Sunday, September 18, 2011

"Where are all the junior oil deals?"

G&M: The great hope for investors in junior oil and gas stocks is the day a big producer comes along with a buyout offer. But those days are proving much rarer so far in 2011.
Why? Some of it may be the volatility in the price of oil and the saggy price of natural gas. But that's not all of it...
Kun katselee(First Energyn ja CIBC:n listauksia) junioreiden ja intermediateiden arvostusta niin suurin osa kaasupainoisista on tällä hetkellä arvostettu alle $50,000 per virtaava boe(esim. Fairborne, Delphi, Nuvista, Vero), selkeänä poikkeuksena tähän on rivakasti ja kannattavasti tuotantoaan kasvattavat Celtic Exploration, Tourmaline ja Trilogy Energy, jotka on arvostettu selvästi yli $100,000 per virtaava . Öljyiset(mm. Surge, Legacy, Arcan, Pinecrest, Wild Stream) ovat lähes säännönmukaisesti yli 100,000 dollarin hintaisia ja mutulla sanoisin että monet on hinnoiteltu aika lähelle täyttä hintaa. Useimmilla teoriassa ostopuolella olevista yhtiöistä ei ilmeisestikkään ole positiivista näkemystä maakaasun hinnan kehityksen suhteen, muutenhan kauppa kävisi. Toisaalta, jos kaasupainoisen johto odottaa maakaasun hinnan nousevan tuskin he ovat halukkaita myymään nyt tällaisella arvostustasolla. Duvernay saattaa olla katalyytti pienelle konsolidaatioaallolle, jos muodostelma osoittautuu "Kanadan Eagle Fordiksi"(siis todella tuottoisaksi niin boeilla kuin dollareillakin mitattuna). Kovinkaan suurta yritysostoryntäystä Duvernay tuskin saa aikaan sillä junioreilla ei hirveän suuressa määrin ole oikeuksia "kellarikerroksen" muodostelmiin ja siksi isommat yhtiöt(mm.Talisma(>$500MM), Conoco) ovatkin urakoineet Kruunun huutokaupoissa tänä vuonna.

No comments: