Wednesday, May 4, 2011

LUPE:lla männöö Barentsin mallit uusiksi?

Itseltäni oli näköjään jäänyt lukematta(noh katselematta, enhän minä noista sanoista mitään ymmärrä) Lundinin helmikuinen pääomamarkkinapäivä presentaatio, jossa olikin käsitelty varsin kattavasti Barentsin geologiaa. Presentaatiossa silmiini pisti alla oleva sivu(s.39), jonka mukaan Trias -ja Jurakauden kivet olisivat suurelta osin epäkypsiä LUPEn PL533-blokissa. Tuon kartan kannalta kimuranttia on se että Statoilin ja ENIn Skrugard-löytö osuu selvästi tuonne epäkypsälle alueelle, joten sen ei siis pitäisi olla mahdollinen.

Lehdistötiedotteesta:
The Skrugard prospect has proven oil in the Bear Island fault zone, which is located further north in the Barents Sea than Hammerfest Basin, where the Snøhvit and Goliat fields lie. According to information from the Norwegian Petroleum Directorate, the purpose of the well was to prove petroleum in Middle and Lower Jurassic reservoir rocks, or the Stø and Normela formations. The well proved gas and oil in the Stø formation and oil in the Nordmela formation.





Joko en ole ymmärtänyt lukemaani, Statoil on pihalla eikä ole löytänyt mitään tai sitten Lupen mallissa on vikaa. Jos geolginen malli menee uusiksi olisi kiintoisaa tietää mitä se merkitsee PL533-blokin pohjoispuolella olevan erittäin suuri kokoiselta näyttävän Rautto-prospektin kohdalla.

No comments: