Wednesday, May 4, 2011

PDE-ESV-fuusio loppusuoralla

Yhtiöiden osakkeen omistajat äänestävät fuusiosta tämän kuun viimeisenä päivä ylimääräisissä yhtiökokouksissa ja fuusion läpimeno on lähes takuuvarmaa. Seadrill ei ole vieläkään julkisesti ilmoittanut kantaansa fuusioon, mutta tuskin se sitä vastaan äänestää. Fuusion liittyvistä asiakirjoista käy ilmi että Fredriksen oli kiinnostunut PDE:stä jo ennen Seadrillin syntymää vuoden 2005 puolessa välissä. Ilmeisesti Pride oli vaihtoehto Smedvigille Seadrillin operatiiviseksi rungoksi.

Priden johdon kuvaus tapahtumien kulusta vuodesta 2007 alkaen luo kuvan jossa, SDRL pörrää koko ajan mehiläisenä PDE:n kukkapuskan ympärillä. Vuoden 2008 tapahtunut osakkeiden hankinta näyttää kuitenkin olleen ensisijassa spekulaatio siitä että joku muu olisi kiinnostunut ostamaan PDE:n.

Viime vuonna muistaakseni Barclaysin taholta levinneet huhu siitä että SDRL olisi suunnitellut Brasiliassa olevien aluksien yhtiöittämistä näyttää pitäneen paikkaansa, mutta PDE:n Brasilian vesillä olevat alukset kuuluivat tuohon suunnitelmaan.

No comments: