Thursday, September 29, 2011

Persnakki, Trisketti ja Abdullah

SEBin miehen näkemys:

80 dollar er absolutt minimum hvis det blir krise

"Hvis de økonomiske problemene i USA og Europa sender verden i en global krise, vil oljeprisen fortsatt holde seg på 80 dollar fatet - som et absolutt minimum, sier sjefanalytiker for råvarer Bjarne Schieldrop"

"Saudi-Arabia er oljens sentralbank og det er Saudi-Arabias behov for funding som betyr noe"

 

 

3 comments:

Anonymous said...

Spicerilta kommenttia PBG:tä / PBN:ää kohtaan?

Spicer said...

Osingon leikkaus on suurella todennäköisyydellä edessä. Yhtiö tuottaa öljyä hyvällä marginaalilla, mutta nykyisen tasoinen osinko voi vaarantaa yhtiön likvin. Näissä oloissa itse lopettaisin maksun kokonaan, mutta tuskin päätyvät tuohon. Osinkosijoittajat ovat tunnetusti pitkämuistisia minkä vuoksi leikkaus tulee kaventamaan potentiaalista omistajajoukkoa( ja tuon vuoksi CPG ei ole leikannut osinkoaan, ei edes vuonna 2009).

Q4:llä pitäisi tulla tietoja maakaasu-injektion tuloksista. Tämä on mielestäni merkittävä katalyytti ylös tai alas. Jos maakaasu toimi kaupallisesti niin koko yhtiön kurssi voi kääntyä koilliseen, jos se ei toimi niin johdon maine kärsii ankaran iskun. Olen varovaisen optimistinen pilotin suhteen.

Alle 10 dollarin hinnalla osake on minusta suhteellisen selkeä osta. Itse en ole lisännyt PBN:ää vielä. Canacolia ostin äskettäin lisää.

Anonymous said...

Vaikkakin PBN leikkaisi osinkoa 50% niin se olisi nykytasolla vielä noin 7% tuottoa... Itse ostan tänään lisää.