun ylitarjonta ja heikko hinta tukee panostusta öljyn etsintään.
Konkurssia minusta ei ole näköpiirissä, mutta ehkä pääoman keruuta ja viimesijassa "pakko" fuusio. Fuusio CGGVeritaksen kanssa menisi läpi ainakin Euroopan kilpailuviranomaisissa ja hinnoittelua pystyttäisiin parantamaan.
Kysyntä palaa vahvana seisimisen markkinoille jossain vaiheessa, mutta siihen saattaa mennä parikin vuotta ja PGS ei kestä sinne asti näin phuella sopimusvirralla ilman lisärahoitusta. Nettovelka jaettuna H1:n anualisoidulla operatiivisella kassavirralla on 1.4, ei paha, ,mutta sen hyvin tuottavan marine seismicin tilauskirjan arvo on puolittunut vuoden takaisesta ja uusien sopimuksien ehdot ovat todennäköisesti aiempaa heikommat. Toisaalta polttoainekustannukset ovat laskeneet jonkin verran, minkä pitäisi loiventaa katteiden laskua, tosin tälläkin osiolla on synkkiä pilviä horisontissa:
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=a5CWCxHYaacQ
Mitä mieltä?
Miten näet fuusion CGGVeritaksen kanssa? Olisiko heillä mahdollisuus jopa ostaa PGS?
Offtopic: Mitkä alueet näet geologisesti vahvimpina alueina tulevaisuudessa? Arktiset alueet jopa, ne ovat ainakin tietääkseni heikosti tutkittuja? Venäjän pohjois-osissa myös käsittääkseni on öljyä löydetty, mutta ei juurikaan(?) porattu.
Thank you for commenting!
I've bought and sold SCORE a couple of times in the past with relatively good success. Is the contract with Petrobras for the semi still in force and if it is what do you think is going to happen with it?
The floating production market seems to be overcrowded and on the short term demand is down. Consolidation is likely to be ahead. BWO might move on PROD?
Fuusio oli Veritaksen kanssa olisi mielestäni tosiaan viimesijainen ratkaisu ylikapasiteettiin, mutta silti realistinen. Käytännössä tapahtuisi varmaan osakevaihtona PGS:n sulautuessa Veritakseen.
Sanoisin että Etelä ja Keski-Amerikka(Uruguay,Falkland, Kuuba ym.). Mitä pohjoisemmaksi mennään sitä vaikeammaksi(=kalliimmasksi)käy resurssien hyödyntäminen. Venäjällä on ymmärtääkseni sama ongelmat kuin osissa Albertaa ja Brittiläistä Kolumbiaa: suot. Soilla(Kanadassa sanovat kai muskeg) poraaminen onnistuu vain joinakin kuukausina vuodesta ja infran rakentaminen on kallista.
Välimerellä (Kreikka ja Kypros) ja Mustallamerellä aktiviteetti kasvanee myös merkittävästi.
Pohjois-Amerikan arktisien alueiden hyödyntäminen laajemmin ei näytä todennäköiseltä lähiaikoina, muistaakseni muutama yhtiö mm. Hunt Oil luopui vapaaehtoisesti viime syksynä tuoreeltaan hankkimista Alaskan exploration lisenseistä.
Post a Comment