Monday, February 21, 2011

Kultakuumesta oppia liuskekuumeeseen

Petrokonsultti AJM:n tammikuisesta esitelmästä:



Mielestäin lukemisen arvoinen presentaatio.

Muutamia muodostelmia joista joku saattaa olla se seuraava suuri epätavanomainen öljy/nesteresurssi: Utica Ohion seudulla(CHK?), Chainman Nevadassa(Cabot Oil & Gas), Smackover/BDL Mississipissä/Lousianassa/Arkansissa, Tuscaloosa Lousianassa/Mississipissä ja Muskwa Pohjois-Albertassa(EOG & Husky). EOG:n(?) ensimmäinen Muskwa-horisontaali, jonka IP oli 200 tynnyriä tuottaa ilmeisesti vieläkin kaupallisia määriä.
Montanan Heath-liusketta näyttää muutama taho yrittävän vieläkin saada tuottamaan, mutta tulokset ovat varsin heikkoja

6 comments:

tabasco said...

Et usko Montereyhin?

BHP oli liikkeellä myöhään ja maksoi siitä kalliisti. Itse kuvittelin että Fayetteville kannattavuus on ihan kiikun kaakun. Kauppa pistää miettimään, olisiko Deltic sittenkin hyvä osake.

Spicer said...

Montreyssa se ongelma on Kalifornian poliittinen ilmasto. Ja osin myös maanomistus tilanne. Oxy ei ilmeisesti myöskään(VQ:n lisäksi) aio suuremmin frakkailla Montereyta. Niin kauan kuin Montereyta yritetään saada tuottamaan perinteisillä metodeilla ei sillä ole mitään tekemistä resource playn kanssa ja tuotanto ei tule kasvamaan kovin suureksi.
Yritin marraskuun alussa ostaa Venocoa alle 15 dollarilla, mutta osake ei pysynyt tuolla kauaa(taisi olla muutaman tunnin ajan, korotin tarjous kahdesti tuona päivänä, mutta kurssi kipitti edellä ylös päin) enkä ollut enempää valmis maksamaan.

Vähän outo siirto Kloppersilta. Siis maakaasua Pohjois-Amerikan sisämaassa? CHK:n taholta odotettu siirto. EOG:n tj. Papa vähän vittuilut McLendonille todeten että he eivät aio tehdä yhtään öljyistä(Bakken, Niobrara, Eagle Ford, Wolfcamp, Leonard/Avalon) farm-outtia tai JV:tä, vaan pitävät kaikista kynsin hampain kiinni.

Itse tajusin vasta pari päivää sitten että nuo aasialaisien ja eurooppalaisien toimijoiden kanssa tehdyt kaasuresurssi JV:t(Encana, CHK, Talisman, Penn West) tulevat vaikuttamaan merkittävästi Pohjois-Amerikan kaasuntuotantoon. Ulkomaisen rahan ansiosta amerikkalaisilla yhtiöillä rahaa ja jopa pakko porata kaasua.

Weyerhaeuser omistaa muuten suuren osan Tuscaloosan oikeuksista ja Encore/DNR on hankkinut osan heiltä.

tabasco said...

Vaikuttaisi tosiaan siltä että P-Amerikkalainen kaasu tulee pysymään halpana pitkään.
CHK:lle hyvä siirto.

Mistä lähteestä tuo Weyerhaeuser-tieto on? Tästä kartasta katsomalla näyttäisi että omistukset eivät mätsää kovin hyvin Tuscaloosaan: http://www.weyerhaeuser.com/Sustainability/Footprint/TimberlandsOwnership

Spicer said...

Tuli hieman liioiteltua(ehkä).

http://www.weyerhaeuser.com/pdfs/businesses/minerals/TuscaloosaMarineShaleProspectl.pdf

Tuttu, joka lähetti linkin sanoo että hän on nähnyt viitteitä että Encoren(DNR:n) oikeudet on Weyerhaeuserilta.

http://www.allbusiness.com/north-america/united-states-mississippi/1161831-1.html

Pryme Oililla on jotain länsirajalla. Sitten on nuo Lexxaria jaCheetah. Nättävät puhtailta kusetusilta.

tabasco said...

Kiitoksia, olisi näköjään pitänyt rohkeasti kokeilla googlea. Aika vähän sattuu Weyerhaeuserin eekkereitä Amelian kartan viivan sisään.

Prymeä tutkailin itsekin.

Montereytä ei ole salkussa minullakaan. Jos Oxy ei yritä frakkausta niin ei kyllä vaikuta kovin lupaavalta.

Spicer said...

Mulle on syntynyt se käsitys että syy miksi ei frakata suuremmin on se että alueella ollaan suvaitsesemattomia tuollaista toimintaa kohtaan. Yksittäisiä pieniä frakkeja on toki Kalissakin käytetty vuosikymmeniä. Lisäksi mineraalioikeudet ovat paikoittain hajaantuneet todella laajalle, joten horisontaalien poraaminen on vaikeaa, kun lupa pitää saada kaikilta joiden maiden alle kaivo osuu.

Jossain vaiheessa paikallinen väestö lämpenee ajatukselle(kun lompakko on tyhjääkin tyhjempi?), mutta tapahtuuko se huomenna vai kymmenen vuoden kuluttua? Venocon tase ei kestä tuonne asti. Tosin VQ:lla on osuus DNR:n Hastings CO2-floodista, joka voi kasvattaa öljyn tuotantoa hieman lähi vuosina.